نشست کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی کهگیلویه و بویراحمد به ریاست علی محمد احمدی استاندار این استان در سالن شماره یک استانداری برگزار شد، در این نشست مهمترین موضوع مورد بحث سند توسعه صادرات غیرنفتی استان بود و اعضا در خصوص آن اظهار نظر کردند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه ثابت بودن میزان صادرات استان نشاندهنده این است که ما در توسعه صادرات درجا زدهایم، گفت: الان نمیخواهیم نبش قبر کنیم که چه کسی مقصر است باید از نو شروع کرده و این سند را بازطراحی کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج نیز در این نشست با بیان اینکه دو اتحادیه صادراتی محصولات باغی و عسل در استان وجود دارد، گفت: مشکلی که در رابطه با این اتحادیهها وجود دارد این است که نمایندگان آنها در بین تولیدکنندگان از محبوبیت برخوردار نبوده و تولیدکنندگان حاضر به سپردهگذاری نزد بانک صادرات نیستند.
جبار کیانی پور خواستار حمایت از تشکلهای صادراتی و توجه به برگزاری نمایشگاهها شد و افزود: سازمان توسعه تجارت تاکنون ریالی برای برگزاری نمایشگاهها پرداخت نکرده و بخش خصوصی به تنهایی این کار را انجام داده است.
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج با بیان اینکه تدوین سند توسعه صادرات استان به صورت ضربالاجلی بود، گفت: روی این سند بحث داریم که باید آسیبشناسی شود.
کیانی پور نداشتن سرمایه را از موانع اصلی و چالشهای پیش روی صادرات غیرنفتی استان برشمرد و گفت: حمایت از تشکلهای صادراتی و توانمندسازی مالی آنها، توجه به برگزاری نمایشگاههای بین المللی و حضور فعال در این نمایشگاهها و تسهیل درصدور کارت بازرگانی برای اتحادیهها مهمترین راهکار برای رونق توسعه صادرات غیرنفتی در استان است.
حسن نوروزی رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان هم بیان کرد: وقتی سند توسعه صادرات تدوین میکنیم حداقل در چارچوب برنامه پیش بینی شده گام برداریم.
وی عنوان کرد: برای محقق شدن هدفگذاری ها در حوزه صادرات نیازمند تشکیل اتحادیههای صادراتی، پایانههای صادراتی، گمرک، توانمندسازی صادر کنندگان، نمایشگاه بینالمللی و بستهبندی و سورتینگ محصولات هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه تشکلهای صادراتی در این استان وجود ندارد، گفت: صادرکنندگان سایر استانهای کشور محصولات کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد را خریداری کرده و از طریق بنادر صادر میکنند.
جعفر گوهرگانی در این نشست با بیان اینکه ما در استان تشکلهای صادراتی حقیقی و حقوقی نداریم، اظهار داشت: اتحادیههای صادراتی که در استان تشکیل شده است از ابتدا هم سیاستشان مبنی بر صادرات نبود، بلکه با این تصور به تشکیل اتحادیه اقدام کردند که دولت سوبسیدی میدهد و آن را بین خود تقسیم میکنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد افزود: صادرکنندگان سایر استانهای کشور محصولات کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد را خریداری کرده و از طریق بنادر و گمرک سایر استانها صادر میکنند.
داریوش دیودیده نیز در این نشست اظهار داشت: در مجموع تاکنون حدود ۷۷ میلیون دلار کالا از استان کهگیلویه و بویراحمد صادر شده که از این میزان حدود ۱۸٫۵ میلیون دلار مربوط به چهار سال اخیر است.
وی افزود: عصاره و پودر شیرین بیان، موکت، سیمان، دلستر، نوشابه، عصاره گیاهان دارویی و سلستین عمده محصولات صادراتی استان کهگیلویه و بویراحمد تاکنون بوده است.
رئیس صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: صادرات غیرنفتی کهگیلویه و بویراحمد در ۹ ماهه امسال به لحاظ وزنی ۱۱ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش یافته است.
وی افزود: میزان صادرات غیرنفتی استان در ۹ ماهه اول امسال ۶۶۹ تن بوده این درحالی است که این میزان در مدت مشابه پارسال ۷۴۳ تن بوده است.
دیودیده ارزش ریالی صادرات غیرنفتی استان در ۹ ماهه اول امسال را ۲ میلیون و ۸۷۴ هزار دلار اعلام کرد و افزود: این رقم در مدت مشابه پارسال ۲ میلیون و ۸۷۳ هزار دلار بوده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد پودر و عصاره شیرین بیان و فرآوردههای آرایشی و بهداشتی را از جمله محصولات صادراتی غیرنفتی استان برشمرد و گفت: این محصولات به کشورهایی نظیر آلمان، امارات متحده عربی، عراق و اندونزی صادر شده است.
دیودیده ابراز کرد: محصولات آرایشی و بهداشتی شرکت سینره و پودر و عصاره شیرین بیان شرکت آسه محصولاتی بودند که در ۹ ماهه امسال به کشورهای آلمان، امارات، عراق و اندونزی صادر شد.
وی با بیان اینکه امسال پنج میلیون دلار صادرات در بخش صنعت، ۱٫۵ میلیون دلار در بخش کشاورزی و ۵۰۰ هزار دلار صادرات در بخش صنایع دستی پیشبینی شده بود، گفت: طبق هدفگذاریها امسال باید ۱۰ درصد از محصولات سیمان مارگون صادر میشد که تاکنون محقق نشده است.
از سال ۶۰ تا پایان نیمه اول شهریور ۹۲ مبلغ صادرات محصولات استان ۵۹/۱ میلیون دلار است که صادرات استان از سال ۹۲ تا پایان مهر سال جاری ۱۸/۴۹۵ میلیون دلار است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد آمار صادرات استان از سال ۱۳۶۰ تا پایان مهر ماه جاری را ۷۷/۵۹۵ میلیون دلار دانست و تصریح کرد: سند توسعه صادرات طبق برنامه ششم تدوین شده که طبق این سند صادرات سال ۹۶ استان ۷ میلیون دلار پیش بینی شده بود که ۵ میلیون دلار در بخش صنعت، ۱/۵ ملیون دلار بخش کشاورزی و ۵۰۰ هزار دلار در بخش صنایع دستی پیش بینی شده که بخش عمده صادرات سال جاری از طریق سیمان مارگون هدفگذاری شده بود که صادرات سیمان مارگون تاکنون محقق نشده است.
وی عنوان کرد: صادرات استان در سال جاری از ۷ میلیون دلار به ۴ میلیون دلار کاهش یافت که صادرات بخش کشاورزی از گمرک سایر استانها انجام میگیرد.