رئیس اتاق یاسوج: قطار از ریل خارج شده اقتصاد کشور بر روی ریل برگشته است

جبار کیانی پور در بیست و ششمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: باوجود همه تلاش‌ها و بسته‌های حمایتی، متأسفانه در سال گذشته در زمینه تخصیص اعتبارات عمرانی و بدهی‌های دولت به بخش خصوصی کاستی‌های جدی وجود داشت و بخش خصوصی مشکلات فراوانی را تجربه کرد.

وی افزود: در سال گذشته با هجمه‌های زیادی از سوی دستگاه‌های خدمات‌رسان، مالیاتی، تأمین اجتماعی و بانک‌ها مواجه بودیم، اما به علت اینکه می‌دانیم قطار از ریل خارج شده اقتصاد کشور بر روی ریل برگشته، باید در سال ۹۶ انرژی خود را دوچندان کرده و به دولت برای دستیابی به اهداف و برنامه‌هایش کمک کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج بیان کرد: مهار نرخ تورم، مهار نرخ ارز و رشد اقتصادی که شاهد آن هستیم نتیجه تلاش و همکاری بخش خصوصی با دولت بوده و جا دارد از مجموعه مدیران استان کهگیلویه و بویراحمد به خاطر کاهش نرخ بیکاری استان در سال گذشته تشکر کنیم که این موضوع نشان می‌دهد در سال ۹۵ خوب کار کردیم.

کیانی پور دعوت از هیئت‌های تجاری مختلف به استان، اعزام هیئت‌های تجاری استان، دعوت از سفیران کشورهای خارجی، برگزاری همایش‌های اقتصادی، برگزاری جلسات شورای گفت‌وگو برای حل مشکلات بین بخش خصوصی و دولت و برگزاری دوره‌های آموزشی علمی و کاربردی را از مهم‌ترین اقدامات بخش خصوصی استان کهگیلویه و بویراحمد در سال گذشته عنوان کرد و گفت: امیدواریم این تلاش‌ها در سال ۹۶ هم ادامه یابد.

وی ابراز کرد: با وجود همه اقدامات انجام شده، با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری چاره‌ای نداریم جز اینکه امسال رویکرد جدیدی داشته و پاسخگوی سیل بیکاران جامعه باشیم و با بهره‌گیری از اندیشه‌های خلاقانه، کسب و کارهای دانش‌بنیان و نوینی را برای استان شروع کرده، کارآفرینی‌های خرد را در دستورکار خود قرار داده، اشتغال را به درون خانواده‌ها برده و سازمان‌های آموزش فنی و حرفه‌ای را به انجام نهایت تلاش برای آموزش‌ مهارت‌های شغلی وادار کنیم.

رئیس اتاق یاسوج توجه، رصد کردن و راستی آزمایی در واحدهای تولیدی که در سال گذشته منابعی را دریافت کردند را از دیگر برنامه‌هایی دانست که باید به طور جدی در دستور کار قرار گرفته و تصریح کرد: باید بررسی کنیم که این منابع به کجا رفتند و چه میزان اشتغال ایجاد کردند و اگر به انحراف رفته‌اند، جلوی آن گرفته شود.

کیانی پور خاطرنشان کرد: تخصیص منابع به واحدهایی که احساس می‌کنیم رقابت‌پذیر بوده، دارای بازار مناسب است، از تکنولوژی نو برخوردار بوده و قیمت تمام شده پایینی دارد باید در دستورکار قرار گیرد.

وی با بیان اینکه تشکیل جلسات کارشناسی با بانک‌ها از برنامه‌هایی است که در ابتدای سال استارت آن زده شد، عنوان کرد: قبل از اینکه قرار باشد کارخانه‌ای را به ستاد تسهیل ببریم حتما باید تلاش کنیم که میان بانک‌ها و سرمایه‌گذاران جلسه‌ای تشکیل و مشکلات موجود با توجه به منافع طرفین حل شود.

رئیس اتاق یاسوج ادامه داد: مشکل اساسی ما در استان این است که منابع سرشار استان به سمت صندوق‌های قرض‌الحسنه‌ای رفته که هیچ نقشی در توسعه استان ندارند و با بهره‌گیری از سودهای با نرخ بالاتر، عملا حوزه فعالیت‌های  توسعه‌ای بانکی ما را مختل کرده‌اند که باید تلاش کرد این منابع را به بانک‌های خود برگردانیم.

