هیئت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج در ادامه حضور خود در کشور اسلواکی، امروز چهارشنبه وارد استان ترناوا شد.
این هیئت با همراهی عبادالله مولایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در اتریش، در بدو ورود به ترناوا در همایش ایران و اسلواکی که به میزبانی اتاق بازرگانی استان تراوا برگزار شد، حضور یافت.
بان گابریل رئیس اتاق بازرگانی ترناوا در ابتدای این همایش ضمن خیر مقدم به هیئت استان کهگیلویه و بویراحمد، اظهار داشت: اسلواکی و استان ترناوای این کشور که روابط بسیار خوبی با ایران دارند، وی افزود: بدون شک برگزاری این نشست ها به تقویت مناسبات دوطرفه کمک خواهد کرد و شروعی خواهد بود برای آغاز مناسبات تجاری بیشتر میان دو کشور ایران و اسلواکی.
بان گابریل افزود: اسلواکی و استان ترناوا دارای ظرفیت های خوبی برای سرمایه گذاری مشترک با کشور ایران است و این کشور آمادگی کامل را برای واردات محصولات مورد نیاز خود از کشور ایران دارد.
رئیس اتاق بازرگانی ترناوا در پایان این نشست تصریح کرد: از حضور هیئت ایرانی در این استان خوشحال است و از رئیس اتاق بازرگانی یاسوج درخواست کرد ارتباط این اتاق را با اتاق بازرگانی ترناوا حفظ و تقویت کند.
عبادالله مولایی سفیر جمهوری اسلامی ایران نیز در این نشست اظهار داشت: روابط سنتی خوبی با کشور اسلواکی داریم و اسناد پایه بین دو کشور امضا شده است.
مولایی بیان کرد: روابط خوبی نیز میان صاحبان صنایع اسلواکی و کشورمان ایران برقرار شده است و اتاق های بازرگانی دو کشور تعامل بسیار خوبی بایکدیگر دارند.
وی ادامه داد: خط اعتباری ۱۰۰میلیون دلاری از طرف اگزیم بانک با کشورمان اختصاص داد شده است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: باتوجه به روابط خوب ایران و اسلواکی، این حجم مراودات تجاری میان دو کشور قابل قبول نیست و انتظار داریم دولت اسلواکی با رفع مشکلات موجود مخصوصا در حوزه بانک شرایط را برای افزایش حجم این مبادلات میها سازند.
جبار کیانی پور رئیس اتاق بازرگانی یاسوج اتاق معین اسلواکی در این نیز این نشست ضمن تشریح ساختار اتاق های بازرگانی در ایران، عنوان داشت: اتاق بازرگانی یاسوج نیز معین ایران و اسلواکی و رئیس این اتاق نیز مسئول کمیته مشترک ایران و اسلواکی می باشد.
کیانی پور در ادامه به معرفی کشور ایران و ظرفیت های استان کهگیلویه وبویراحمد پرداخت و افزود: ایران با جمعیت ۸۲ میلیونی دارای بازار پیرامونی ۴۰۰ میلیونی است که به آبهای آزاد از طریق خلیج فارس راه دارد. وی به ظرفیت های کشاورزی ، نفت، توریسم ، پتروشیمی ، صنایع و معادن و محصولات تبدیلی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز اشاره کرد و افزود: این استان دارای پتانسیل های بالقوه ای برای سرمایه گذاری و تجارت با کشور اسلواکی است.
رئیس اتاق یاسوج تصریح کرد: فعالین اقتصادی دو طرف قادر خواهند بود: در زمینه های انرژی های نو و تجدید پذیر، آب و خاک، گیاهان دارویی، مواد غذایی، توریسم، فناوری اطلاعات، استارت آپ و صنایع پایین دستی نفت و گاز حجم مبادلات تجاری بین دو کشور را افزایش دهند.
در ادامه «همایش ایران و اسلواکی» در اتاق بازرگانی ترناوا، طرف اسلواکی و نماینده اتاق بازرگانی یاسوج به پرزنت توانمندی ها، ظرفیتها و پتانسیل های دو کشور ایران و اسلواکی و استان های کهگیلویه وبویراحمد و ترناوا پرداختند. در پایان این همایش نیز شرکت های ایرانی حاضر در همایش با شرکت های اسلواکی و استان ترناوار وارد جلسات b2b شده و به مذاکره پرداختند.