به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی یاسوج همایش بزرگداشت روز ملی صادارت صبح امروز با حضور محمدرضا مودودی معاون توسعه صادرات سازمان توسعه تجارت ایران، استاندار کهگیلویه و بویراحمد، معاون دادگستری استان، مدیران استانی و فعالین اقتصادی و صادرکنندگان در سالن همایش‌های اتاق بازرگانی یاسوج برگزار شد.

در این همایش از شرکت های سینره، زردبند، سپاهان موکت و شرکت آسه به عنوان صادرکنندگان نمونه استانی تجلیل به عمل آمد.

????????????????????????????????????

معاون توسعه صادرات سازمان توسعه تجارت ایران  در این همایش گفت: در افق چشم انداز ۱۴۰۴، ۱۸۰ هزار میلیاد دلار صادارت غیر نفتی برای کشور پیش بینی شده است.
محمدرضا مودودی اظهار داشت: رشد صادارت غیر نفتی در دو دهه اخیر با وجود فراهم نبودن زیرساخت‌های دولتی و بخش خصوصی رشد غیر منتظره داشته است.
وی از رشد هزار درصدی صادرات غیر نفتی نسبت به ۱۵ سال قبل خبر داد و افزود: ۲۰ سال پیش صادرات غیر نفتی کشور ۳ میلیون دلار، سال ۱۳۸۰ به ۴ میلیارد و ۲۰۰ هزار میلیارد دلار و هم اکنون به ۴۲ میلیارد دلار رسیده است.
مودودی ابراز کرد: این رشد در حالی صورت گرفته که شاید هنوز توسعه زیرساخت‌ها در بخش دولتی و خصوصی از جمله سازمان توسعه تجارت، بانک‌ها و صندوق ضمانت به حد مطلوب خود نرسیده است.
مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت با تشریح وضعیت کشور طی ۱۲ سال اخیر و تحریم‌های ظالمانه دشمن ابراز کرد: ۱۲ سال زنجیر به پای فعالان اقتصاد بستند که نتوانند راه بروند ولی با این شرایط شاهد جهش در توسعه صادرات غیر نفتی کشور هستیم هرچند از این وضعیت رضایت کامل نداریم و امیدواریم شاهد توسعه بیش از پیش صادارت باشیم.
مودودی با تاکید بر اینکه دشمن دنبال این بوده که نتوانیم با دانش روز دنیا در زمینه تجارت آشنا شویم تصریح کرد: از قدیم که راه ابریشم مطرح بوده ایرانی‌ها تاجر بودند و از بازارهای جهانی سهم داشتند البته روسیه به عنوان یکی از نهادهای بخش فعلی بازارهای مردن سهم ایران از آن ناچیز است.
وی عنوان کرد: در افق چشم انداز ۱۴۰۴ در زمینه صادارت غیر نفتی ۱۸۰ هزار میلیاد دلار پیش بینی شده که باید از هم اکنون به فکر نوع کالاهای صادراتی باشیم و باید بررسی کنیم که بازارهای جهانی از خدمات واسطه‌ای یا نرم افزاری استقبال می‌کنند.
مودودی با تاکید بر اینکه به طور حتم در آینده سبد کالاهای صادراتی خدماتی هستند که تولید کارخانه‌ای ندارند افزود: سال گذشته از یک کارگاه که چند جوان مشغول فعالیت بودند بازدید کردم که در نهایت متوجه شدم ۴۲ میلیون دلار فیلم انیمیشن صادرات داشته است.
وی همچنین از فروش ۵۰ میلیارد تومانی یک جوان از محل نرم افزار خبر داد و گفت: باید سعی کنیم هدایت‌ها را به سمتی که قابلیت رشد دارد پیش ببریم و بدانیم در دنیا اگر رشد اقتصادی حاصل شده نتیجه رقابت بوده و مرهون حمایت نیست.
معاون توسعه صادرات سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه صحبت‌های برخی سیاسیون در اقتصاد نقش دارد اظهار داشت: برخی مواقع یک صحبتی یک محموله صادراتی را لب مرز متوقف می‌کند.
مودودی تصریح کرد: توزیع امکانات منجر به توسعه اقتصادی نمی‌شود و باید ملکه‌های واقعی تولید و صادرات را شناسایی کنیم زیرا این افراد می‌دانند باید چه فعالیتی داشته باشند که ارزش افزوده دارد.

????????????????????????????????????


رئیس اتاق یاسوج: زیرساخت‌های توسعه صادارت در کهگیلویه و بویراحمد فراهم نیست

 

