سی و دومین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور استاندار، مدیران دولتی و بخش خصوصی در سالن شماره یک استانداری برگزار گردید.
در ابتدای این نشست با توضیحات جبارکیانی پور رئیس اتاق یاسوج، فیلمی مستند از وضعیت واحدهای تولیدی فعال، نیمه فعال و راکد استان و مسائل و مشکلات آنها به نمایش درآمد.
دستور کار اول: گزارش پیگیری مصوبات جلسه قبل
در این بخش رئیس اتاق یاسوج به بررسی نتایج و پیگیری های مصوبات سی و یکمین نشست شورا پرداخت.
در بخش دیگری از این نشست مدیران دستگاه های اجرایی به ارائه اقدامات انجام گرفته بر اساس نتایج و مصوبات جلسه قبل شورا، پرداختند.
دستورکار دوم: بررسی پیرامون وضعیت واحدهای تولیدی مستقر در شهرکهای صنعتی و خارج از شهرکهای صنعتی استان و استفاده از ظرفیتهای تفاهم نامه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام
✅ در بخشی از دستورکار دوم این نشست، رئیس اتاق یاسوج به بررسی وضعیت واحدهای تولیدی استان مستقر در شهرکهای صنعتی و خارج از شهرکها پرداخت.
❇️ اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج برای تهیه گزارش وضعیت واحدهای تولیدی استان اقدامات زیر را انجام داد:
۱- تهیه لیست واحدهای تولیدی از سازمان ها و ادارات مرتبط
۲- تهیه پرسشنامه
۳ – بازدید میدانی ازکلیه واحدهای مستقر در شهر کهای صنعتی در سطح استان
۴ – بازدید میدانی از واحدهای خارج از شهرکهای صنعتی در سطح استان
۵ – گفتگو با مدیران و مطلعین واحدها و تکمیل پرسشنامه
۶ – تهیه فیلم مستند از واحدهای منتخب و شاخص استان
۷ – تهیه گزارش نهایی از واحد های تولیدی صنعتی و کشاورزی استان
❇️ رئیس اتاق یاسوج تشریح کرد:
وضعیت واحدهای تولیدی استان مستقر در شهرکهای صنعتی و خارج از شهرکها
جبار کیانی پور در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی کهگیلویه و بویراحمد از بررسی وضعیت واحدهای تولیدی مستقر در شهرکهای صنعتی و خارج از شهرکهای صنعتی استان توسط اتاق بازرگانی یاسوج خبر داد و اظهار داشت: ما معتقد هستیم که نقدینگی تنها علت رکود واحدهای صنعتی نیست، بلکه این مسأله علل متعددی دارد که مهمترین علت آن را مدیریت بنگاهها میدانیم.
🔹 وی با بیان اینکه ۲۱ شهرک صنعتی مصوب و ۱۲ شهرک صنعتی در حال واگذاری در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد، افزود: در مجموع ۶۴۳ واحد صنعتی در سطح استان وجود دارد که از این تعداد ۲۴۸ واحد در شهرکهای صنعتی و ۳۹۵ واحد در خارج از شهرکهای صنعتی استان قرار دارند.
🔹 رئیس اتاق بازرگانی یاسوج گفت: از ۲۴۸ واحد صنعتی مستقر در شهرکهای صنعتی استان، ۱۹۳ واحد بررسی شد که از این تعداد ۶۱ واحد فعال، ۲۴ واحد نیمهفعال و ۱۰۸ واحد معادل حدود ۵۶ درصد غیرفعال بودند.
🔹 کیانی پور بیان کرد: از ۳۹۵ واحد صنعتی مستقر در خارج از شهرکهای صنعتی، ۸۶ واحد بررسی شد که از این تعداد ۵۴ واحد فعال، ۱۵ واحد نیمهفعال و ۱۷ واحد معادل حدود ۱۹.۸ درصد غیرفعال بودند.
🔹 وی با بیان اینکه واحدهای صنعتی خارج از شهرکهای صنعتی استان در مقایسه با واحدهای مستقر در شهرکها به میزان بیشتری فعال هستند، گفت: علت این موضوع این است که واحدهای خارج از شهرکهای صنعتی از تمرکز مالی بیشتری برخوردار بوده و امکانسنجی بهتری را انجام میدهند.
🔹 رئیس اتاق یاسوج بالا بودن نسبت تسهیلات اعطایی به منابع در بانکهای استان، معوقات بانکی، فرسودگی ماشینآلات، بالا بودن قیمت تمام شده تولیدات و بالا بودن خدمات برق، گاز و آب و هزینههای حمل و نقل را از مهمترین دلایل رکود واحدهای صنعتی استان عنوان کرد.
