مقام‌معظم رهبری در دیدار با مسئولان نظام، بخش مهمی از سخنان خود را به مسئله اقتصاد، تولید و فضای کسب و‌ کار اختصاص دادند.
مقام‌معظم رهبری در دیدار با مسئولان نظام، بخش مهمی از سخنان خود را به مسئله اقتصاد، تولید و فضای کسب و‌ کار اختصاص دادند.

مقام‌معظم رهبری در دیدار با مسئولان نظام، بخش اصلی سخنان خود را به مسئله اقتصاد، تولید و فضای کسب و‌ کار اختصاص دادند. مهم‌ترین نکات اقتصادی مطرح شده از سوی ایشان به این شرح است:

  • مهمترین مسئله کشور در شرایط کنونی مسئله اقتصاد و مشکلات معیشتی و فشار بر مردم به‌ویژه طبقات ضعیف و متوسط است. مشکلات اقتصادی و نداشتن برنامه اقتصادی علاوه بر اینکه به اعتبار هر کشوری لطمه وارد می‌کند، به دلیل آنکه مردم و طبقات ضعیف تحت فشار قرار می‌گیرند، زمینه ساز طمع دشمن نیز می‌شود.
  • اقتصاد کشور از چند بیماری مزمن رنج می‌برد که اگر در شرایط تحریمی فعلی بتوان این بیماری‌ها را برطرف کرد، اقتصاد ایران حرکت جهشی خواهد کرد. «وابستگی به نفت و خام فروشی»، «مداخلات غیر لازم دستگاه‌های حکومتی در مسائل اقتصادی و عدم اجرای مناسب سیاست‌های اصل ۴۴» و «تخریب فضای کسب‌وکار و قوانین دست و پا گیر» را از جمله بیماری‌های مزمن اقتصاد کشور هستند.
  • اصلاح ساختاری بودجه که قرار بود مجلس و دولت، در چهار ماهه اول امسال آن را انجام دهند و همچنین اصلاح نظام بانکی از کارهای مهم و اساسی است که باید انجام شوند.
  • اقتصاد کشور به تصمیم‌های دیگران گره زده شد و بسیاری از کارها به تصمیم‌های امریکا موکول شد و در نتیجه سرمایه گذار و فعال اقتصادی نیز کارهای خود را موکول به این امور کرد.
  • باید با قاچاق، دلالی‌ها، خریدهای خیانتکارانهٔ ارزاق عمومی و احتکار، بدون هراس از جنجال‌ها، برخورد قاطع شود و همه باید از دولت در این عرصه حمایت کنند.
  • «رونق تولید» باید به عنوان تفکری عام مورد توجه و عمل سه قوه قرار گیرد. رونق تولید کلید حل بسیاری از مشکلات است. در سایه عزم جهادی و به‌کارگیری جوانان متخصص، موانع رونق تولید قابل رفع است که اگر این هدف محقق شود، مسائلی نظیر اشتغال، کاهش تورم، رفاه مردم و صادرات، شتاب خوبی خواهد گرفت.
  • خبر تعطیلی برخی واحدهای تولیدی یا کشاورزی خبر تلخی است. وزارت صنایع به تهیه فهرست موارد مورد نیاز واحدهای تولیدی اعم از ماشین آلات، قطعات و مواد اولیه و ارائه فراخوان برای رفع این نیازها اقدام کند. بسیاری از این موارد در داخل کشور قابل تأمین است.
  • سهولت کسب‌وکار باید به عنوان دستور کار عمومی قوا دنبال شود. مقررات و قوانینِ بسیار و گاه متناقض عملاً مانع رونق فضای کسب‌وکار شده است که باید خیلی جدی این مشکل دست و پا گیر را برطرف کرد.
  • فرصت جبران خسارات سیل، فرصت خوبی برای رونق بخش‌های مختلف تولید است. باید اعتبارات جبرانی مناطق سیل‌زده را به گونه‌ای برنامه ریزی و هدایت کرد که به رونق کارخانه‌ها بینجامد. مسکن سازی را از جمله رشته‌های کارآفرین است. از جمله غفلت‌های چند سال اخیر، بی توجهی به موضوع مسکن سازی بوده است. باید از فرصت ترمیم یا ساخت مسکن برای هموطنان سیل زده استفاده کرد و با کمک دستگاه‌های مختلف و بخش خصوصی حرکت عظیم اشتغال‌زا و تولید آفرین در بخش مسکن را بوجود آورد.
  • در اصلاح امور چشم دوختن به بیگانه موجب ضربه به کشور می‌شود که نمونه آن را در برخورد اروپایی‌ها در قضیه برجام می‌بینیم.
  • ما با اروپایی‌ها، مشکل و دعوایی نداشتیم اما آن‌ها به هیچیک از تعهدات خود عمل نکردند و نمی‌کنند و در عین حال مدام ادعا می‌کنند که ما به برجام پایبند هستیم.
  • مردم با خرید محصولات داخلی و استمرار حمایت از کالای ایرانی، پرهیز از اسراف، توجه نکردن به شایعات در فضای مجازی و زیاده روی نکردن در خرید، می‌توانند به رونق تولید کمک کنند.