پنجاه و پنجمین نشست شورای گفت و‌گوی دولت و بخش خصوصی استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور «اشتفان شولتس» سفیر جمهوری اتریش در ایران به همراه «کریستف گرابمایر» رایزن بازرگانی سفارت این کشور در سالن دولت برگزار شد.
کلانتری استاندار کهگیلویه وبویراحمد در این نشست با سفیر اتریش اظهار کرد: شما منطقه ای را انتخاب و به آن سفر کردید که به پایتخت طبیعت ایران معروف بوده و این استان با دارا بودن ظرفیت های فوق العاده جای پیشرفت و توسعه زیادی برای سرمایه گذاری دارد.

استاندار به ذخایر خدادادی فراوان مانند نفت و گاز در گچساران، اماکن گردشگری تاریخی مثل بلاد شاپور در کهگیلویه، آبشار و چشمه زارها و رودخانه های جوشان و خورشان به خصوص در شهرستان دنا اشاره کرد.

کلانتری گفت: این استان دارای ظرفیت ها و توانمندی های بسیار بالایی در بخش گیاهان دارویی و احداث واحدهای تولید فراوری در این خصوص و مناطق گردشگری طبیعی و تاریخی و مهمتر از همه مردم مهمان نواز، بلند همت و سخت کوش دارد.

کلانتری ابراز داشت: مردم این استان بسیار صمیمی ، صبور و سخت کوش هستند و به همین خاطر است که فشارها و تهدیدهای آمریکا را تحمل می کنند تا اهداف آنها را به شکست مبدل سازند.

استاندار گفت: مردم ما آنجا که پای صلح، دوستی، صمیمیت و همکاری در کار باشد با آغوش باز استقبال می کنند.

