به گزارش روابط عمومی اتاق یاسوج همایش گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن با حضور مدیران دستگاه های اجرایی و فعالین بخش خصوصی در سالن همایش های اتاق یاسوج برگزار گردید.
جبار کیانی پور ظهر سه شنبه در همایش گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن استان افزود: بخش صنعت و معدن خط مقدم رفع مشکلات تولیداست، اما علیرغم همه تلاش ها و اقدامات انجام گرفته، خروجی آنچنان قابل قبول و مطلوبی در این حوزه محقق نشده است.
کیانی پور با بیان اینکه بخش خصوصی خسته تر و خسته تر از قبل شده است، ابراز داشت: لجام گسیختگی در بازار ارز و نوسانات ضربات زیادی را به تولید کنندگان، فعالین اقتصادی و بخش خصوصی وارد کرده است.
کیانی پور با طرح چندین سوال، خاطر نشان کرد: باید دید چه میزان رفتارهای داخلی ما اقتصاد کشور را زمین گیر کرده است.
وی افزود: سیاست های اشتباه در حوزه بنگاه های اقتصادی کوچک باعث شد ضربات زیادی به این حوزه وارد شود و عدم حمایت در حوزه ورود محصولات به بازار هدف و تزریق سرمایه در گردش از موارد قابل طرح در این حوزه است.
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج به برجام، کنترل تورم و افزایش نرخ رشد اقتصادی در دولت یازدهم اشاره کرد و بیان داشت: باید دید چرا در دولت دوازدهم نوسانات مختلف و محسوسی در حوزه اقتصادی کشور رقم خورده و چرا با تعیین نرخ ۴۲۰۰ تومانی ارز، بازار ثانویه آن ایجاد نشد.
کیانی پور گفت: سیاستی که دولت خود را متولی اقتصاد بداند تجربه ای شکست خورده است و حرکت به سمت اقتصاد آزاد و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی لازمه برون رفت از شرایط ایجاد شده است.
کیانی پور خواستار بکارگیری سیاست های کانالیزه و کارشناسی شده در توسعه اقتصادی شد و بیان داشت: رفع معارضات و مشکلات پیش روی بخش خصوصی و تولید استان ضروری است.
وی با بیان اینکه دشمنان شاکله کشور را هدف قرار داده اند، خواستار برنامه ریزی اصولی و هدفمند برای توسعه اقتصادی کشور و مقابله با اقدامات دشمنان با حمایت مناسب از تولید کنندگان کشور شد.
مدیر امور استان های وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این همایش از انعقاد تفاهم نامه میان این وزارت خانه و محیط زیست کشور با هدف تسهیل در روند صدور مجوزهای زیست محیطی طرح های تولیدی صنعتی خبر داد.
عبدالله صفایی پور افزود: با هدف ایجاد تعادل و کاهش مشکلات صدور مجوزهای زیست محیطی واحدها و طرح های تولیدی، تفاهم نامه ای با هدفگذاری های تسهیل گری در این بخش محقق شد.
صفایی پور با اشاره به اهداف این تفاهم نامه اظهار کرد: در همین راستا طرح هایی که روند صدو مجوز آنها در امور استان دچار مشکل شده اند، به شکل ویژه مورد توجه قرار می گیرند.
صفایی پور به راه اندازی و فعالیت سامانه جامع تجارت با پوشش استان ها اشاره کرد و عنوان داشت: با تفویض اختیار به استان ها، یکپارچگی مناسبی شکل می گیرد و نیاز به حضور در مرکز برای تحقق هدفگذاری ها و پیگیری اقدامات وجود نخواهد داشت.
مدیر امور استان های وزارت صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اهمیت قانون محوری، گفت: قانون برای دستیابی به اهداف است و نباید با عدم آگاهی و شناخت صحیح از آن مانع از حصول توسعه شویم.
وی افزود: عدم شناخت از قانون یک ایراد است و قانون باید برای پیشرفت باشد.
صفایی پور همچنین بر تعامل دوسویه بخش خصوصی و دولت تاکید کرد و خواستار تسهیل در تحقق اهداف با خروجی توسعه اقتصادی شد.
وی با اشاره به تحریم ها، اظهار کرد: فرصت سازی از تحریم ها برای پیشرفت و توسعه ضرورتی است که اجرایی شده است.
عضو هیأت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران نیز در این همایش گفت: به هیچ قیمتی نباید روند تولید در کشور متوقف شود.
آرمان خالقی افزود: اگر قرار است تملکی در حوزه واحدهای بدهکار انجام شود، نباید این موضوع به توقف روند تولید ختم شده و شرایط فعلی ما در اقتصاد، وضعیتی (فورس ماژور) است.
