به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج، صبح امروز شست و سومین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور اعضای شورا در سالن شماره یک استانداری برگزار شد.

جبار کیانی پور رئیس اتاق بازرگانی یاسوج در ابتدای این نشست با تسلیت شهادت حضرت زهرا و دومین سالگرد شهید سلیمانی، گفت: این جلسه اولین نشست شورا در دولت جدید است، امسال در برگزاری جلسات شورا از متوسط کشوری پایین هستیم و باید تا پایان سال جلسات منظم باشد تا به میانگین برسیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج با بیان اینکه جلسات شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی کمتر جدی گرفته می‌شود، گفت: نیاز است دیگر اعضای جلسه از جمله دادگستری، شهرداری و رئیس شورای اسلامی شهر به عنوان اعضا در جلسه حاضر شوند اما تاکنون در جلسات شورا حاضر نشدند.

کیانی پور با بیان اینکه نشست‌های شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی به صورت فصلی ارزیابی می‌شود، به معرفی دستورالعمل تشکیل و نحوه اداره جلسات شوراهای استانی گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی پرداخت.

رئیس اتاق یاسوج در ادامه به ارائه گزارشی از نشست های شورای گفت و گو در سال های اخیر در استان کهگیلویه و بویراحمد پرداخت و افزود: طی این مدت در استان ۶۲ نشست شورای گفت و گو برگزار شده است که ماحصل این نشست ها  ۳۲۰ مصوبه ملی و استانی بوده است.

کیانی پور بیان کرد: بررسی برگزاری همایش فرصتهای سرمایه گذاری در بخشهای میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری منطقه چهار کشور (قلب ایران) توسط بخش خصوصی استان، تاثیر تسهیلات صندوق توسعه ملی بربهبود فضای کسب و کار و بررسی عملکرد این منابع بر بخش های اقتصادی استان، پیشنهاد نحوه تعامل بخش خصوصی و دولتی در تدوین برنامه ششم توسعه کشور، بررسی پیرامون وضعیت صادرات غیر نفتی استان و تبادل نظر در خصوص موانع عدم دستیابی به سهم مناسب صادرات با توجه به قابلیت های استان در این زمینه، بررسی مسائل و مشکلات صنعت مرغداری استان و ارائه راهکارهای مناسب جهت بهبود وضعیت کسب و کار این حوزه، بررسی مسائل و مشکلات مالکین باغهای منطقه بندان سی سخت و مدیریت نظام مند و یکپارچه پروژه های شهری و گردشگری شهر سی سخت، بحث و بررسی پیرامون تهیه بسته فرصتهای سرمایه گذاری خارجی استان جهت ارائه به سرمایه گذاران خارجی، کار آفرینی های خرد و کوچک و توسعه پایدار روستایی در استان( چالش ها و پیشنهادات)، بحث و بررسی در خصوص نقش شرکت های دانش بنیان در توسعه استان، بررسی وضعیت معادن استان کهگیلویه وبویراحمد، نقش پنجره واحد در بهبود محیط کسب و کار، استفاده از ظرفیت های قانون بودجه در راستای بهبود محیط کسب و کار، بحث و بررسی در خصوص استفاده از ظرفیت های تفاهم نامه فی مابین وزارت کشور و اتاق بازرگانی ایران و … از جمله برخی دستورکارهای مهم بررسی شده در این شورا بوده است.

رئیس اتاق یاسوج در ادامه برخی از مهمترین مصوبات شورای گفت و گوی استان را تشریح کرد و افزود: علاوه بر این، شورا دو سال گذشته اعضای کمیسیون برنامه و بودجه را نیز به استان دعوت کرد و در این سفر پروژه مهم راه‌آهن یاسوج_ اقلید در دستور کار قرار گرفت اما متاسفانه علی‌رغم همه تلاش‌ها کار عملیاتی نشد و این پروژه مغفول ماند.

 وی در ادامه از فرآیند صدور مجوزهای کسب و کار ابراز نگرانی کرد و گفت: در حال حاضر فرآیند صدور مجوز یکسال تا یک و نیم سال به طول می‌انجامد و باعث دلسردی سرمایه‌گذار و از دست رفتن انگیزه می‌شود که نیاز به پنجره واحد در حوزه اقتصادی داریم و انتظار می‌رود دوباره تشکیل و عملیاتی شود.

کیانی پور با بیان اینکه دست درازی به منابع طبیعی بیشتر از سرمایه‌گذاری در استان خودنمایی می‌‌کند، گفت: امیدوارم این مشکل با همکاری متولیان رفع شود.

در ادامه غضنفر آرام با اشاره به ۷ میلیارد تهاتر مالیاتی و باز شدن سامانه تهاتر بانکی گفت: اعتبارات خوبی از محل اسناد خزانه به استان ابلاغ شده که تاکنون ۲۰۰ میلیارد جذب شده و در صورت همکاری بخش خصوصی و پیمانکاران ۵۰۰ میلیارد دیگر قبل از پایان سال جذب می‌شود.

مدیرکل اقتصاد و دارایی از موافقت استانداری با تشکیل پنجره واحد در استانداری خبر داد و گفت: بیشترین و مهمترین مشکلات سرمایه‌گذاران فرآیند طولانی صدور مجوزها است که با تشکیل این پنجره گام‌های مهمی در این زمینه برداشته شود و فرآیند صدور مجوزها به کمتر از سه ماه به طول انجامد.

در ادامه هم سالار حسین‌پور با اشاره به اینکه پتروشیمی‌های استان روند رشد خوبی داشتند، گفت: فاز اول پتروشیمی گچساران که تولید اتیلن است تا خرداد ماه سال آینده به همراه سایر واحدهای زیرمجموعه به بهره‌برداری می‌رسد.

وی از پیشرفت ۳۵ درصدی پتروشیمی دهدشت خبر داد و گفت: قبل از سال ۹۸ تنها یک درصد از پهنای اکتشافی معدن انجام شده بود اما طی دو سه سال اخیر ۱۵ هزار و ۵۰۰ کیلومتر از پهنای سرزمین معدن انجام شد.

عسگری معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز با بیان اینکه تهدیدهای گذشته در دوره جدید به فرصت تبدیل شود، گفت: شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی باید ارتقاء یابد.

معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد بخش خصوصی را موتور محرکه اقتصاد دانست و افزود: دولت در این زمینه تسهیل‌گر است و اگر وظیفه تسهیل‌گری خود خارج شود هر دو آسیب می‌بینند.

وی ضمن قدردانی از اقدامات خوب صورت گرفته توسط بخش خصوصی استان گفت: بخش خصوصی ابعاد مختلف توسعه تا آسیب و مواردی که مانع توسعه استان هستند را احصاء کرده است.

این مسئول بیان کرد: فرایند صدور مجوزها در استان یک تا یک و نیم سال به طول می‌انجامد که قرار بود به یک ماه کاهش پیدا کند این موضوع را در استانداری فراموش نکردیم اما به دلیل نبود فضا و امکانات و استقرار تیمی در این خصوص فعلا از دسترس خارج شده است.

وی بیان کرد: در سال‌های گذشته فرآیند صدور مجوزها را در دوماه انجام می‌دادیم که تلاش می‌کنیم با افتتاح ساختمان جدید استانداری و استقرار تیمی در این زمینه فرآیند صدور مجوزها کوتاه شود.