سی و یکمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان با حضور استاندار ، رئیس اتاق یاسوج، اعضای شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در سالن جلسات اتاق یاسوج برگزار گردید.

در این نشست سه دستور کار زیر مورد بحث و بررسی قرار گرفت:

۱- گزارش عملکرد شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان توسط دبیر شورا

۲- بحث و بررسی پیرامون استفاده از ظرفیتهای قانون بودجه سال ۱۳۹۶ ( تهاتر کردن بدهی های دولت با بخش خصوصی و مشکلات با سازمان تامین اجتماعی در حوزه صنعت پیمانکاری استان )

۳- بحث و بررسی پیرامون مشکلات تولید کنندگان و صادر کنندگان گل رز هلندی با محوریت واحدهای مستقردر فرودگاه یاسوج

 

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج گفت: از ۱۴۰ میلیارد تومان یارانه سود تسهیلات مصوب سفر ریاست جمهوری به استان تاکنون هیچ مبلغی تخصیص نیافته است.

photo_2017-10-31_16-22-45

جبار کیانی پور در سی و یکمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در ۳۰ نشست پیشین این شورا ۱۶۲ مصوبه داشتیم که از این تعداد ۱۲۴ مصوبه اجرایی شده، ۲۶ مصوبه در دست اقدام بوده و ۱۲ مصوبه به دلایل مختلف اجرایی نشده است.
وی همکاری با کمیته حمایت قضایی از سرمایه‌گذاری در راستای برخورد با معارضات محلی و تعیین شعبه ویژه در این زمینه، تأمین لوازم و تجهیزات موردنیاز سازمان‌های دولتی از محصولات واحدهای تولیدی استان و بررسی و تبیین مزیت‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در استان توسط بخش خصوصی را از مهم‌ترین مصوبات نشست‌های شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد.
رئیس اتاق یاسوج افزود: پیشنهاد تشکیل صندوق توسعه استان با استفاده از سرمایه‌های مردمی، تهیه و تنظیم سند راهبردی توسعه صادرات غیرنفتی استان، پیگیری اصلاح بیمه محصولات کشاورزی و انعکاس مشکلات مربوط به ریزگردها در سال‌های اخیر و تأثیر آن بر باغات و زراعت استان از دیگر مصوبات این شورا بوده است.
کیانی پور با اشاره به نقش مهم بخش خصوصی در ایجاد اشتغال، گفت: به منظور تهیه برنامه اجرایی کاهش پنج درصدی نرخ بیکاری در کهگیلویه و بویراحمد کمیته‌ مشترکی بین دولت و بخش خصوصی این استان تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه توجه جدی به مقوله بحران آب در کشور و صیانت از منابع آب استان کهگیلویه و بویراحمد از دیگر مصوبات مهم شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی بود، ابراز کرد: در این راستا، همایش صیانت از آب، بهره‌برداری از منابع آب و مهار آب‌های سطحی در ماه‌های آینده برگزار می‌شود.
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج با اشاره به پتانسیل استان کهگیلویه و بویراحمد در زمینه گیاهان دارویی، گفت: به زودی کلنگ دهکده گیاهان دارویی در کاکان بویراحمد به زمین زده می‌شود.
کیانی پور با بیان اینکه منابع توسعه ملی نتوانسته در استان کهگیلویه و بویراحمد نقش چندانی ایفا کند، اظهار کرد: بخش خصوصی و دولت باید جهت استفاده بهینه از تسهیلات صندوق توسعه ملی برای آن دسته از واحدهایی که در ایجاد اشتغال مولد نقش‌آفرینی می‌کنند، برنامه‌ریزی و هماهنگی کنند.
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج با اشاره به اینکه پیمانکاران استان بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان از دولت مطالبات دارند، خواستار توجه جدی دولت به پرداخت این مطالبات و تهاتر کردن بدهی‌های دولت به بخش خصوصی شد.
وی با اشاره به مشکلات واحدهای تولیدی استان و با بیان اینکه با روش کنونی این واحدها نمی‌توانند سر پا بایستند، گفت: با وجود اعلام رئیس کل بانک مرکزی به همه بانک‌های عامل این استان مبنی بر اینکه بحث منابع و مصارف در این استان هیچ موضوعیتی نداشته و هیچ بانکی هم حق اعمال جریمه پلکانی ندارد، اما بانک‌های کهگیلویه و بویراحمد به این مصوبه توجهی ندارند.
کیانی پور گفت: در سفر هیئت دولت به استان پرداخت ۱۴۰ میلیارد تومان یارانه تسهیلات به بخش تولید این استان مصوب شد اما این مصوبه تاکنون اجرایی نشده است.
رئیس اتاق یاسوج عنوان کرد: پایین بودن دوره بازپرداخت تسهیلات در بخش‌های تولیدی منجر به فشار به تولیدکننده و نهایتا رکود و تعطیلی واحدهای تولیدی استان شده است.
 photo_2017-10-31_16-22-19
علی محمد احمدی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست اظهار کرد: هر چند که تاکنون حرکت متولیان امر و دستگاه‌های اجرایی استان در این راستا کند بوده اما می‌توان با برنامه ریزی‌های لازم و بهره گیری از ظرفیت‌های قانونی و حقوقی کاستی‌ها را جبران کرد.
وی افزود: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج ارتباط سازنده‌ای بین بخش‌های دولتی و خصوصی در کهگیلویه و بویراحمد ایجاد کند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: بخش خصوصی این استان باید کارآمد و مستقل شده و به بلوغ لازم برسد که تحقق این امور منوط به قانونمند شدن ارتباط بین بخش‌های دولتی و خصوصی در استان است.
احمدی عنوان کرد: موانع پیش روی بخش خصوصی کهگیلویه و بویراحمد برداشته می‌شود و مسیر برای فعالیت گسترده‌تر آن در راستای درآمدزایی، ایجاد اشتغال و بهبود وضعیت اقتصادی استان نیز هموارتر خواهد شد.
وی ابراز داشت: میزان صادرات کهگیلویه و بویراحمد در زمینه گیاهان دارویی و محصولات زراعی و باغی به لحاظ کمی و کیفی افزایش یابد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: مشکلات طرح‌ها و واحدهای تولیدی این استان به طور دقیق شناسایی و برای رفع اساسی و ریشه‌ای آنها اقدام شود.
احمدی اظهار داشت: اداره کل تأمین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد قبل از برداشت مطالبات خود از حساب بانکی دستگاه‌های اجرایی بدهکار استان تعامل لازم را داشته و تا حد امکان به آنها فرصت دهد.
وی افزود: باید از ظرفیت بنیادها و مؤسسه‌های اقتصادی کشور از جمله بنیاد برکت استفاده بیشتری برای درآمدزایی و ایجاد اشتغال در کهگیلویه و بویراحمد شود.
photo_2017-10-31_16-22-35مدیرکل امور اقتصادی و دارایی کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: بدهی پیمانکاران بخش عمرانی این استان به دولت تا پایان مهر سال جاری چهار هزار و ۱۸۰ میلیارد ریال بوده در حالی که میزان مطالبات آنان از بخش دولتی نیز ۶۰۰ میلیارد ریال است.
ابراهیم کشاورز اظهار داشت: بیشترین میزان بدهی پیمانکاران بخش عمرانی کهگیلویه و بویراحمد به دولت با ۲ هزار و ۳۲۰، ۳۹۰، ۳۷۰ و ۲۸۰ میلیارد ریال به ترتیب مربوط به اداره کل راه و شهرسازی، شرکت آب و فاضلاب شهری، سازمان جهاد کشاورزی و دانشگاه علوم پزشکی استان است.
وی افزود: اداره کل امور اقتصادی و دارایی کهگیلویه و بویراحمد آماده تهاتر بدهی پیمانکاران بخش عمرانی این استان از محل اسناد خزانه اسلامی است.

