مدیرعامل سازمان صنایع کوچک وشهرک های صنعتی ایران با بیان اینکه ۲ هزارواحد صنعتی صادراتی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی سراسرکشور مستقر هستند، گفت: شناسایی مشکلات واقعی واحدهای تولیدی از مهم ترین اولویت های سازمان در سال آتی خواهد بود.

 سیدمحمدعلی سید ابریشمی در نشست معاونان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی سراسر کشور با بیان اینکه آمار درستی از وضعیت واقعی بخش خصوصی در کشور وجود ندارد، گفت:  طی سال های اخیر به رغم تلاش های صورت گرفته، بدلیل عدم اطمینان برخی از فعالان اقتصادی، آمار دقیقی از وضعیت سرمایه گذاران بخش خصوصی و مشکلات پیش روی آنها جمع آوری نشده است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن تاکید بر شناسایی دغدغه های اصلی واحدهای صنعتی، رسالت اصلی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران را ترغیب فعالان بخش خصوصی به سرمایه گذاری در شهرک ها و نواحی صنعتی و توسعه واحدهای صنعتی صادرات گرا عنوان کرد.

به گزارش مهر وی با بیان اینکه ۶۰ درصد اشتغال کشور در حوزه صنایع کوچک متمرکز است، خاطرنشان کرد: fنابراین ضروری است، توان صادراتی صنایع کوچک را افزایش داده و بستر لازم را برای حضور آنها در بازارهای هدف فراهم کرد.

سیدابریشمی تصریح کرد: طی تفاهم نامه ای که با صندوق ضمانت صادرات ایران منعقد شد، امیدواریم صنایع کوچک کشور که بیش از ۹۲ درصد صنایع را در بر گرفته از حمایت های این صندوق بهره مند شوند.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران در ادامه اظهار امیدواری کرد، سقف اعتباری صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک در سال آتی افزایش یابد.

سیدابریشمی تصریح کرد: متاسفانه درسال ۸۹ و ۹۰ حدود ۱۸۰ میلیاردتومان ضمانت نامه صادر شده بود که به دلیل عدم اعتبار سنجی درست، صندوق با مشکلاتی روبرو شد. وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک مشکل کسری اعتبار را پشت سرگذاشته و آمادگی صدور ضمانت نامه برای واحدهای تولیدی را دارد.

وی در بخش دیگر ی از سخنانش ساخت شهرک صنعتی مشترک ایران – چین را در ایجاد فضای رقابتی  موثر توصیف کرد و گفت: با حضور چینی ها در ایران و ساخت شهرک صنعتی مشترک فضای مناسبی برای توسعه بازار صادراتی واحدهای صنعتی فراهم خواهدشد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه به واحدهای صنعتی که به مالکیت بانک ها  درآمده اند اشاره و خاطرنشان کرد: بانک ها باید سیاست خود رادر حوزه حمایت از واحدهای صنعتی اصلاح کنند.

سید ابریشمی با تاکید بر اینکه بانک ها باید تسهیلات مناسبی را در اختیار واحدهای صنعتی قراردهند، بیان کرد: مجموعه سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران موظفند واحدهای صنعتی را تا زمان اخذ تسهیلات همراهی کرده و ضمانت نامه های صادر شده را تا مرحله دریافت وام پیگیری کنند.

همچنین غلامرضا سلیمانی، معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران نیز در ادامه این نشست شرکت های مدیریت صادرات را به منزله بازوان اجرایی شرکت های تولیدی عنوان کرد و گفت: با کنار هم قراردادن شرکت های مدیریت صادرات و حمایت صندوق ضمانت صادرات ایران، روند صادرات در شهرک های صنعتی بهبود یافته و بازار واحدهای صنعتی توسعه می یابد.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون ۵ شرکت مدیریت صادرات در شهرک های صنعتی مستقر شده است گفت: علاوه براین در سال آینده ۵ شرکت دیگر نیز در شهرک های صنعتی مستقر خواهد شد. سلیمانی همچنین بر اهتمام و جدیت بیشتر معاونان صنایع کوچک شرکت های استانی در حل مشکلات واحدهای صنعتی مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی تاکید کرد.

در ادامه این نشست، تعقلی مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک نیز به برنامه های آتی این صندوق در سال آتی  پرداخت و از ارائه ضمانت نامه به واحدهای صنعتی  که با مشکل وثیقه روبه رو هستند خبر داد.

گفتنی است، در این جلسه برنامه آموزشی با صندوق ضمانت صادرات ایران برگزار شد و چگونگی حمایت های این صندوق برای معاونان صنایع کوچک شرکت های شهرک های صنعتی سراسر کشور تشریح شد.

در ادامه این برنامه آموزشی معاون مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران نیز سیاست ها و برنامه های کلان این صندوق را تشریح و نحوه حمایت این مجموعه از واحدهای صنعتی صادرات گرا را تبیین کرد.

همچنین در این نشست یک روزه، معاونان صنایع کوچک شرکت های استانی به عنوان رابطان صندوق ضمانت صادرات ایران تعیین شدند تا با همکاری های بیشتر، فعالیت های صندوق ضمانت صادرات در جهت حمایت از واحدهای صادراتی مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی افزایش یابد.