کلانتری گفت: سفر شما مقدمه ای برای ارتباطات و مبادلات بیشتر این استان با کشور اتریش است و ما در این خصوص آمادگی کامل برای هرگونه همکاری را داریم. 
در ادامه این نشست اشتفان شولتس سفیر اتریش در ایران اظهار کرد: نحوه برخورد ایران با دو چالش منطقه از جمله کرونا و تحریم های ظالمانه غرب قابل ستایش است.
اشتفان شولتس با اشاره به اینکه علاقه زیادی داشتم به استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کنم اما مشکلات ناشی از بیماری کرونا ایجاد شد، اظهار کرد: خوشحالم که این فرصت ایجاد شد که بتوانم در این استان میهمان شما باشم.
سفیر کشور اتریش در جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه سفرم به استان کهگیلویه و بویراحمد نه یک سفر گردشی بلکه سفر کاری است، افزود: نماینده اقتصاد و رایزن بازرگانی سفارت آقای گرابمایر در این سفر همراه من است و همین گواهی بر کاری بودن سفرم به استان است.
وی با اشاره به هدف سفر به استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: هدف از این سفر شناسایی همکاری بین طرفین بوده و اینکه بر مبنای علاقه دو طرف حوزه‌ها برای توسعه و همکاری دو کشور شناسایی و تعریف شود.
شولتس ادامه داد: آنچه مرا از بدو ورودم به استان کهگیلویه وبویراحمد تحت تاثیر قرار داد حوزه‌های مدیریت منابع آبی، مدیریت جنگل‌های پایدار و همچنین حوزه گردشگری است که از ظرفیت بالایی برخوردار بوده و مشابه با کشور اتریش است، ضمن اینکه در حوزه صنایع کوچک و نفت ظرفیت‌هایی برای همکاری وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه اتریش تنها کشور اروپایی است که در ایران انجمن فعال دارد، گفت: سال گذشته ۱۳۰ مناسبت علمی و فرهنگی را در انجمن فرهنگی اتریش در تهران برگزار کردیم که به دلیل اعتماد دو طرفه با کشور ایران برای برگزاری این مناسبت‌ها نیاز به اخذ مجوز نبود.
سفیر کشور اتریش در جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: اولین ریاست جمهوری کشورهای غربی که بعد از انقلاب اسلامی به ایران آمده رئیس جمهور اتریش بود و رئیس جمهور وقت کشوراتریش هم اولین رئیس جمهوری بود که بعد از توافق برجام به ایران سفر کرد، همچنین ۷۰۰ سال روابط مستند بین مردم دو کشو، ۵۰۰ سال شراکت و بیش از ۱۶۰ سال روابط کامل دیپلماتیک بین دو کشور وجود دارد که تقریبا هیچ کشور اروپایی از همچین پیشینه خوبی با ایران برخوردار نیست.
اشتفان شولتس با اشاره به تشابه صخره‌های رشته‌های کوه دنا به طبیعت اتریش گفت: احترام بسیار زیادی برای نحوه مواجه شما با دو چالش بزرگ بیماری کرونا و محاصره تجاری ناعادلانه آمریکا که در حال حاضر با آن مواجه هستید قائلیم و ناراحتی شما را از اینکه بخش سیاست و دیپلماسی نتوانسته کانال امن مبادلات مالی را فراهم کند درک می‌کنیم این بحران که در پی تحریم‌های ایالت متحده ایجاد شد به نوعی آیینه‌ای در مقابل اتریش قرار داده و کاملا متوجه شدیم که محدودیت‌های استقلال ما در زمینه مالی و تجارت تا چه حد است.
سفیر اتریش در ایران ادامه داد: سوالی که پیش آمده اینکه در این شرایط چه کاری باید انجام دهیم؟می‌خواهیم از حالا تا پایان ویروس کووید ۱۹ و از الان تا پایان این محاصره ناعادلانه تجاری  از این فرصت که ایجاد شده استفاده کنیم و می‌خواهم با تحلیل دقیق از ظرفیت‌های موجود برای بنگاه‌های اقتصادی بستر را برای ورود به کارهای عملیاتی فراهم کنیم.
وی بیان کرد: بنگاه‌های اقتصادی اتریش بسیار علاقه‌مند به همکاری با ایران هستند و نمونه آن مشارکت ۲۵۰ شرکت اتریشی در نشستی با موضوع ایران که در اتاق اقتصاد اتریش در ماه می گذشته برگزار شد و نشست ماه نوامبر که در سال جاری برنامه‌ریزی شده است، نمی‌خواهم روابط تنها در قالب صحبت‌ و وبینارها باشد بلکه برنامه داریم که نمایندگان بنگاه‌های اقتصادی اتریش در قالب هیاتی و در حوزه کمک‌های بشر دوستانه به ایران بیاوریم.
سفیر اتریش با اشاره به استفاده از فرصت شبکه‌سازی و ایجاد ارتباط گفت: با کمال میل بخش بازرگانی سفارت برای گفت‌وگوهای تخصصی و موردی با شما خواهد بود تا گام‌های بعدی را به صورت عملیاتی و مشخص برداریم و این ماموریتی است که سران ارشد دو کشور به ما واگذار کرده‌اند در سفر رسمی دکتر روحانی در جولای ۲۰۱۸ به اتریش مجموعه‌ای از قراردادها و یادداشت‌های تفاهم به امضا رسید که ما موظف شدیم پیگیر این تفاهم‌نامه‌ها باشیم.
 
