دومین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در دولت تدبیر و امید پیش از ظهر شنبه، دوم آذرماه ۹۲ با حضور استاندار استان، رئیس اتاق بازرگانی یاسوج، اعضاء شورا، برخی از مدیران دستگاههای مرتبط، نمایندگان و فعالین بخش خصوصی در سالن جلسات استانداری کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این نشست گفت: سهم این استان از صندوق توسعه ملی برای فعال کردن واحدها و طرح های تولیدی بیش از پیش دریافت شود.
سید موسی خادمی افزود: مشکلات واحدهای تولیدی که نقش اساسی در ایجاد اشتغال در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد ایفا می کنند باید از طریق نظرات کارشناسی و دریافت اعتبار از صندوق توسعه ملی برطرف شود.
وی از نشست شورای بخش خصوصی و دولت به عنوان یکی از جلسات مهم برای شناسایی مشکلات واحد های تولیدی و راه اندازی طرح های جدید در کهگیلویه و بویراحمد یاد کرد و گفت: تصمیماتی که در این شورا گرفته می شود به توسعه بیش از بیش استان کمک خواهد کرد.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد در این جلسه بر استفاده از تولیدات داخل استان تاکید کرد و گفت: دستگاههای استانی باید از محصولات تولیدی استان استفاده کنند مگر آنکه آن محصول در استان نباشد. سید موسی خادمی افزود: با خرید محصولات استانی، بخشی از مشکلات اعتباری تولیدکنندگان استانی برطرف می شود.
وی همچنین به اولویت های کاری شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولتی اشاره کرد و اظهار داشت: این شورا برای رفع مشکلات واحدهایی است که منابع خود را صرف راه اندازی واحدهای تولیدی کرده و در میانه کار با مشکل مواجه شده اند.
خادمی تاکید کرد: باید صف تولیدکنندگان واقعی از کسانی که فقط منابع بانکی را گرفته اند و در مصارف دیگر هزینه کرده اند جدا شود.
در ادامه این جلسه جبار کیانی پور با اشاره به اینکه اولویت سیاستهای اقتصادی دولت تدبیر و امید بهبود فضای کسب و کار و امرار معاش است، اظهار داشت: نماینده ارشد دولت در استان کهگیلویه و بویراحمد باید با توجه به مزیت های موجود در سطح استان، نسبت به رسیدگی و توجه به این مهم اهتمام ویژهای داشته باشد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج در ادامه به برگزاری دومین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در این استان اشاره و بیان داشت: بر اساس گزارشات دریافتی در هیچ کدام از استانهای کشور در دولت تدبیر و امید، جلسه دوم شورای گفتوگو برگزار نشده که برگزاری دومین جلسه این شورا در استان نشان از توجه و اهمیت دادن به این موضوع در استان کهگیلویه و بویراحمد است.
این مسئول اشارهای به برنامهها و مصوبات جلسات قبل داشت و گفت: در جلسه گذشته مقرر شد کمیتهای با هماهنگی دفتر مدیر کل امور اقتصادی استانداری متشکل از سازمان صنعت و معدن، کار و رفاه اجتماعی، امور اقتصادی، نمایندگان بانک ها، مدیران واحدهای تولیدی مشکل دار و دیگر عوامل ذیربط جهت رسیدگی و حل و فصل مشکلات این واحدها تشکیل گردد که خوشبختانه تاکنون سه جلسه این کمیته برگزار و در هر نوبت به مشکلات پنج واحد تولیدی رسیدگی شده و بانکهای عامل نیز همکاری خوبی با این کمیته داشته اند.
وی در ادامه با بیان اینکه بسیاری از واحدهای تولیدی و پروژههای مهم با مشکلات مالی مواجه هستند، افزود: بهترین منبعی که میتوان پروژههای استان را شارژ کرد و آنها را نجات داد صندوق توسعه ملی است که انتظار میرود بخش دولتی توجه ویژهای به این مهم داشته باشد.
کیانی پور با اشاره به همکاری مطلوب بخش خصوصی و دولت برای بهبود وضعیت کسب و کار استان گفت: در صورتی که جلسات به صورت مرتب تشکیل و برگزار شود و نسبت به رفع مشکل طرحها به صورت هدفمند و برنامهریزی شده عمل گردد، بسیاری از مشکلات در این حوزه برطرف خواهد شد.
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج ضمن تشکر و قدردانی از همکاری خوب بانکهای عامل با واحدهای تولیدی و بخش خصوصی اذعان کرد: امیدواریم با همکاری مدیران عامل بانکها حداقل بتوانیم در شرایط کنونی اشتغال موجود را حفظ و در گام های بعدی شاهد رشد اشتغال و تولید در استان باشیم.
در ادامه نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، معاون برنامهریزی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: مشکلات واحدهای تولیدی راکد در استان ناشی از نبود برنامه ریزی و کار کارشناسی مناسب و نیاز سنجی در هر بخش است.
علی حسن نوروزی آسیب شناسی طرح های تولیدی فعال، نیمه فعال و راکد را نخستین گام مهم در کهگیلویه و بویراحمد خواند و افزود: باید با استفاده از توان سرمایه گذاران بومی به توسعه استان کمک کرده و با ایجاد مشوق های لازم زمینه را برای جدب سرمایه گذاران غیربومی فراهم کرد.
وی بیان کرد: باید با برنامه ریزی بلندمدت فعالیت های اقتصادی در استان را شکوفا کرد و در کنار آن با برنامه ریزی های کوتاه مدت مشکلات واحدهای تولیدی،فعالان بخش تولید و مردم را مورد توجه قرار داد. نوروزی از تشکیل تیم توانمد و باتجربه اقتصادی در استانداری کهگیلویه و بویراحمد خبر داد و افزود: با تقویت این تیم کاری نتیجه جلسات بخش خصوصی و دولت در این استان امیدبخش خواهد بود.
وی بر لزوم ورود بخش خصوصی به عرصه تولید کهگیلویه و بویراحمد تاکیدکرد و گفت: قانون اصل ۴۴ و هدفمندی یارانه ها برای تقویت بخش خصوصی تصویب و اجرا شد که در این استان باید بیش از پیش به این امر توجه شود.
در ادامه این نشست برخی از سرمایه گذاران و مدیران واحدهای تولیدی مشکل دار به بیان پاره ای از مشکلات واحدهای تولیدی خود پرداختند.