اولین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کهگیلویه و بویراحمد در دولت تدبیر و امید با حضور استاندار جدید استان، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج و دیگر اعضاء شورا برگزار شد.

در این جلسه که درسالن جلسات استانداری کهگیلویه و بویراحمد در تاریخ ۴ آبان ۱۳۹۲ برگزار شد، جبار کیانی پورگفت: خوشبین هستیم جلسات جدید شورا، با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و نگاه مثبت آنها  به فضای کسب و کار، با رویکرد تازه و موثرتری ادامه یابند.

 رئیس اتاق بازرگانی یاسوج بیان داشت: خلق حماسه اقتصادی بدون بهبود معیشت مردم و فضای کسب و کار امکان پذیر نیست و در شرایطی که اقتصاد کشور دوره ای سخت ناشی از فشارهای غیرقانونی و ظالمانه بین المللی، تحریم و سوء مدیریت  داخلی را می گذراند، انتظار بخش خصوصی از دولت اینست که دولت تسهیل در مقابل تحریم را جدی بگیرد و ناکار آمدی های دوران گذشته در خصوصی فضای کسب و کار را جبران نماید.

 وی اولین اقدام موثر دولت تدبیر  و امید در خلق حماسه اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار در شرایط جدید را، تصویب مصوبه  ۳۵ ماده ای هیئت وزیران دانست که دارای راهکارهای متعددی برای شکوفایی اقتصاد کشور است.

 کیانی پور فضای حاکم بر فعالیت بخش خصوصی استان را بسیار سخت و بغرنج دانست و گفت: انتظار ما از سه قوه، ایجاد شرایطی است که در آن، فضای تعاملی بین بخش خصوصی و سه قوه شکل بگیرد و این مهم بتواند سبب فعالیت مجدد طرحهای راکد و تعطیل تولیدی گردد.

ایشان با اشاره به اینکه صدور اجرائیه از جانب بانک ها علیه تولید کنندگان مشکلی را حل نمی کند و با استراتژی جدید دولت درجهت شکوفایی و رونق تولید سنخیت ندارد، افزود: وضعیت فعلی اقتصاد و تولید استان نیازمند همکاری و همیاری همگانی از جانب دولت، بانک ها و دیگر دستگاهها است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج در ادامه با برشمردن دلایل رکود طرح‌های سرمایه‌گذاری در کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: تعداد زیادی از طرح‌ها معطل سرمایه در گردش و تعدادی هم در مقدمات اولیه کار مانده‌اند و خیلی از آن‌ها هم با پیشرفت بیش از ۸۰ درصد راکد مانده‌اند.

کیانی با بیان این‌که تعداد زیادی از طرح‌های راکد استان با سرمایه در گردش حداقلی راه می‌افتند، اظهار داشت: متاسفانه در کهگیلویه و بویراحمد بانک‌ها با سنگ‌اندازی پیش پای سرمایه‌گذاری از اصلی‌ترین عاملان ایجاد رکود سرمایه‌گذاری در استان هستند.

وی افزود: امیدواریم با کارهای کارشناسی و ایجاد کارگروه‌های تخصصی در زمینه تقویت سرمایه‌گذاری در استان این موانع هرچه سریع‌تر از پیش روی سرمایه‌گذاران برداشته شود.

کیانی با تقدیر از استاندار کهگیلویه و بویراحمد به جهت اهتمام ویژه‌ای که برای حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری دارد، تاکید کرد: سرمایه‌گذاران و مجریان طرح‌ها نیز باید سعی کنند برخی ناکارآمدی‌های اقتصادی و سو‌ءمدیریت‌ها را برطرف کرده تا چرخ صنعت و تولید آن‌ها با کمک مسئولان استانی و کشوری هر چه بهتر به حرکت درآید.

در ادامه جلسه شورا، سید موسی خادمی با اشاره به رویکرد دولت در تقویت بازار کسب و کار اظهار داشت: باید سعی کنیم گزارشی که از اوضاع بازار کسب و کار ارائه می‌دهیم شفاف و کارشناسی باشد تا در موقع برنامه‌ریزی با مشکل مواجه نشویم.

استاندار جدید کهگیلویه و بویراحمد افزود: بخش خصوصی هم باید سعی کند ناکارآمدی و سوء مدیریت‌ها را هر چه سریع‌تر برطرف کنند تا در ادامه راه مشکلات مضاعف گریبانگیر آن‌ها نشود.

مسئول ارشد اجرایی کهگیلویه و بویراحمد، شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی را گامی مهم در رفع موانع پیش روی سرمایه‌گذاران عنوان کرد و افزود: در شرایط حاکم بر اقتصاد کشور که دچار نوسانات متعددی است تقویت بخش خصوصی و حمایت از سرمایه‌گذار باید در اولویت قرار گیرد.

خادمی افزود: یکی از عمده‌ترین مشکلات بخش صنعت و سرمایه‌گذاری در استان اشتباه در تشخیص اولیه واگذاری طرح‌ها به کسانی است که شرایط لازم برای انجام کار را ندارند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در ادامه با انتقاد از رویکرد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد که تنها به فکر در دست گرفتن مناصب دولتی هستند، ابراز داشت: جای تأسف است نخبه‌ای که باید سکان تولید را به دست بگیرد تمام هم و غم خود را برای رسیدن به مدیرکلی و مناصب بالای دولتی قرار دهد.

خادمی ورود نخبگان به عرصه تولید و سرمایه‌گذاری را گامی مهم و تاثیرگذار در پیشرفت صنعت استان عنوان کرد و افزود: تا در کنار اعتبار و طرح، فکر و علم قوی نباشد راه به جایی نمی‌بریم.