🔹 کیانی پور تعداد واحدهای تولیدی بخش کشاورزی استان را در بخشهای مختلف شیلات، مرغداری، صنایع تبدیلی، پرواربندی، گلخانه، پرورش گاو شیری ۷۸۷ واحد عنوان کرد و گفت: طبق بررسی از این تعداد ۳۴۹ واحد فعال، ۷۹ واحد نیمهفعال و ۳۵۹ واحد معادل ۴۵ درصد راکد هستند.
🔹 وی فرسودگی تجهیزات و تأسیسات، تسهیلات معوق، قیمت تمام شده بالا، مشکلات مدیریتی، قرار گرفتن در حریم شهر، مصادره کردن طرح توسط بانکها، سرایت بیماری VHS، کاهش بارندگی و کمبود آب، معارضات اجتماعی و کمبود نقدینگی را از مهمترین دلایل رکود واحدهای کشاورزی استان عنوان کرد.
❇️ استاندار کهگیلویه و بویراحمد:
احصای مشکلات واحد های تولیدی استان با هدفگذاری صحیح ضروری است.
علی محمد احمدی در این نشست افزود: با توجه به مشکلات مطرح شده، غایت تلاش ما رونق بخشی به حوزه صنعت و همچنین رفع مشکلات بخش خصوصی است.
🔹 وی نبود تکنولوژی، بازار، مدیریت صحیح و بخشی از مشکلات را نیز به دلیل نبود استراتژی دانست و گفت: در گذشته منابع را به نحو دستوری به افرادی دادیم که صنعتگر نبوده اند و کار صنعتی تخصص خود را نیاز دارد و کسی که در خانواده صنعتی بزرگ نشده است، صنعتی نمی شود.
🔹احمدی خاطرنشان کرد: مدیریت صنعتی در حوزه صنعت و تولید مهم است و علاوه بر ارز آوری و درآمد زایی، توسعه را رقم می زند.
🔹احمدی گفت: مسیر انتخاب شده در استان صحیح نیست و نسبت واحد های غیر فعال و نیمه فعال به نسبت کل قابل توجه است و باید اقدامات لازم و برنامه ریزی برای رفع مشکلات انجام شود.
🔹 استاندار گفت: باید مشکلات واحد هایی که دنبال کارند و موانعی دارند را حل کنیم و در بلند مدت واگذاری مدیریت های واحد هایی که توانایی اداره آن را ندارند لازم است.
🔹 احمدی ابراز داشت: ضرورت دارد که در ذیل واحد های، فعال، نیمه فعال و راکد، مشکلات واحد ها نیز بررسی شوند و واحد هایی وجود دارد که در مدیریت و گاهی در تکنولوژی مشکل دارند و باید هدفگذاری برای شناسایی مشکلات واحد ها انجام شود.
وی افزود: باید برای واحد های دارای ظرفیت وقت گذاشت.
🔹 احمدی بر ایجاد صنایع تبدیلی، توسعه حمل و نقلی و سردخانه ای در مناطق دارای ظرفیت تاکید کرد و گفت: در برخی مناطق درختان ثمری را قطع می کنند و باید بر حسب ظرفیت ها نسبت به ایجاد زیرساخت و صنایع تبدیلی اقدام کرد.
🔹 احمدی با تاکید بر استفاده از ظرفیت های غیر دولتی گفت: زمان سیاست های تسهیلات ارزان قیمت دولت تقریبا تمام شده است و استفاده از ظرفیت های سازمان های اقتصادی و مشارکت بخش خصوصی مورد تاکید است.
🔹 وی قراداد نوشتن را کار اجرایی ندانست و گفت: زمانی این مهم محقق می شود که عملیاتی شود و خروجی داشته باشد.
🔹 احمدی افزود: به جای امضای ۸۰۰ میلیارد تومان قراداد، می توان ۱۰۰ میلیارد قراداد بست و ۵۰ میلیارد تومان آن را اجرایی کرد.
🔹 استاندار ابراز داشت: ضرورت دارد که دستگاه های استان پای کار باشند و برای رفع مشکلات مردم کمک کنیم و باید از ظرفیت های سازمان ها و بخش های خصوصی استفاده کرد.
🔹 احمدی گفت: امید است با عزمی جزم برای حل مشکلات و به ویژه در حوزه اشتغال و تولید گام برداریم.
🔹 احمدی تحقق خروجی مناسب از کلینیک های ایجاد شده در حوزه شهرک های صنعتی استان را ضروری دانست و گفت: این موضوع از چند سال قبل در استان ها مورد تاکید بود و باید دید دستاوردهای آن در استان چه بوده است.
🔹 وی با اشاره به موضوع توسعه صادرات غیر نفتی گفت: بنابر این سند، هدفگذاری شده است که صادرات غیر نفتی استان از ۴ میلیون دلار به ۵۰ میلیون دلار در پایان برنامه هدفگذاری شده برسد که تحقق آن در گرو احصا، رفع مشکلات و برنامه ریزی اصولی است.
گزارش تصویری: