به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی یاسوج شامگاه روز دوشنبه نشست هم اندیشی مجموعه فعالان بخش خصوصی با فرمانده سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد به میزبانی اتاق یاسوج و با موضوع «پایش فضای کسب و کار استان» برگزار شد.
نبود وحدت رویه در نظارت دستگاههای اجرایی
رئیس اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی یاسوج در این نشست با انتقاد از نحوه نظارت دستگاههای اجرایی کهگیلویه و بویراحمد، گفت: وحدت رویه در برخی نظارتها وجود ندارد و زیاد بودن تعداد دستگاههای ناظر، بسیاری از سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی ما را عاجز کرده است.
جبار کیانی پور اظهار داشت: امیدواریم در این شرایط که اقتصاد کشور توسط دشمنان قسمخورده نظام مقدس اسلامی مورد هجمه قرار گرفته و اقتصاد کشور را نشانه گرفتهاند مانند تمام رویدادهایی که در طول ۴۰ سال گذشته رخ داده، بتوانیم از توانمندیها و ظرفیتهای سپاه استفاده کنیم تا از این دوره هم مانند دورههای قبل سرافرازانه عبور کنیم و بتوانیم شاهد شکوفایی و رشد اقتصاد استان باشیم.
وی افزود: جنگ اقتصادی که علیه ما شروع کردهاند جنگی بسیار ناعادلانه است و به تعابیر همه انسانهای آزاده دنیا و حتی کسانی که در بحث تجارت کار میکنند از جمله رئیس کنفدراسیون اتاقهای بازرگانی دنیا، این کار ناجوانمردانه و نابرابر است زیرا تجارت باید عامل دوستی ملتها باشد و هیچکس حق ندارد تجارت ملتها را تحتالشعاع قرار دهد.
رئیس اتاق یاسوج با بیان اینکه ما ملت به حقی هستیم و برای تمامیت ارضی و استقلال اقتصادی کشورمان تلاش میکنیم، گفت: دشمنان ما در طول ۱۰۰ سال گذشته ثابت کردهاند که هرگز نمیخواستند ما مملکتی مستقل باشیم و روی پای خود بایستیم و به همین خاطر تلاش ما این است که در یک حرکت جدید همچون دفاع مقدس بتوانیم جلوی این توطئهها را بگیریم.
کیانی پور عنوان کرد: سپاه به عنوان یک نهاد انقلابی میتواند ثبات و امنیت اقتصادی را در حوزههای سرمایهگذاری در کشور به وجود آورد همانطور که خیلی جاها در حوزه اقتصادی که بخش خصوصی نمیتوانست وارد شود و یا شرایط وارد شدنش را نداشت، توانست به درستی در مناطق مرزی و کمتر توسعه یافته ورود پیدا کرده و پروژهها و شاهکارهای عظیمی را به سرانجام برساند.
وی با بیان اینکه همه ما در یک کشتی و سنگر هستیم و میتوانیم با سپاه کارهای مشترکی را انجام دهیم، ابراز کرد: آنچه از سپاه میخواهیم شفافیتسازی در حوزههای اقتصادی است شفافیتی که نبود و نقصان آن سبب شده بر بدنه دولت و دستگاههای اجرایی فساد حاکم شود و این فساد به شدت بنگاههای ریشهدار را اذیت میکند.
رئیس اتاق یاسوج گفت: برای تولد و رشد یک بنگاه اقتصادی سالها زمان نیاز داریم اما وقتی در یک شرایط نابرابر در یک حوزه فاسد و رانتی قرار میگیرد خسران جدی به مجموعه اقتصادی وارد میشود و همه تلاشها و زحمات این مجموعه را از بین میبرد.
کیانی پور تأکید کرد: بخش خصوصی همواره اهتمام جدی برای مبارزه با فساد داشته است، اما راه درست مبارزه با فساد را طلب میکند راهی که به فضای کسب و کار آسیب وارد نکرده و شرافت بنگاهها را لکهدار نکند و صیانت از بنگاهها را در پی داشته باشد.
وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر خصوصیسازی، بیان کرد: امروز بخش خصوصی به شدت نیازمند حمایت است زیرا برای تأمین منابع مشکلات جدی داشته و درگیر مشکلات تأمین نقدینگی است و این فرصت برایش ایجاد نمیشود که قیمتتمام شده محصولش را پایین بیاورد و به درستی محصول خود را ارائه دهد.
رئیس اتاق یاسوج با اشاره به اهمیت ایجاد فرصت و شرایط لازم در عرصههای بینالمللی، گفت: همانطور که سپاه در بسیاری از عرصههای بین المللی توانست عرضه اندام کند و قدرت خود را نشان دهد امیدواریم در شناسایی بازارهای بینالمللی هم به بخش خصوصی کمک کند زیرا حضور سپاه در هر کدام از ممالک دنیا سبب میشود که بتواینم بخشی از بازار این کشورها را برای فروش محصولات خود در دست بگیریم.