رئیس شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در ادامه با بیان این‌که باید با نگاه آسیب ‌شناسانه و کارشناسی به مشکلات پیش روی سرمایه‌گذاری در استان پرداخته شود، اذعان داشت: مجموعه استانداری تمام تلاش خود را برای حمایت از سرمایه‌گذاری در استان به کار گرفته و تمام قد از سرمایه‌گذاری در کهگیلویه و بویراحمد حمایت می‌کند.

وی افزود: باید به سمتی حرکت کنیم که سرمایه‌گذاران متناسب با ظرفیت و توان خود وارد عمل شوند تا بتوانیم انگیزه کار به آنها دهیم.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد مهم‌ترین معضل پیش روی استان را بیکاری عنوان کرد و افزود: برای برون‌رفت از این معضل، اصلی‌ترین کار حمایت از صنعتگران و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی است.

در ادامه جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در استان کهگیلویه و بویراحمد ،علی‌حسن نوروزی اظهار کرد: جلسات کارشناسی طرح‌های اشتغال‌زایی سالهاست که در استان ما برگزار می‌شود و سرمایه‌گذار و بانک و اضلاع دیگر هر یک حرفی برای گفتن در خصوص مشکلات جاری دارند.

این معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان این‌که استان ما در دور باطل فقر گرفتار است، ابراز کرد: این اصطلاحی در علم اقتصاد است که در آن پس‌انداز کم است و درآمد به تبع آن کم و سرمایه‌گذاری اندک و به واسطه آن محرومیت و عدم توسعه زیاد است.

نوروزی در ادامه به وظایف دولت و بانک و سرمایه‌گذار در این پروسه اشاره کرد و افزود: هر سه در این دور باطل دچار خطا و اشتباه هستند و همین موجب شده که هنوز نتوانسته‌ایم در بهبود فضای کسب و کار نقشی داشته باشیم.

معاون برنامه‌ریزی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در ادامه یکی دیگر از ضعف‌ها را نداشتن مشوق‌هایی برای سرمایه‌گذاری دانست و گفت: وقتی مشوقی از جمله در ارتباط با مالیات‌ها نباشد سرمایه‌گذار پیش خود فکر می‌کند چرا وقتی فرصت سرمایه‌گذاری در اصفهان و کهگیلویه و بویراحمد برابر است در استانی برخوردار هم‌چون اصفهان سرمایه‌گذاری نکنم.

نوروزی یکی از بزرگترین مشکلات استان در امر سرمایه‌گذاری را قبول کردن پروژه‌های با ۱۰ درصد مینوس توسط پیمانکاران ذکر کرد و گفت: استان ما در صدر قبول کردن چنین پیمان‌هایی در کشور است که تاکنون هر چه ضربه خورده‌ایم از این حیث بوده است.

این دانش‌آموخته مدیریت و برنامه‌ریزی ادامه داد: در این گونه پیمان‌ها که ضرر آن بیش از نفع آن است سرمایه‌گذار می‌داند که نظارتی بر کار او نیست و به همین خاطر ریسک پذیرش آن را قبول می‌کند به امید آن که اعتبارات این طرح‌‌ها را در استان‌هایی مثل ما که از نظارت خبری نیست در جایی دیگر هزینه کرده و درآمد بیشتری نصیب خود کند.

نوروزی با انتقاد از این که در استان هیچ‌گاه به دنبال تعریف پروژه‌ها نبوده‌ایم خاطرنشان کرد: نشسته‌ایم و دل خوش کرده‌ایم که استان آب و نفت و کوه و جنگل دارد و به دنبال کار علمی برای تعریف پروژه‌ جدید و نوین نیستیم.

این معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: تا مشوق برای سرمایه‌گذار نداشته باشیم و پروژه تعریف نکنیم همین وضعیت بر عرصه سرمایه‌گذاری ما حاکم است.

در ادامه این جلسه، از طرف اتاق بازرگانی یاسوج پیشنهاداتی جهت بهبود فضای کسب و کار استان، همچون به تعویق انداختن اجرائیه های بانکی علیه تولیدکنندگان، آزادسازی وثیقه های مازاد بر بدهی فالین اقتصادی به بانک ها و کارشناسی مجدد این وثیقه ها با توجه به ارزش روز آنها، تشکیل کارگروهی تخصصی از جانب استانداری برای رسیدگی به وضعیت واحدهای مشکل دار در زمانبندی های هفتگی و همکاری بانک ها با تولید کنندگان بدهکاری که خود از دستگاههای دولتی مطالبات دارند، به شورا ارائه شد.

در پایان جلسه با توافق اعضاء، مصوباتی در راستای اهداف شوراء به تصویب رسید که از جمله آنها می توان به اجرایی کردن ظرفیت های قانونی موجود در قانون بودجه در راستای کمک به فعالین اقتصادی و تولیدکنندگان بخش خصوصی، تشکیل کمیته ای با ریاست مدیر کل هماهنگی امور اقتصادی استانداری و دبیری اتاق بازرگانی و با حضور دارایی، بازرسی کل، تامین اجتماعی و صنعت و معدن برای رسیدگی به وضعیت واحدهای مشکل دار، تهیه لیستی از مشوق های قابل اجرای سرمایه گذاری و آزادسازی وثیقه های مازاد بر بدهی فالین اقتصادی به بانک ها و کارشناسی مجدد این وثیقه ها با توجه به ارزش روز آنها نام برد.