رئیس اتاق بازرگانی یاسوج در همایش اتحادیه سراسری تعاونی های گل و گیاه:
راهی به جز تولید صادراتی نداریم
اولین همایش اتحادیه سراسری تعاونی های گل و گیاه، محصولات گلخانه ای، خدمات و تجهیزات وابسته،مهر سال جاری در یاسوج برگزار شد.
جبار کیانی پور در این همایش گفت: زندگی ما انسان ها در هنگام تولد با آوردن گل آغاز می شود، در اعیاد و جشن هایمان با گل به دیدار هم می رویم و در مراسم عزا نیز گل نقش مهمی را داراست و این خود نشان دهنده این موضوع است که گل و گیاهان زینتی نقش پررنگی در زندگی روزمره و سبد کالایی خانوارها بازی می کند.
رئیس اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی یاسوج با اشاره به سابقه ۳۰۰۰ساله ایرانیان در پرورش گل، اقلیم استثنایی کشور به گونه ای که ۱۲گونه از ۱۴گونه اقلیم شناخته شده دنیا در ایران وجود دارد، داشتن رودخانه های پرآب، آفتاب بلند و دراز، وجود بازارهای خوب در همسایگی کشور با توجه به اقلیم خشک خاورمیانه، وجود بیش از ۱۰۰۰گونه گیاهان دارویی وقدمت ۷۵ ساله کشت گلخانه ای گل در کشور گفت:متاسفانه سرانه مصرف گل درکشور ۵شاخه می باشد، درصورتی که کشورهای همچون هلند دارای سرانه ۱۸۰ شاخه، آلمان ۱۵۰ و آمریکا ونیوزلند بالای ۵۰ شاخه می باشند.
ایشان با بیان اینکه با وجود رتبه ۱۷ تولید گل در دنیا، دارای رتبه ۱۰۷ صادرات بین کشورهای جهان هستیم که این جایگاه شایسته ای برای کشور با توجه به پتانسیل های بالقوه موجود، نیست.
وی افزود: باید اهتمام بورزیم با فرهنگ سازی و ایجاد شور و شوق دربین جامعه وجوانان سرانه مصرف گل را بالا ببریم.
کیانی پور با اشاره به اینکه ۵۰ درصد گل های تولیدی به ضایعات تبدیل می شوند بیان داشت: دلالان و واسطه ها کمر تولید کنندگان گل و گیاهان زینتی را شکسته اند، در صورتی که این صنعت به ازای هر گلخانه ۸ تا ۱۲ نفر اشتغالزایی می کند.
رئیس اتاق یاسوج صنعت تولید گل و گیاهان زینتی را فرصتی خوب و ارزنده برای ورود خانم های کارآفرین به این بخش و ایجاد فرصت برابر کسب و کار برای آنها توصیف کرد.
ایشان در تشریح شرایط حاکم بر تولید در سالهای اخیر، تولید را مظلوم واقعی طرح هدفمندی یارانه ها دانست و اصلی ترین راهکار برای ایجاد توان رقابتی تولیدکنندگان داخلی با رقیبان خود در بازارهای جهانی را کاهش هزینه های تولید عنوان کرد.
وی با برشمردن توانمندیهای استان کهگیلویه و بویراحمد در زمینه های گوناگون و با اشاره به شرایط جدید و خوشبینی و نشاط ناشی از آمدن دولت تدبیر و امید، قدم اول برای شکوفایی کشاورزی استان را تدوین استراتژی جدید دانست و راهکارهای عملیاتی برای رشد و توسعه پایدار صنعت تولید گل و گیاهان زینتی را، تنوع تولید و اختصاص بسته های حمایتی ویژه به تولید کنندگان این صنعت بیان کرد.
جبار کیانی پور افزود: برای اینکه در امر تولید منابع ومنافع ملی را به قدرت ملی تبدیل کنیم راهی به جز تولید صادراتی نداریم و برای رسیدن به این مهم نیاز است دولت نگاه ویژه به تولید داشته باشد وبه بخش خصوصی اعتماد کند و از طرف دیگر بخش خصوصی تشکل های خود را توانمندتر و قوی تر کند.
وی در پایان بیان داشت: در شرایطی کهبا آمدن دولت تدبیر و امید شاهد اتفاقات جدید و خوشایندی هستیم به گونه ای که این دولت با انتصاب رئیس بخش خصوصی کشور به عنوان مسئول نهاد ریاست جمهوری، نهایت اعتماد خود را به این بخش نشان داده است، انتظار می رود تشکل های بخش خصوصی از این فرصت نهایت استفاده را برای رشد و رسیدن به اهداف این بخش بکار ببرند.
در این همایش رضا ذوالفقاری، گفت: در بخش کشاورزی کشور باید یک اقدام جهادی انجام شود تا با تولیدمحصولات سالم و باکیفیت بتوان ایران را در دنیا مطرح کرد.
وی اظهار کرد: باید راهکارهای تولید محصولات کشاورزی مطلوب را پیدا کرد و تحقق این امر مهم مستلزم برنامه ریزی دقیق و اصولی است.
مدیرعامل اتحادیه گل و گیاه کشور ادامه داد:در اتحادیه گل و گیاه کشور، تاکنون اقدامات ارزنده ای برای بیمه کردن محصولات گلخانه ای و اعطای تسهیلات بانکی کم بهره به متقاضیان و مجریان طرح های گلخانه ای انجام شده است و این روند با جدیت تداوم خواهد یافت.
ذوالفقاری بیان داشت:توجه متولیان امر به اصل ۴۴ قانون اساسی از راهکارهای مهم برای مدیریت سرمایه گذاری در بخش های مختلف کشاورزی به ویژه تولید گل، گیاه و محصولات گلخانه ای است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد هم دراین همایش گفت: صنعت گلخانه ای در این استان نوپاست و پیشینه آن به ۱۲ سال قبل بازمی گردد.
سید یعقوب موسوی افزود: فعالیت در صنعت گلخانه ای نیازمند تخصص و مهارت خاصی است و از عهده هر فردی برنمی آید.
وی، مهمترین مشکلات کشت گلخانه ای در کهگیلویه و بویراحمد را افزایش قیمت حامل های انرژی، بازاریابی نامناسب و بالا بودن نرخ سود تسهیلات بانکی بیان کرد.
او اظهارکرد:برگزاری مستمر همایش ها و نشست های تخصصی در مورد مسائل و مشکلات واحدهای گلخانه ای کهگیلویه و بویراحمد در نقاط مختلف این استان ضروری است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد،گفت:از گلخانه داران و تولیدکنندگان گل و گیاه این استان انتظار می رود، موضوع های مهمی همچون کاهش هزینه های تولید و بهبود و تنوع محصولات تولیدی را مدنظر قرار دهند.
وی ادامه داد:هم اکنون ۵۵ واحد گلخانه ای سبزی و صیفی با تولید سالانه هشت هزار تن، دو واحد گلخانه ای گل رز با تولید سالانه شش میلیون شاخه و یک و نیم هکتار واحد گلخانه ای توت فرنگی با تولید سالانه ۱۰۰ تن در این استان وجود دارد.
در این همایش از سوی مدیرعامل اتحادیه گل و گیاه کشور، لوح سپاس به عزیزالله فتحی نایب رییس اتحادیه گلخانه داران کشور در استان کهگیلویه و بویراحمد و عضو اتاق بازرگانی یاسوج و سید امرالله حسینی مدیرعامل اتحادیه گلخانه داران این استان اهدا شد.