به همت کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن وکشاورزی یاسوج جلسه ای در تاریخ ۱۰/۳/۹۱ در خصوص بررسی مشکلات صادرات، جلوگیری از ضایعات و چگونگی تقویت صادرات محصولات کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد درسالن جلسات اتاق یاسوج با حضور کیانی پور رئیس اتاق و نمایندگان سازمان صنعت، معدن وتجارت، کشاورزی، گمرک، بانک توسعه صادرات و ریاست اتحادیه محصولات صیفی، باغی، و گیاهان زینتی تشکیل گردید.
درابتدای این جلسه کیانی پور با اشاره به پتانسیل های بالقوه محصولات کشاورزی استان عنوان داشت باید ازا ین فرصت برای صادرات نهایت استفاده را برد.
ایشان سهم استان از صادرات کشور را بسیار نگران کننده دانست و ادامه داد با توجه به سیاست های دولت و مسئولین و همچنین تاکید مقام معظم رهبری برصادرات غیر نفتی، باید همه تلاشمان را جهت رسیدن به سهم پیش بینی شده استان از صادرات کشوربکارگیریم.
رئیس اتاق یاسوج عنوان داشت زیر ساختهای صادرات، اعم از گمرک، بانک توسعه صادرات، صندوق ضمانت صادرات واتحادیه های صادراتی دراستان وجود دارند ودر این مورد مشکلی نداریم.
کیانی پور از تمامی این دستگاهها خواست که با هم اندیشی ، تمام تلاش خود را جهت آسیب شناسی و برطرف کردن مشکلات صادرات محصولات کشاورزی به کارگیرند.
وی در ادامه از آمادگی کامل اتاق یاسوج کمیسیون های آن جهت همکاری با دستگاههای اجرایی و صادرکنندگان و فعالین این بخش خبر داد و ابراز امیدواری کرد اتحادیه های صادراتی این اتاق بتوانند موتور محرکه قوی برای حرکت صادرات محصولات کشاورزی باشند .
عضو اتاق مشترک ایران و عراق، اصلی ترین مشکلات صادرات محصولات کشاورزی استان را مسائل مرز هوایی، ترانزیت، کالا، بسته بندی، نبود سردخانه وعدم وجود فرهنگ صادراتی در استان عنوان کرد و بیان داشت امید آن می رود دستگاههای اجرایی استان با همکاری بخش خصوصی بتوانند این مشکلات را حل کنند.
درادامه این جلسه تقویان رئیس کمیسیون تجارت اتاق یاسوج با بیان آمارهای موجود در بخش کشاورزی استان و با اشاره به پتانسیل های غنی استان دراین زمینه، خواستار همکاری همه دستگاهها با فعالین این بخش جهت شکوفایی و صادرات کشاورزی استان شد.
درادامه شجاعی، معاونت بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه وبویراحمد ضمن تشکر از اتاق بازرگانی یاسوج جهت پیگیری جدی و مسئولانه مسائل مربوط به صادرات استان، عنوان کرد متاسفانه با توجه به اینکه بیشترین پتانسیل استان در بخش کشاورزی می باشد ، اهم صادرات استان از کالاهای صنعتی می باشد.
شجاعی افزود: باید بازه زمانی، وضعیت و موقعیت دقیق جهت محصولات صادراتی را مشخص کنیم و از این طریق خود را با بازارهای هدف منطقه تنظیم کنیم.
ایشان ارائه آمارهای دقیق وشفاف را، از ضرورتهای تبیین سیاست گذاری های اصولی و عملیاتی برشمرد.
مهدی پور نماینده سازمان جهاد کشاورزی استان دراین جلسه عنوان کرد این سازمان سالانه میزان مازاد تولید محصولات کشاورزی را جهت اطلاع صادرکنندگان اعلام می دارد و ادامه داد متاسفانه بسیاری از محصولات کشاورزی از جمله سیب استان با نام دیگر استانهای همجوار به کشورهای هدف صادر می گردد . وی درادامه یکی از راهکارهای عملیاتی جهت آگاه سازی فعالین این بخش را آموزش عنوان کرد.
درادامه خاشی مدیر کل گمرک استان کهگیلویه وبویراحمد از آمادگی شبانه روزی گمرک جهت ارائه خدمات به صادرکنندگان استان اشاره کرد و از فعالین اقتصادی بخش کشاورزی خواست جهت تشکیل پرونده و کدینک به این اداره مراجعه، که در صورت تمایل به صادرات محصولات خود با معطلی ومشکل مواجه نشوند.
سروش سرپرست بانک توسعه صادرات استان نیز آمادگی این بانک را جهت ارائه خدمات مالی به صادرکنندگان محصولات کشاورزی اعلام داشت و عنوان کرد این بانک با سرمایه گذارانی که تمایل به احداث سردخانه محصولات کشاورزی دراستان دارند نهایت همکاری را انجام می دهد.
در پایان این جلسه حسینی رئیس اتحادیه تولید کنندگان وصادرکنندگان صیفی جات، محصولات باغی و گیاهان زینتی استان کهگیلویه وبویراحمد به نمایندگی از فعالین این بخش به طرح مسائل و مشکلات این حوزه پرداخت و بیان داشت پایین بودن توان مالی کشاورزان باعث افزایش ریسک دراین بخش شده است.
ایشان یکی دیگر از اصلی ترین مشکلات محصولات صادراتی کشاورزی صادراتی استان را عدم هماهنگی با تقویم صادراتی کشور ومنطقه عنوان کرد.