 

در ادامه این نشست رئیس کانون کارفرمایی پیمانکاران کهگیلویه و بویراحمد گفت: پیمانکاران این استان در بخش‌های راه، آب، ساختمان، تأسیسات و نفت و گاز حدود ۹۰۰ میلیارد تومان از دولت مطالبات دارند که معادل بودجه عمرانی یک سال استان است.

آرش-مدنی-فر-680x452

 آرش مدنی‌فر اظهار داشت: در کشور و به‌ویژه در استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل مشکلات پیش روی صنایع تولیدی، حجم انبوهی از مشکلات موجود در بحث اشتغال بر دوش پیمانکاران عمرانی است.
وی افزود: ۴۱۰۴ شرکت پیمانکاری ثبت شده در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که از این تعداد، ۱۴۶۱ شرکت فعال و ۲۶۴۳ شرکت غیرفعال است.
رئیس کانون کارفرمایی پیمانکاران کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: حدود ۵۸۴۴ شغل مستقیم و ۶۰۰۰ هزار شغل غیرمستقیم توسط پیمانکاران در کهگیلویه و بویراحمد ایجاد شده است.
مدنی‌فر به مطالبات پیمانکاران استان از دولت اشاره داشت و بیان کرد: پیمانکاران این استان در بخش‌های راه، آب، ساختمان، تأسیسات و نفت و گاز حدود ۹۰۰ میلیارد تومان از دولت مطالبات دارند که معادل بودجه عمرانی یک سال استان است.
وی با بیان اینکه پیمانکاران این استان در بخش مالیات و ارزش افزوده مشکلات فراوانی دارند، گفت: عدم پرداخت به موقع مطالبات پیمانکاران از طرف دولت، پرداخت مطالبات به صورت غیرنقدی و از طریق اسناد خزانه اسلامی و اخذ جرائم دیرکرد با توجه به عدم پرداخت مطالبات به صورت نقدی طبق بخشنامه از مهم‌ترین مشکلات این حوزه است.
رئیس کانون کارفرمایی پیمانکاران کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: اقدام به برداشت از حساب ادارات و عدم دریافت لیست بیمه به دلیل عدم وجود موجودی به صورت نقدی نیز از مهم‌ترین مشکلات پیمانکاران استان در بخش تأمین اجتماعی است.
مدنی‌فر ابراز کرد: پیشنهاد می‌شود سازمان تأمین اجتماعی از برداشت وجوه نقد از حساب کارفرمایان به دلیل کمبود نقدینگی خودداری کند.

 

در حاشیه نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با هیئت رئیسه و مجموعه اتاق بازرگانی یاسوج دیدار و از ساختمان این اتاق و ظرفیت های آن بازدید کرد.

photo_2017-10-31_16-21-40 photo_2017-10-31_16-21-36 photo_2017-10-31_16-21-45 photo_2017-10-31_16-21-27 photo_2017-10-31_16-21-05 photo_2017-10-31_16-22-35 photo_2017-10-31_16-22-21 photo_2017-10-31_16-23-10 photo_2017-10-31_16-23-00

DSC_0021photo_2017-10-31_16-21-22 photo_2017-10-31_16-22-26 photo_2017-10-31_16-22-42photo_2017-10-31_16-22-47