با حضور مدیران دستگاه‌های اجرایی، دومین نشست ستاد راهبردی و مدیریت اقتصاد مقاومتی در کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.
به ریاست سید موسی خادمی استاندار کهگیلویه و بویراحمد و با شرکت تعدادی از مدیران دستگاه‌های اجرایی؛ دومین نشست ستاد راهبردی و مدیریت اقتصاد مقاومتی برگزار شد.
در این نشست برنامه‌های ستاد اقتصاد مقاومتی در استان کهگیلویه و بویراحمد که از محل ستاد فرماندهی از تهران صادر شده در استان مرور شد.
در این نشست هر یک از دستگاه‌های اجرایی استان کهگیلویه و بویراحمد برنامه‌های خود را برای عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی در استان اعلام کردند.
هر یک از دستگاه‌ها علاوه بر برنامه‌هایی که از تهران به عنوان برش استانی به استان ابلاغ شده برنامه‌های ابتکاری خود را در حوزه کاری برای عملیاتی کردن فرمان اقتصاد مقاومتی به طور خلاصه بیان کردند.
جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، راه و شهرسازی و آب و فاضلاب به همراه صنعت و معدن برنامه‌های خود را برای اجرای اقتصاد مقاومتی در حوزه‌های مختلف کاری و زیرمجموعه‌های دستگاه‌های خود اعلام کردند.
در این نشست مقرر شد تا هر دو هفته یک بار چنین نشستی در سطح استان برای مرور برنامه‌های اقتصاد مقاومتی برگزار شود.
از برنامه‌های مهم که از سوی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به استان اعلام شده برای نمونه دست‌یابی به تولید ۱۴۰ هزار تن گندم در سال برای استان و یا تکمیل ۹۱ کیلومتر راه‌آهن و همچنین ساخت ۱۲۰ کیلومتر آزادراه در استان و هزار و ۷۰ کیلومتر بزرگراه است.
ظرفیت های بومی را در اقتصاد مقاومتی عملیاتی کنیم
در این نشست نائب رئیس اتاق بازرگانی ،صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج از ‌بی‌توجهی به مسائل زیست‌محیطی و منابع طبیعی در برنامه‌های اقتصاد مقاومتی  استان انتقاد کرد.
چنگیز هاشمی در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: نگاه بخش خصوصی همواره به برنامه‌‌ها انتقادی بوده است.
وی ادامه داد: در بحث اقتصاد مقاومتی هم انتقاد ما این است که باید بیش از هر چیز به برنامه‌های بومی توجه کرد.
این عضو اتاق بازرگانی ،صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج افزود: نباید تنها به برنامه‌هایی که از مرکز برای ما تعریف می‌شود توجه کرد بلکه باید خودمان ظرفیت‌ها را شناسایی کرده و آن‌ها را برای این نوع از اقتصاد عملیاتی کنیم.
این مسؤول افزود: منابعی در استان داریم که بی‌خود و بی‌جهت هدر می‌رود و می‌توانیم در راستای عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی و اقتصاد درون‌زا از آن‌ها استفاده بهینه داشته باشیم.
هاشمی در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: اگر بخواهیم تنها به دنبال معیارهای تهران باشیم موفق نخواهیم شد بلکه باید خودمان معیارهایی را برای اجرای اقتصاد مقاومتی در نظر بگیریم.
وی تشریح کرد: یکی از نکات مهم دیگر این است که در اقتصاد مقاومتی در استان کمتر مسائل زیست محیطی و منابع طبیعی را مد نظر قرار داده‌ایم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به کارهایی که در راستای عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی در استان در حال انجام است، گفت: کتاب سند اقتصاد مقاومتی کهگیلویه و بویراحمد آماده چاپ است.
نوروزی افزود: تاکنون دستگاه‌های اجرایی همکاری خوبی در زمینه تهیه سند اقتصاد مقاومتی در استان داشته‌اند و ما قبل از این که برش استانی پروژه‌های ملی تهیه شود با دستگاه‌های اجرایی این کار را انجام دادیم.