خالقی با بیان اینکه باید شرایط فعالیت سرمایه گذاران در کشور تسهیل شود و هدفگذاری هایی نیز در این بخش انجام شده است، ابراز داشت: به هر دلیلی نمی توان مدیر صنعتی را ممنوع الخروج کرد و باید اقدامات اصولی و کارشناسی شده با هدف عدم وارد شدن ضربه به تولید محقق شود.
خالقی با اشاره به ارائه خدمات توسط شرکت های خدمات رسان، اظهار کرد: همچنین بر اساس برنامه ریزی ها، شرکت های خدمات رسان حق قطع کردن خدمات واحدهای تولیدی را نخواهند داشت.
عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با اشاره به پیش بینی تحریم های آینده، اظهار کرد: احتمال تحریم ها در آینده جدی است و آمریکا با بکارگیری تیم ها و با تمام توان به دنبال اجرایی کردن تحریم است و ما نیز باید در برابر این تحریم ها برنامه داشته باشیم.
وی افزود: نباید منتظر حرکت دشمن بود و اهداف تشدید تحریم ها مواردی مانند حمل و نقل و بیمه خواهد بود.
خالقی با اشاره به آسیب های عدم صادرات، تصریح کرد: اگر صادرات محقق نشود، واحد های صادرات محور ما به سمت بازار داخل آمده و واحد های کوچک تر و متوسط لطمه می خورند.
وی همچنین بر همکاری و برنامه ریزی کارشناسی شده در راستای بهبود شرایط اقتصادی در کشور تاکید کرد.
رئیس دانشگاه یاسوج نیز در این همایش گفت: تحقق توسعه پایدار استان می طلبد که بخش خصوصی و دستگاه ها در کنار دانشگاه باشند.
احمد عریان افزود: دانشگاه یاسوج سالانه ۲۰۰۰ فارغ التحصیل دوران تکمیلی را در خود دارد که حرکت پایان نامه های این حوزه به سمت احصا و ارائه راهکار رفع مشکلات استان به توسعه استان و رفع حداقل ۱۰ درصد از مشکلات منجر خواهد شد.
عریان با اشاره به تعامل بخش صنعت و دانشگاه، اظهار کرد: همچنین باید پایان نامه ها را به سمت مشکلات صنعت هدایت کرد تا خروجی مناسبتری در این بخش داشته باشیم.
رئیس دانشگاه یاسوج با اشاره به وجود ۶۰۰۰ دانشجوی مقطع کارشناسی و ۲۰۰۰ دانشجوی ارشد و دکتری در این دانشگاه بر پوشش بورسیه ای دانشجویان توانمند با محوریت پوشش حمایتی در بخش صنعت تاکید کرد.
وی افزود: تعامل و همکاری مناسب صنعت و دانشگاه به پویایی و توسعه استان کمک شایانی می کند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد نیز در این همایش گفت: ۴۰۰ جواز تاسیس با حجم سرمایه گذاری ۲۷۰ هزار میلیارد ریال در استان صادر شده است.
داریوش دیودیده افزود: تحقق این موضوع ایجاد ۱۷۰۰۰ فرصت شغلی را امکان پذیر کرده و تحول مناسبی در بخش اشتغال صنعت را رقم می زند.
دیودیده با بیان اینکه در حال حاضر ۶۴۰ پروانه بهره برداری معتبر با ۱۰ هزار میلیارد ریال حجم سرمایه گذاری در استان داریم، اظهار کرد: در بخش معدن نیز ۷۵ پروانه بهره برداری با حجم ۵۰ میلیارد تومان صادر شده است.
وی افزود: حجم و سطح مطالعه شده استان در زمینه معدن ۵ هزار کیلومتر است.
رئیس صنعت، معدن و تجارت استان با اشاره به اهمیت ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان از پرداخت ۲۵۰ میلیارد تومان تسهیلات طی یکسال گذشته از طریق منابع مختلف به جامعه هدف خبر داد.
دیودیده افزود: طی همین مدت ۱۷ واحد تولیدی راکد به چرخه تولید بازگشت.
دیودیده با تاکید بر توسعه زیرساخت های بخش صنعت و معدن استان، ایجاد زنجیره کامل تولید را از نیازهای توسعه استان دانست.
دیودیده با اشاره به برنامه بلند مدت توسعه تولید استان از هدفگذاری کاهش تعداد واحد های راکد استان به زیر ۱۰ درصد تا پایان برنامه ششم توسعه خبر داد.
دیودیده گفت: همچنین در راستای توسعه بیش از پیش استان، پیوند صنعت و دانشگاه در استان ضروری است و این مهم اتفاق خوبی برای استان است.