جلسه هماهنگی مطالعه تبیین برترین فرصتهای سرمایه گذاری وشناسایی ظرفیتهای رشد اقتصادی استان کهگیلویه و بویراحمد توسط اتاق بازرگانی،صنایع،معادن وکشاورزی یاسوج و با حضور مشاور تهیه طرح ،ناظرعالی اتاق بازرگانی ،صنایع،معادن وکشاورزی ایران، روسای سازمان ها و ادارات استان ،روسای کمیسیونهای تخصصی اتاق یاسوج برگزار شد.
در ابتدای این جلسه رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن یاسوج با تبریک هفته دولت بر همه دولتمردان اظهار داشت: مطالعه برترین گسل های سرمایه گذاری در استان کهگیلویه و بویراحمد به همت اتاق بازرگانی ایران آغاز شده که امیدواریم همه مسئولان محترم استانی در خصوص طرح مطالعاتی این پروژه همکاری لازم را به عمل آورند. جبار کیانی پور با بیان اینکه دولت تدبیر و امید بحث معیشت و بحث بهبودفضای کسب وکار مردم را از اولویت های کاری خود عنوان کرده گفت: با توجه به اهمیت دولت به موضوع اقتصادی نگاه ویژه و تازه به بخش خصوصی نیازمند توجه جدی دولت می باشد و ما به عنوان بخش خصوصی همکاری مجدانه ای را با دولت جدید خواهیم داشت.
وی ابراز داشت: فضای کسب و کار که بحث مورد نظر بخش خصوصی است بدون یک مطالعه دقیق، علمی و کاربردی امکان پذیر نیست.
کیانی استان کهگیلویه و بویراحمد را غنی و ثروتمند عنوان کرد و گفت: علی رغم تبلیغاتی مبنی بر محروم بودن این استان ۲۵ درصد نفت کشور، ۸ درصد جنگل های کشور، حدود ۱۰ درصد منابع آب و به عنوان پایتخت طبیعت کشور سالانه شاهد حضور گردشگران از سراسر کشور بوده که تلاش ما این است در دولت تدبیر و امید این توانمندی ها به حرکت درآید و این لفظ محرومیت از حافظه همه پاک شود.
وی با اشاره به تلاش های انجام شده در طول حیات نظام مقدس جمهوری اسلامی در این استان افزود: به علت عدم امکانات مناسب و بواسطه نداشتن زیرساخت های متناسب با سایر استان ها از لحاظ توسعه عقب هستیم و تقاضای ما از مجموعه دولت حمایت های جدی مسئولان است.
کیانی با اشاره به ارتباط دانشگاه با صنعت اظهار داشت: این ارتباط موجب پویایی کسب و کار می شود و توقع ما از حوزه دانشگاه این است که تمامی داشته های خود را در بحث توسعه در اختیار ما قرار دهند تا بتوانیم مطالعه علمی، دقیق و کاربردی با توجه به نیازمندی های استان ارائه دهیم.
رییس اتاق بازرگانی یاسوج با بیان اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد جوان ترین نیروی کار و پایین ترین دستمزد در کشور را داراست و می تواند بسیار نقش آفرینی کند. در ادامه رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد ضمن گرامیداشت هفته دولت با بیان اینکه این استان دارای توانمندی های خوبی است افزود: رشد اقتصاد استان در ثروتمند شدن استان و ایجاد اشتغال و رفع معضلات اجتماعی بسیار موثر است که انجام چنین طرح های مطالعاتی می تواند اثری بسزا در اقتصاد استان داشته باشد.
داریوش دیودیده با اشاره به سوابق نه چندان موثر مطالعات صورت گرفته در استان ابراز داشت: به رغم این مطالعات زمینه کاربردی کمتر صورت گرفته و زمینه ها و شرایط برای سرمایه گذاران فراهم نشده و امیدواریم با فرصت بوجود آمده بخش خصوصی بتواند از این مطالعات برای استفاده سرمایه گذاران و نیازهای ما شرایط لازم را فراهم کند.
وی با بیان اینکه در سازمان صنعت، معدن و تجارت استان چندین طرح مطالعاتی مختلف صورت گرفته که قابل استفاده نیستند افزود: امیدواریم این مطالعات نقطه آغازی برای مطالعت کاربردی و عملی و قابل استفاده باشد.
در ادامه مهندس سرمدی ناظر اتاق ایران در تهیه طرح فوق با اشاره به مطالعات صورت گرفته در استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: با ارائه یافته های مقدماتی خود در تلاش هستیم که این مطالعات را به سمت یک مطالعه کاربردی پیش ببریم.
در ادامه آقای دکتر زنوز مدیر تهیه طرح مطالعاتی با بیان برخی سوابق مدیریتی در مطالعات اقتصادی استان های مختلف تصریح کرد: در استان های کرمان، یزد، کردستان و دیگر استان ها مطالعات منطقه ای را انجام داده ایم که با ساماندهی گروه های متعدد و صرف هزینه های زیاد چندین مجلد تهیه می شد و وقتی به آن ها مراجعه می کنیم حاصل مطالعه چندان تناسبی با هزینه و زمان نداشت.
وی افزود: به دلیل پایین بودن هزینه های طرح مطالعاتی نوین، مطالعات اجمالیست و در سطح راهبردی در استان ها چند بخش کلیدی در کارها لحاظ می گردد و به احتمال زیاد در استان کهگیلویه و بویراحمد بحث صنعت و معدن، کشاورزی وگردشگری مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
دکتر زنوز از آغاز طرح مطالعاتی استان کهگیلویه و بویراحد و اتمام کار کتابخانه ای آن خبر داد و گفت: سعی کردیم با توسل به ابزارهایی که وجود دارد تصویری از گذشته و حال استان نشان دهیم و توانمندی ها را به طور مقدماتی شناسایی کنیم که ادامه این مطالعه مستلزم کمک مسئولان استانی و سایر دستگاه ها می باشد.
ایشان در ادامه با ارائه یافته های مقدماتی مطالعات از رییس اتاق بازرگانی یاسوج خواستار رابط بین خود و ادارات برای دریافت اطلاعات محلی از استان شد.