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج  با تاکید بر اینکه زیرساخت‌های توسعه صادرات در این استان فراهم نیست گفت: هزینه تولید در استان ۶ تا ۷ درصد گران‌تر از سایر استان‌ها است.
جبار کیانی‌پور در این همایش اظهار داشت: توسعه صادرات غیر نفتی و حضور در بازارهای بین المللی بیانگر اقتدار ملی و عدم اتکا به اقتصاد تک محصولی است.
وی با بیان اینکه در دولت یازدهم تمام تلاش‌ها برای کاهش وابستگی به نفت انجام شده است عنوان کرد: راهی جز درمان این بیماری مزمن اقتصاد کشور جز تعامل و همکاری دولت و بخش خصوصی نیست.
کیانی‌پور با اشاره به این فرمایش مقام معظم رهبری ” آرزو دارم روزی در چاه‌های نفت بسته شود و جایگزین آن صادارت غیر نفتی باشد” خاطرنشان کرد: دولت از هیچ تلاشی برای تحقق دغدغه حضرت آقا دریغ نکند و تنها راه ممکن نیز حمایت و هدایت بخش خصوصی و بویژه شرکت‌های دانش بنیان است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج  تصریح کرد: مجموعه مدیریت ارشد این استان در زمینه حمایت از بخش خصوصی در چند سال اخیر از هیچ تلاشی فروگذاری نکردند و امیدوارم اتاق بازرگانی و تعاون به عنوان دو بال توسعه دولت را در استان برای رشد و توسعه اقتصادی یاری کنند.
کیانی‌پور خواستارایجاد، تقویت و حمایت از تشکل‌های صادراتی شد و افزود: مهمترین راه فرار از اقتصاد متکی به نفت حضور بخش خصوصی و کاهش تصدی‌گری دولت است.
وی بیان کرد: نبود صنایع تبدیلی، زیرساخت‌های لازم شامل تبلیغات، فروش و بازاریابی، عدم آشنایی تجار و بازرگانان با قوانین و مقررات، نبود سرمایه در گردش، بالا بودن سود تسهیلات، عدم رغبت برای اخذ تسهیلات ارزی و نبود فرهنگ صادراتی از جمله مهمترین دلایل ناچیز بودن صادرات غیر نفتی استان کهگیلویه و بویراحمد با وجود ظرفیت‌های بالقوه در بخش‌های مختلف است.
عضو اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: انتظار می‌رود صدا و سیمای مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به حمایت از بخش خصوصی دریغ نکند زیرا تنها راه درمان اقتصاد کشور حضور بخش خصوصی کاربلد و قدرتمند است.
کیانی‌پور خاطرنشان کرد: شناسایی بازارهای مختلف، استاندارد سازی محصول تولیدی، توسعه شناخت بازارهای صادراتی و حمل و نقل از جمله مهمترین راهکارهای لازم برای توسعه صادارت غیر نفتی در این استان است.

????????????????????????????????????

استاندار: سند راهبردی توسعه صادرات غیر نفتی استان تدوین می‌شود

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این همایش گفت: سند راهبردی توسعه صادرات غیر نفتی این استان بزودی تدوین می‌شود.
سید موسی اظهار داشت: یکی از راهبردهای مهم در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی توسعه صادرات غیرنفتی بوده که باید بر اساس اسناد بالادستی از جمله سند توسعه صادرات غیرنفتی کشور و برنامه ششم توسعه تدوین شود.
وی عنوان کرد: سند راهبردی توسعه صادرات غیر نفتی با هدف توسعه و حمایت از صادرات غیرنفتی در طول برنامه توسعه ششم در جهت تحقق اهداف سیاست‌های کلی نظام در کاهش وابستگی دولت به نفت اجرایی می‌شود.
خادمی با اشاره به ضرورت دستیابی به سبد صادراتی و تنوع کالاها و خدمات و همچنین پایداری توسعه صادرات  ابراز کرد: باید دنبال ماندگاری و حفظ سهم در بازارهای جهانی و دستیابی به تنوع بازارهای صادراتی باشیم.
وی با تاکید بر اینکه کهگیلویه و بویراحمد صنعت جوانی دارد بیان کرد: تجارت و اقتصاد در این منطقه جوان بوده و نیازمند نگاه ویژه متولیان امر اعم از مسئولان و بخش خصوصی است زیرا داشته‌های فعلی استان زیاد نیست.
نماینده عالی دولت در استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: اقتصاد دانش بنیان تابع مکان نبوده بلکه تابع مغزها است و حمایت ازاین شرکت‌ها به طور ویژه در دستور کار مجموعه مدیریت ارشد استان است.
خادمی با تاکید بر اینکه به طور حتم در صورتی به دنبال کارهای کوچک مبتنی بر دانش و خلاقیت باشیم زودتر به توسعه می‌رسیم تصریح کرد: در زمینه گیاهان داروئی و صنعت فرش با وجود وزن کم ولی از نظر ارزش می‌توانیم سهم خوبی در صادارت داشته باشیم.

 

????????????????????????????????????

دیودیده: صادرات غیر نفتی کهگیلویه و بویراحمد ۱۸ درصد افزایش یافت

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد نیز در این برنامه گفت: در ۷ ماهه امسال صادرات غیر نفتی این استان از لحاظ وزن ۱۸ درصد افزایش یافته است.
داریوش دیودیده اظهار داشت: در ۷ ماهه امسال ۵۸۰ تن کالا غیر نفتی به ارزش ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار صادر شد که از لحاظ ارزش ۹ و وزن ۱۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد دارد.
وی عنوان کرد: مهم‌ترین محصولات صادر شده پودر و عصاره شیرین بیان، گیاهان دارویی و محصولات آرایشی و بهداشتی بودند که به کشورهای آلمان، آفریقای جنوبی، سوئیس و امارت صادر شد.
دیودیده ابراز کرد: صادارت غیر نفتی استان کهگیلویه و بویراحمد ارزش افزوده بسیار بالای نسبت به حجم صادرات کل کشور دارد زیرا صادرات استان بر پایه گیاهان داروئی و صنایع وابسته بوده که ارزش بالای دارند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد افزود: یکی از مهمترین برنامه‌های در دستور کار توجه به توسعه گیاهان داروئی از کشت تا برداشت و استفاده از آن در موارد صنعتی است که به طور حتم در این صورت شاهد توسعه صادارت نفتی در این منطقه خواهیم بود.
دیودیده ابراز کرد: سند راهبردی توسعه صادارت کهگیلویه و بویراحمد متناسب با برنامه ششم توسعه در حال تدوین بوده و در اولین نشست کارگروه توسعه صادارت استان ارائه می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: برای واگذاری زمین جهت ایجاد سایت نمایشگاه‌ها در یاسوج شخص مقام عالی وزارت صنعت و نماینده عالی دولت در استان به جد پیگیری لازم را داشتند که امیدواریم بزودی منتج به نتیجه شود.

????????????????????????????????????