کیانی پور به سایر مشکلات واحدهای تولیدی استان اشاره کرد و ادامه داد: امروز به بهانه برخی مشکلات و یا به بهانه خرید محبوبیت برخی سیاستمداران در حوزه اقتصادی واحدهای تولیدی ما زمینگیر شده و خیلیها فکر میکنند برای اینکه بهای قیمت تمام شده یک کالا برای مردم و مصرفکنندگان اقتصادی شود صنعتگر و بخش خصوصی ما باید بهای آن را بدهد این در حالی است که قیمت تمام شده کالا بر اساس پارامترهای متعددی از جمله تأمین متریال، عرضه و تقاضا و غیره است.
وی بیان کرد: ما اعتقاد داریم که مردم باید قدرت خرید داشته باشند و کالا با قیمت مناسب به دست آنها برسد و در عین حال بازرگان ما هم بتواند کارش را ادامه دهد بنابراین با تشکیل کمیتههای مشترک با مجموعه دولت باید شرایطی را ایجاد کنیم که سبب ایجاد نارضایتی و تشنج و تشتت در بین مردم نشود.
رئیس اتاق یاسوج با بیان اینکه در حوزه خدمات فنی و مهندسی که زیرساختهای اساسی استان است به صورت جدی به کمک سپاه نیازمند هستیم، گفت: از سپاه میخواهیم که کمک کند بنگاههای ما سر پا بایستند.
کیانی پور با انتقاد از نحوه نظارت دستگاههای اجرایی، گفت: وحدت رویه در برخی نظارتها وجود ندارد و زیاد بودن تعداد دستگاههای ناظر، بسیاری از سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی ما را عاجز کرده است.
وی بیان کرد: اگر قراراست پروژه و پروندهای مورد بررسی، بازبینی و بازنگری قرار گیرد باید یک بار این کار انجام شده و تکلیفش مشخص باشد و اینطور نباشد که دستگاههای مختلف نظارتی در هر شرایطی که لازم دیدند به به یک بنگاه ورود کرده و شیرازه آن بنگاه از هم بپاشد بلکه میتوان بدون اینکه بنگاه و فعالیتهای آن تحت تأثیر قرار گیرد بحثهای نظارتی را انجام داد.
رئیس اتاق یاسوج با بیان اینکه ظرفیتهای سپاه فتح میتواند به حضور ما در بازار برخی کشورها کمک کند، گفت: سپاه فتح همچنین کارهای خوبی در حوزه کارآفرینیهای خرد و کوچک انجام داده که میتوانیم با همکاری هم این حوزه را بسط و گسترش دهیم و فارغالتحصیلان بیکار را در این حوزه ساماندهی کنیم.
تسهیلات واحدهای تولیدی استان به انحراف رفته است
چنگیز هاشمی نایب رئیس اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی یاسوج نیز در این نشست با اشاره به عوامل ملتهب فضای کسب و کار در استان، اظهار کرد: آنچه که فضای کسب و کار استان را ملتهب کرده، ابهامی است که در این فضا به وجود آمده و آنقدرهای نظارتها سختگیرانه شده که حتی کسی که هم مشکلی ندارد، ترس دارد.
هاشمی به تسهیلات بیحساب و کتاب گریزی زد و گفت: آنقدر تسهیلات بدون حساب و کتاب برای گاوداری، دامداری و پرورش ماهی و… دادهاند که الان تسهیلات گاوداری برای سالنهای رقص تالارهای عروسی هزینه شده است.
وی افزود: انحراف در تسهیلات واحدهای تولیدی استان بیداد میکند و متأسفانه نظارت و پایش هم صورت نگرفته است، به طور مثال این استان در بخش دامپروری استعداد بالایی دارد هم در تأمین گوشت قرمز خود با مشکل مواجه است و قیمت آن با سایر استانهای که همچنین ظرفیتی ندارد. برابری میکند.
نائب رئیس اتاق یاسوج بیان کرد: ما نتوانستیم از ظرفیتها و قابلیتهمایمان استفاده کنیم، لذا حرف ما این است که فضا را مقداری تلطیف کنید. استان کهگیلویه و بویراحمد، استان محدودی است و باید سپاه، و سایر دستگاههای استان با همراهی اتاق بازرگانی دست به دست هم دهند تا با یک شیوه درست و منطقی کارها را پیش ببریم و باعث حل مشکل واحدهای تولیدی و معیشت مردم شویم.
هاشمی تاکید کرد: باید در این مسیر از کسانی بهره ببریم که خاک خورده فعالیت اقتصادی و همین اصالت اقتصادی داشته باشد.
داریوش دیودیده رئیس سازمان صنعت و معدن و تجارت استان نیز با بیان اینکه واحدهای تولیدی به قول وزیر صمت ناموس مدیران هستند اظهار کرد: باید کاری کنیم که تولید کننده دغدغه نداشته باشد.
وی با بیان اینکه مخالف هرگونه انحرافی در سرمایهگذاری هستیم گفت: اما باید بخش خصوصی واقعی را حمایت کنیم.