رایزن اقتصادی سفارت اتریش در ایران نیز در این نشست اظهار کرد: مشکلات ناشی از کرونا بر اقتصاد اتریش هم سایه افکنده است و ایام راحتی نیست.
«کریستف گراب مایر» افزود: همچنین تلاش هایی که ایالت متحده برای جلوگیری از تجارت با ایران انجام می دهد در این امر تاثیر گذار بوده است.
وی ابراز داشت: تلاش بیشتری برای برخورد با این محدودیت ها باید انجام دهیم و برای تسهیل همکاری ها باید راه حل پیدا کرد.
رایزن اقتصادی سفارت اتریش در ایران از مسئولان کهگیلویه و بویراحمد خواست فرصت ها و حوزه هایی که مورد علاقه شرکت های استان است را معرفی کنند تا به طور موردی برای هر درخواست راه حلی پیدا کنیم.
کریستف گراب مایر تصریح کرد:مسئولان استان فرصت های سرمایه گذاری را را به ما معرفی کنند و ما هم شرکای بالقوه اتریشی را برای همکاری و سرمایه گذاری در استان تشویق می کنیم .
وی با اشاره به همکاری با دانشگاه یاسوج و پارک و علم فناوری استان، تصریح کرد: در این مقطع زمانی همکاری تنگاتنگ موسسات تحقیقاتی و علمی با بنگاه های اقتصادی اهمیت ویژه ای دارد.
رایزن اقتصادی سفارت اتریش در ایران بیان کرد: هر کسی از این استان تمایل به شرکت در مناسبات فرهنگی اتریش را دارد، با کمال میل می پذیریم.
صمیمی معاون‌ اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز گزارشی از ظرفیت ها و پتانسیل های استان ارائه کرد.وی با تاکید بر اینکه کهگیلویه و بویراحمد در بحث نفت و گاز جز استان های غنی کشور است، افزود: ۲۰ درصد نفت و گاز کشور در کهگیلویه و بویراحمد تولید می شود.
صمیمی گفت: بین ۸ تا ۱۰ درصد منابع آبی کشور جز ذخایر استان است.وی با اشاره به اینکه ۸۷۰ هزار هکتار از مساحت استان را جنگل تشکیل می دهد، عنوان کرد: سرانه پوشش جنگلی در استان حدود ۸ برابرمیانگین کشوری است.
وی افزود: قریب یک میلیون تن محصولات کشاورزی و دامی در استان تولید می شود که شامل محصولات دامی، زراعی، باغی، شیلات، شیر خام، گوشت مرغ، تخم مرغ و عسل است.
معاون استاندار با اشاره به جاذبه های گردشگری استان، بیان کرد: ۷۷۰ اثر تاریخی ثبت شده، ۲۸۳ جاذبه طبیعی گردشگری و بیش از ۳۰۰ مقبره از نوادگان ائمه اطهار در این استان وجود دارد.
وی وجود ۴۰ قله بالای ۴ هزار متر، ۱۴ منطقه نمونه گردشگری در روستاهای هدف گردشگری، شهر قدیمی بلادشاپور کهگیلویه و ثبت منطقه حفاظت شده دنا به عنوان ذخیرگاه زیست کره جهانی را از مهم ترین جاذبه های گردشگری استان عنوان کرد.
صمیمی به پتانسیل های استان در بخش معادن اشاره کرد و گفت: بیش از یک و نیم میلیارد تن ذخایر قطعی مواد معدنی شامل مواد اولیه سیمان، سنگ آهک، گچ، فسفات، بوکسیت، گوگرد، سیلیستین و…در سطح استان وجود دارد.
معاون استاندار به ظرفیت خوب گیاهان دارویی در استان اشاره کرد و گفت: وجود ۲ هزار و ۲۰۰ گونه گیاهی در مقابل ۷ هزار و ۵۰۰ گونه گیاهی کشور و ۴۷۵ گونه دارویی در مقابل یک هزار گونه گیاهی کشور و وجود ۵ گونه منحصر به فرد در سطح استان از مهم ترین ظرفیت های گیاهان دارویی استان کهگیلویه و بویراحمد است.
وی افزود: هم اکنون بیش از ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی زیر کشت گیاهان دارویی است.
معاون اقتصادی استاندار با اشاره به زیرساخت های سرمایه گذاری در استان، عنوان کرد: ۱۴ شهرک و ناحیه صنعتی با وسعت بیش از یک هزار و ۵۰۰ هکتار در استان با امکانات و خدمات زیربنایی مناسب مستقر است.
وی در بخش دیگری از سخنانش جهت گیری توسعه استان در بخش های مختلف نفت، گاز و پتروشیمی، صنعت و معدن، گردشگری، توسعه صنایع دستی، آب و کشاورزی، حمل و نقل و ارتباطات را به صورت جامع و کامل که شامل مزیت های و زمینه های سرمایه گذاری در استان بود را تشریح کرد.
صمیمی به ظرفیت واحدهای صادراتی استان اشاره کرد و افزود: حدود ۸ واحد صادراتی در استان ما وجود دارد که کالاهای خود را به کشورهای حوزه خلیج فارس و سایر کشورهای دنیا از جمله اتحادیه اروپا صادر می کنند.
معاون اقتصادی استاندار بیان کرد: در راستای توسعه واحدهای صنعتی کوچک و متوسط می توانیم همکاری های خوبی با شرکت های اتریشی داشته باشیم که امید است در بحث توسعه واحدهای صنعتی بتوانیم گام های مهمی را برداریم.
مجتبی اندرزیان عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج نیز در این نشست به معرفی استان کهگیلویه و بویراحمد پرداخت و با تشریح وضعیت جغرافیایی و طبیعی استان، همسایگی کهگیلویه و بویراحمد با  ۵ استان مهم کشور از جمله خوزستان، بوشهر، فارس، اصفهان و چهارمحال و بختیاری را از ظرفیت های مهم این استان دانست.
اندرزیان بیان داشت: این استان به عنوان پرآب ترین منطقه جنوب غربی ایران و دومین تولید کننده آب در کشور شناخته می شود و  از منابع آبی، رودخانه های پر آب، آبشارهای زیبا، پوشش گیاهی بی نظیر و برجسته با انواع درختان جنگلی مختلف با گونه های جانوری بیشمار، می توان به عنوان جاذبه های طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد نام برد.
عضو هیئت نمایندگان اتاق یاسوج اظهار کرد: از ویژگی های ارزشمند اقتصادی استان می توان به موقعیت بالای آن در بخش صنعت نفت اشاره کرد، وی ادامه داد: این استان به دلیل دارا بودن میادین نفتی گچساران ۱۷درصد نفت و گاز کشور تولید می کند، استان کهگیلویه و بویراحمد دارای بزرگترین معدن فسفات به همراه سیلیس ، گوگرد ، بوکسیت ، مس ، گچ ،سنگ های تزئینی و ساختمانی و همچنین ذخایر گسترده ای از خاک رس و خاک صنعتی در کشور است .ذخایر معدنی شناسایی شده در استان ۹۰۰میلیون تن برآورد شده است.این استان همچنین دارای بیشترین حجم معدنی شناسایی شده فسفات به میزان ۸۱میلیون تن در کشور است.
مجتبی اندرزیان در ادامه به برخی دیگر از مهم ترین ظرفیت های استان از جمله ویژگی های کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، گیاهان دارویی، شیلات و گردشگری اشاره کرد و افزود: چشمه ها و رودخانه هایی بسیار، نزدیکی به مجتمع های پتروشیمی، نزدیکی به خلیج فارس و بنادر عمده صادر کننده کشور، وجود معادن سنگ آهک، سنگ تزئینی، فسفات ، بوکسیت و گچ، .امکان تأمین آب مورد نیاز پروژه های بزرگ از طریق سد کوثر، پتانسیل استان در زمینه صنایع تبدیلی،سرمایه گذاری در زمینه صنایع دستی ودست بافته های بومی و محلیبا توجه به سابقه تولید این محصولات در استان، شرایط آب و هوایی مناسب و بی نظیر برای پرورش گیاهان دارویی و شهرک های صنعتی آماده بهره برداری با تمام زیرساخت های صنعتی برای سرمایه گذاری های مرتبط از جمله مهمترین مزایای سرمایه گذاری در استان کهگیلویه و بویراحمد می باشند.
 