این مسؤول افزود: آمادگی داریم که این کتاب را ظرف دو هفته آینده به زیر چاپ ببریم و بر همین اساس از سایر استان‌های کشور در تدوین سند جلوتر هستیم.
نوروزی به کارهایی که تاکنون برای عملیاتی کردن فرمان اقتصاد مقاومتی از ابتدای سال در استان صورت گرفته اشاره کرد و گفت: در روز ۱۱ فروردین بر اساس دستور و ابلاغیه وزیر کشور استانداران ستاد راهبردی اقتصاد مقاومتی را تشکیل دادند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گفت: دبیرخانه ستاد در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد تشکیل شده است.
وی افزود: پس از برگزاری جلسات به صورت هر دو هفته یکبار گزارش در پایان هر ماه به دبیرخانه ستاد ملی در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور ارسال می‌شود.
این مسؤول گفت: همچنین به صورت هفتگی بررسی می‌شود که موانع بر سر راه ستاد اقتصاد مقاومتی در هر استان چیست و برای رفع آن‌ها به ستاد مرکزی در تهران و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی ارسال می‌شود.
در این نشست سید موسی خادمی استاندار با بیان اینکه از این هفته مدیران باید به صورت پیوسته گزارش عملکرد و اقدامات خود را در زمینه چگونگی اجرای اقتصاد مقاومتی ارائه کنند، اظهار کرد: برخی از برنامه‌ها از بالا به پایین است که از مرکز فرماندهی ستاد مقاومتی برنامه‌هایی را برای اجرا به استان ابلاغ می‌کنند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد به بخشی دیگر از برنامه‌ها که از پایین به بالا است اشاره کرد و گفت: برخی از پروژه‌ها نیز وجود دارد که از سوی مرکز برای استان تعریف نشده و می‌توانیم با توجه به ظرفیت‌هایی که داریم آن‌ها را در سند اقتصاد مقاومتی استان بیاوریم.
این مسؤول ارشد اجرایی در استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: به هر صورت در زمینه پروژه‌های اقتصاد مقاومتی سه وضعیت داریم.
وی گفت: اولین آن‌ها پروژه‌هایی هستند که هم در استان پیشنهاد آن‌ها را به ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی داده‌ایم که در برش‌های ملی نیز برای ما در نظر گفته شده‌اند و هدف را باید خواسته‌های ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی مد نظر قرار دهیم.
استاندار به دومین وضعیت پروژه‌های اقتصاد مقاومتی در استان اشاره کرد و گفت: دومین حالت پروژه‌هایی هستند که ما در استان برای اقتصاد مقاومتی تعریف کرده‌ایم اما در سطح ملی دیده نشده و باید برای تصویب به ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی بفرستیم.
خادمی افزود: اما سومین وضعیت به پروژه‌هایی برمی‌گردد که در سطح ملی برای ما تعریف شده ولی در استان دیده نشده است که باید عین خواسته ملی را اجرا کنیم.
وی در خصوص برش‌های استانی پروژه‌های اقتصاد مقاومتی نیز گفت: دسته اول دستگاه‌هایی هستند که برش استانی به آن‌ها ابلاغ شده و دسته دیگر آن دسته از دستگاه‌هایی هستند که برش استانی به آن‌ها اعلام نشده و اکنون موقعی است که نظر خود را به ستاد فرماندهی اعلام کنیم تا در برش استانی قرار گیرند.
در این نشست حسن فدایی مدیرکل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز به برنامه‌های این اداره‌کل در خصوص اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی در استان اشاره کرد.
وی تبیین کرد: در حوزه راه و شهرسازی یکی از موضوعاتی که مورد غفلت قرار گرفته توسعه راه‌های روستایی به عنوان یکی از شاخصه‌های پیشرفت است.
این مسئول افزود: برای اینکه استان مسیر توسعه را به خوبی و در چارچوب اهداف اقتصاد مقاومتی بپیماید لازم است که در حوزه راه‌ها از جمله راه‌های روستایی کارهای بیشتری صورت گیرد.