وی با تأکید بر اینکه ضرورت مبارزه با فساد و رانت، نظارت دقیق همه جانبه بر بدنه دستگاه‌های اجرایی و شفافیت در معاملات دولتی و استفاده از ظرفیت همه بخش‌ها باید جدی گرفته شود، گفت: من اینجا اعلام می‌کنم و این زنگ خطر را به صدا در می‌آورم که بخش خصوصی در حال از دست دادن اعتماد خود از بخشی از بدنه دستگاه‌های دولتی استان است بنابراین حتما باید این موضوع در دستورکار قرار گرفته و نظارت دقیق شود تا این اعتماد به جای خود برگردد.

رئیس اتاق یاسوج عنوان کرد: اگر معتقد هستیم بحران بیکاری مهم‌ترین و خطرناک‌ترین بحران اقتصادی، سیاسی و اجتماعی جامعه، استان و کشور است، باید در رتبه‌بندی اهداف ملی و برنامه‌ریزی‌های استانی حل چالش بیکاری به عنوان اولویت نخست نظام سیاسی برگزیده شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج گفت: در سال ۹۶ تلاش می‌کنیم هر ماه یک رویداد اقتصادی را چه در سطح بین‌المللی و چه در سطح داخلی در استان برنامه‌ریزی کنیم.

استاندار: سطح فعالیت اتاق یاسوج در سال ۹۵ فراتر از استان بوده است

استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست با تقدیر از عملکرد اتاق یاسوج در حوزه اقتصادی استان، اظهار داشت: سطح فعالیت ها و اقدامات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج در سال قبل فراتر از استان بوده است، امیدواریم سایر بخش‌ها و دستگاه‌ها نیز از ظرفیت‌های موجود برای بهبود وضعیت اقتصادی استفاده کنند.

سید موسی خادمی افزود: بخش عمده‌ای از بار اداره جامعه به دوش بخش خصوصی بوده و باید پذیرفت که بخش خصوصی با دولت تدبیر و امید همکاری خوبی داشته است. دولت نیز تلاش زیادی انجام داد که بخش خصوصی را به جایگاه شایسته خود برساند اما همچنان به ایده‌آل مورد نظر نرسیده ایم.

خادمی تصریح کرد: در سال گذشته بخش خصوصی با تمام توان در کنار دولت به حمایت و تلاش برای توسعه و رشد جامعه کمک کرد .

مقام ارشد اجرایی کهگیلویه و بویراحمد بر عملیاتی شدن شعار اقتصاد مقاومتی تولید-اشتغال سال ۹۶ تأکید کرد و یادآور شد: دستگاه‌های مختلف استان گزارش کامل و تحلیل جامعی از اقدامات صورت گرفته در راستای کاهش نرخ بیکاری داشته باشند.

خادمی با بیان اینکه در سفر هیات دولت به استان که مرداد ماه سال گذشته صورت گرفت مبلغی به عنوان سود یارانه برای استان در نظر گرفته شد، افزود: این مبلغ تاکنون به استان کهگیلویه و بویراحمد تخصیص داده نشده که روزانه پیگیر اجرایی شدن این مصوبه هستم، قرار شده ظرف هفته‌های آینده این مبلغ به استان پرداخت شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: اگر این مبلغ به استان اختصاص داده شود می‌توانیم تا ۱۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش با سود ۶ درصد پرداخت کنیم.

خادمی اضافه کرد: امسال سال خوبی برای حوزه سرمایه‌گذاری و صنایع است چراکه با توجه به قانون بودجه می‌توانیم ۱۰ درصد اعتبارات عمرانی را به انجام کارهای فنی و اعتباری اختصاص دهیم که از میزان ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبارات عمرانی استان مبلغی به این حوزه اختصاص داده شود که موجب کاهش سود می‌شود.

وی در پایان به اشاره به خارج شدن بخشی از واحدهای تولیدی از چرخه تولید و ابطال پروانه آنها افزود: برخی از واحدهای تولیدی گذشته به درد فعالیت نمی‌خورند و باید حذف شوند و به جای آنها واحدهای تولیدی مفید جایگزین شوند.

امکان اشتغال زایی یکهزار نفری در استان باحمایت از گردشگری

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: طی سال گذشته ۵۰ واحد بوم گردی در استان شناسایی شد.

محمود باقریاظهار کرد: از تعداد واحد های شناسایی شده  با ظرفیت بوم گردی تنها یک واحد موفق به کسب تسهیلات شده است.

