چهل و ششمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور حسین کلانتری استاندار، جبار کیانی پور رئیس اتاق یاسوج، نمایندگان تشکل ها، مدیران کل دستگاه های اجرایی، فعالان اقتصادی و اعضای شورا در سالن جلسات اتاق یاسوج برگزار شد.

در این نشست بررسی اجمالی فضای کسب و کار استان، تاثیر اخذ گواهی تبصره ۱ ماده ۱۸۶ قانون مالیات های مستقیم در زمان تمدید ضمانت بانکی بر حوزه کسب و کار و مسائل و مشکلات رسیدگی به اسناد قراردادهای پیمانکاری بابت قطعی شدن بدهی به سازمان تامین اجتماعی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 

کیانی پور: تامین اجتماعی بدون هماهنگی از حساب بانکی پیمانکاران پول برداشت می‌کند.

رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج با انتقاد از روند تعامل تامین اجتماعی با بخش خصوصی بویژه پیمانکاران گفت: بدون هماهنگی حساب بانکی فعالان این بخش مسدود و یا از آن برداشت می‌شود.
جبار کیانی‌پور در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: تامین اجتماعی در کشور دچار ابرچالشی همچون پرداخت بازنشستگی، مستمری بگیران و …قرار گرفته و همین امر سبب شده که علیه مهمترین شرکای اجتماعی خود یعنی پیمانکاران و بخش خصوصی بلند شوند.
وی با تاکید بر اینکه تامین اجتماعی بدون توجه به رعایت قانون از جمله ماده ۳۸ در زمینه واریز ۶.۶ حق بیمه عنوان کرد: با توجه به اینکه دولت نتوانسته به وظیفه خود عمل کند این سازمان بخش خصوصی را زمین گیر کرده به گونه‌ای که بدون اطلاع قبلی حساب آنان را مسدود و یا از آن برداشت می‌کنند.
کیانی‌پور خاطرنشان کرد: باور کنید تامین اجتماعی با اعصاب و روان بخش خصوصی بازی کرده به گونه‌ای که ادامه کار ممکن نیست در حالی فضای کسب و کار در این دیار متاثر از بخش عمرانی بوده به گونه‌ای که یک پروژه عمرانی به اندازه ۲۰ واحد تولیدی صنعتی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی اشتغالزایی واقعی دارد.
رئیس اتاق یاسوج افزود: از سال آغاز نشست‌های گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی یعنی سال ۹۱ تاکنون ۴۵ جلسه با ۲۳۴ مصوبه برگزار شده که از این تعداد ۲۱۶ مصوبه انجام، ۱۲ مورد در دست اقدام و ۶ مورد اقدام نشده است.
کیانی‌پور با اشاره به اینکه نماینده عالی دولت در استان در این نشست‌ها حضور داشته است، ادامه داد: بسیاری از این نشست‌ها با حضور مسئولان کشوری شامل اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، معاون صنایع کوچک شهرک‌های صنعتی، وزیر صنعت، معدن و تجارت، هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران و معاون وزیر کشور برگزار شده است.
وی با تاکید بر اینکه در اتاق بازرگانی به دنبال حل مسائل با دید اقتصادی هستیم، خاطرنشان کرد: این اتاق یکی از فعال‌ترین اتاق‌های ایران از نگاه مسئولان کشوری بوده است.

کلانتری: تولید بدون برندسازی راه به جایی نمی‌برد

استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست با تاکید بر اینکه نیاز به برندسازی محصولات تولیدی داریم، گفت: بازگشت واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل به چرخه تولید به عنوان یک اولویت در دستور کار مدیران دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد.
حسین کلانتری با اشاره به اینکه آمار و ارقام سازمان صمت، اتاق بازرگانی و دیگر متولیان با همدیگر همخوانی ندارند، افزود: ضروری بوده این آمارهای با تشکیل کارگروه شناسایی واحدهای تعطیل و فعال تجمیع شوند.
وی خاطرنشان کرد: بدون شک در صورت عزم مدیران برای رفع موانع تولید شاهد کاهش واحدهای راکد و نیمه فعال هستیم همانگونه که با گذشت ۷ روز توانستیم ۴ مرغداری از ۵۵ واحد مرغداری تعطیل استان را مجدد فعال کنیم.
کلانتری خواستار شناسایی مقررات اسناد بالادستی و محلی مخل در روند کار تولید شد و ادامه داد: با توجه به ظرفیت‌های موجود انتظار می‌رود سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای کمک به تولید وارد عمل شود.
وی خطاب به مجموعه تامین اجتماعی گفت: نباید بدون اطلاع و هماهنگی قبلی از حساب بانکی افراد حقیقی و یا حقوقی بخش خصوصی بنا به هر دلیلی برداشت شود.
کلانتری هماهنگی و تعامل دستگاه‌های اجرایی با دستگاه قضایی و نظارتی را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: مدیران اجرایی در زمینه کاهش خطا و انحراف در ارائه تسهیلات بانکی حساسیت لازم را داشته باشند.