عزیز‌الله جعفری رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی دانشگاه یاسوج نیز در این نشست با اشاره به اشتراکات فرهنگی میان ملت ایران و اتریش گفت: کهگیلویه و بویراحمد به دلیل غنای تنوع زیستی گیاهی معادل یک چهارم اروپا گونه گیاهی دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه یاسوج عنوان کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن دو هزار و ۲۰۰ گونه گیاهی در مقابل ۸ هزار گونه گیاهی اروپا یکی از مناطق غنی جهان محسوب می شود.
وی با اشاره به اینکه تعداد زیادی از گونه های گیاهی استان کهگیلویه و بویراحمد به‌نام گیاه‌شناسان اتریشی نام‌گذاری شده گفت: استان علی‌رغم اینکه یک چهارم هزارم مسافت اروپا را دارد اما ۶۰ درصد اروپا گونه گیاهی دنر اختیار دارد.
جعفری ابراز امیدواری کرد سفر سفیر و رایزن اتریش به کهگیلویه و بویراحمد موجبات صادرات گونه‌های گیاهی استان به اروپا را فراهم کند.رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی دانشگاه یاسوج همچنین ابراز امیدواری کرد این سفر موجب تحقیقات مشترک در زمینه گیاه‌شناسی و گیاهان دارویی بین دو کشور را میسر کند.

در ادامه این ‌نشست فعالین اقتصادی استان کهگیلویه و بویراحمد و مدیران دستگاه های مرتبط با حوزه های بازرگانی، علم و فناوری نیز در این نشست به تشریح ظرفیت ها و قابلیت های استان کهگیلویه و بویراحمد پرداختند.