باقری با اشاره به اینکه ایجاد اشتغال در بخش خصوصی لازم است تاکید کرد: ظرفیت های بالایی در گردشگری استان وجود دارد و سرمایه گذاری در این حوزه لازم است.

وی اضافه کرد: سرمایه گذاری با ایجاد امنیت و اطمینان و حمایت محقق می شود.

باقری از افزایش تعداد اتاق های واحد های مختلف اقامتی استان از ۶۰۰ اتاق در سال ۹۲ به ۸۰۰ اتاق در سال ۹۵ خبر داد و گفت:تلاش می شود طی دو سال آینده این تعداد اتاق به ۱۲۰۰ اتاق افزایش پیدا کند.

مدیرکل میراث فرهنگی استان تصریح کرد: کارگاه های صنایع دستی از ۷ کارگاه سال ۹۲ به ۵۷ کارگاه در سال ۹۵ رسید که در صورت تامین تسهیلات امکان افزایش تا ۱۰۰ واحد نیز وجود داشت.

باقری با اشاره به معرفی بیش از ۴۰ اردوگاه رفاهی و تفریحی به بانک ها برای دریافت تسهیلات گفت: تنها یک واحد موفق به دریافت تسهیلات شد.

مدیر کل میراث فرهنگی استان بیان داشت: با حمایت از بخش گردشگری امکان ایجاد ۱۰۰۰ فرصت شغلی در سال جاری وجود دارد.

ایجاد ۱۰ هزار هکتار باغات دیمی با اشتغال زایی ۵ هزار نفر دراستان

مدیر کل جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: برنامه ریزی برای ایجاد ۱۰ هزار هکتار باغات دیمی در تمام نقاط استان در دست اقدام است. جعفر گوهرگانی در ادامه این نشست افزود: با ایجاد ۴ هزار هکتار باغات دیم در طی دوره ۴ ساله امکان ایجاد ۵ هزار شغل فراهم می شود.

گوهرگانی تاکید جرد: علیرغم کاهش نزولات جوی و خشک سالی تولید بخش کشاورزی استان ظرف ۴ سال افزایش ۲۵۰ هزار تن در تولید داشته است.

گوهرگانی با اشاره به تولید ۱۰۰ هزار تن سیب و ۵۰ هزار تن مرکبات در استان اظهار داشت: ظرفیت سازی های در حوزه های سردخانه ای، بسته بندی و … در این حوزه لازم است.

وی افزود: با ایجاد صنایع تبدیلی در راستای استفاده از میوه های با کیفیت پایین تر اشتغال زایی مناسبی ایجاد می شود.

مدیر کل جهاد کشاورزی استان گفت: فعال سازی کشتارگاه مرکز استان لازم است که باید مورد توجه قرار گیرد.

گوهرگانی افزود: استان  ظرفیت تولید مرغ ۱۷ هزار تن را دارد  که ظرفیت حقیقی آن ۱۲ هزار تن است.

بهره برداری از ۸۰ طرح صنعتی با پیشرفت بالای ۶۰ درصد تا پایان سال

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: ۸۰ طرح صنعتی با پیشرفت بالای ۶۰ درصد در سال ۹۶ به بهره برداری می رسند.

داریوش دیودیده اظهار کرد: سرمایه گذاری این طرح ها ۴۰۰ میلیارد تومان است و بالغ بر ۱۰۰۰ فرصت شغلی توسط این طرح ها ایجاد می شود.

دیودیده تاکید کرد: اشتغال زایی در بخش صنعت در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ افزایش داشته است.

رئیس صنعت، معدن و تجارت استان تصریح کرد: ۴۱۹ طرح صنعتی در استان در دست اجرا است که ۱۲۰ طرح با پیشرفت بالای ۶۰ درصد است و ۸۰ طرح قابلیت بهره برداری تا پایان سال را دارند.

دیودیده با اشاره به واحد های صنعتی نیازمند به بازسازی و نوسازی تاکید کرد: ۷۰ واحد در این راستا شناسایی شده است.

وی افزود: سرمایه گذاری مورد نیاز این واحد ها بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان است که با انجام این امر حجم تولید در استان افزایش می یابد.

دیودیده گفت: تثبیت این موارد از دیگر مباحثی که مورد توجه است و بحث بازار در این میان مهم است که همکاری همه بخش ها در این حوزه نیاز است.