این مسؤول همچنین آماری در خصوص واحدهای صنعتی استان ارائه داد که طبق آن در کل ۶۲۰ واحد تولیدی در استان وجود داشت که عملا ۱۲۰ واحد آن را دیگر نمیتوان واحد تولیدی نامید و از چرخه خارج شده و از تعداد ۵۰۰ واحد تولیدی ۳۷۰ واحد در حال حاضر فعال هستند.
دیویده گفت: در حوزه معادن هم استانی فقیر هستیم و معادن ما تنها معادن رسوبی هستند و ۲۶ هزار واحد صنفی کوچک و بزرگ هم در استان فعالیت میکنند.
در ادامه یکی از مسؤولان نهادهای نظارتی و امنیتی هم گفت: مقام معظم رهبری از ما اقتصاد مقاومتی و تولید و اشتغال را طلب کردهاند که باید به ندای رهبری پاسخ گفت.
این مسؤولان نهاد نظارتی و امنیتی افزود: باید برای صنایع استان بیش از هر چیز عارضهیابی کنیم چرا که همه چیز تنها تزریق پول نیست.
وی تعدیل ابلاغیههای فرا دستی را مهم دانست و گفت: برای مثال چرا باید یک کارخانه شن و ماسه که برای ۲۰ نفر اشتغال ایجاد میکند با قوانین ۲۰ سال پیش دست و پایش را ببندیم.
در ادامه وقت به فعالان اقتصادی داده شد که به تشریح شرایط موجود و وضعیت فعلی کسب و کار در استان پرداختند.
سجادی از انجمن پیمانکاران ساختمان به زد و بندهای پیمانکاری در استان اشاره کرد و گفت: در هر ادارهای با پیمانکاری مشخص کار میکنند و عمده پیمانکاران استان بیکار و تنها عده خاصی مشغول به کارند.
سجادی گفت: نمایندگان و مسؤولان از عدهای خاص حمایت میکنند و رئیس و معاون و مشاور ادارات از یک منطقه خاص هستند که این موجب رانت شده است.
مسؤول انجمن پیمانکاران ساختمانی گفت: هر جا پروژهای در استان باشد به افراد خاص داده میشود و عدم تخصیصهای عادلانه موجب شده که تخصیصها متوازن نباشد برای مثال تخصیصهایی که به مرکز استان در سال ۹۷ داده شده را نگاه کنید در حالی که در جایی دیگر مثل گچساران تخصیصها چهار برابر است.سجادی در پایان سخنان خود از سپاه خواست تا برای رشوه و پارتی بازی در پیمانکاری استان فکری شود.
در ادامه بابک درست مدیرعامل شرکت نمایشگاه های بین المللی استان نیز گفت: به عنوان مسوول برگزاری نمایشگاهها ببینید که از سال گذشته چه اندازه پاپوش برایم درست کردهاند با این وضعیت وقتی در جلسات کشوری حضور پیدا میکنیم خجالت میکشیم چرا که همه از داشتههای خود حرف میزنند و ما باید از نداشتههای خود صحبت کنیم.
حسینی از بخش کشاورزی هم گفت امروز آمدهام که از بخش مظلوم کشاورزی حرف بزنم ای کاش یک مداح در این جلسه بود تا ابتدا خوب مداحی میکرد و ما گریه میکردیم و بعد سخنرانی میکردیم.
وی گفت: حدود ۱۲۰ گلخانه در استان با اشتغال مستقیم ۱۰۰۰ نفر وجود دارد که با مشکل کود و نهاده ها روبرو هستیم و این نهادهها الان به چندین برابر قیمت به دست ما میرسد.
حسینی با انتقاد از مسوولان گفت که چرا اجازه نمیدهند خودمان نهادهها را وارد کنیم همچنین مشکل بازار فروش داریم در داخل که دیگر کسی با این اوضاع اقتصادی گل نمیخرد و صادرات هم که نداریم چرا که امکان رقابت حتی در عراق و افغانستان را نداریم.
وی افزود: گلخانههای ما امروز عزادارند و کشتی تولید کنندگان گل در استان به راستی که به گل نشسته است.
قربانی از شرکت سینره نیز گفت: استان هیچ جاذبهای برای سرمایهگذاری ندارد چرا که در سالهای گذشته عدهای با دست خودشان استان را از زیر چتر مناطق محروم خارج کردند.
وی گفت: نگاهی امنیتی در استان درست شده و به هر ادارهای که مراجعه میکنیم حرفش این است که میترسند کاری انجام دهند.
قربانی با بیان اینکه ۴ سال است در استان به دنبال وام توسعهای هستیم خاطرنشان کرد: آن قدر همکاری نکردند که نتوانستیم یک ریال بابت وام توسعهای از استان دریافت کنیم.
تقیزاده از شرکت زردبند هم از وضعیت موجود و نگاهی که به گیاهان دارویی به عنوان یک پتانسیل در استان میشود انتقاد کرد که تاکنون به دلیل همین نگاه نتوانستهایم دهکده گیاهان دارویی را در استان راهاندازی کنیم.