استاندار کهگیلویه و بویراحمد شامگاه چهارشنبه در جلسه کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استان که با حضور مدیران دستگاههای مرتبط برگزار شد،اظهار داشت: برای جذب کامل اعتبارات صندوق توسعه ملی در دو بخش کشاورزی و صنعت لازم است که مدیران این دو دستگاه تا قبل از پایان امسال اقدام کنند. وی خاطرنشان کرد: باید تا حدود اواسط اسفند از سوی مدیران برای جذب این اعتبارات تلاش شود.
توسعه استان در گرو توسعه دو بخش صنعت و کشاورزی است
استاندار کهگیلویه و بویراحمد که در شورای اشتغال و سرمایهگذاری استان کهگیلویه و بویراحمد و در خصوص اعتبارات تخصیص داده شده از محل صندوق توسعه ملی به این استان سخن میگفت، ادامه داد: از محل اعتبارات این صندوق مبلغ ۳۵۷ میلیارد ریال به بخش کشاورزی و ۳۴۹ میلیارد ریال هم به بخش صنعت و معدن اختصاص یافته که فرصتی مناسب برای گسترش برنامهها و اهداف در این دو دستگاه است.
خادمی با تأکید بر اینکه در راستای جذب این اعتبارات خوب و کلان لازم است به صندوق توسعه ملی برای جذب آنها طرح ارائه شود، عنوان کرد: باید در این خصوص برنامهها هدفگذاری شوند.
وی، پیگیری و نظارت بر چگونگی هزینهکرد اعتبارات صندوق توسعه ملی را ضروری دانست و ابراز داشت: گزارشدهی اصولی از آخرین وضعیت معرفی طرحها به صندوق توسعه ملی باید در دستور کار باشد.
این مسئول از مدیران در دو بخش کشاورزی و صنعت خواست تا در نشست کارگروه اشتغال گزارشهای مستمری در خصوص جذب این اعتبارات و هزینهکرد آن داشته باشند و در ادامه گفت: ظرفیتهای چشمگیری در این دو بخش وجود دارد که لازم است با استفاده از ظرفیت اعتبارات صندوق توسعه ملی به شکوفایی آنها اندیشیده شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه توسعه استان در گرو توسعه دو بخش صنعت و کشاورزی است، یادآور شد: برای توسعه و تعالی در این دو بخش مدیران دستگاهها لازم است در مرکز تعامل سازندهای با مراکزی همچون صندوق توسعه ملی برای جذب اعتبارات داشته باشند.
لزوم عملیاتی کردن کارگروه اشتغال کهگیلویه و بویراحمد
رئیس اتاق بازرگانی کهگیلویه و بویراحمد با ابراز گلایهمندی از نحوه برگزاری جلسه کار گروه اشتغال و عدم خروجی مناسب از آن اذعان کرد: همه کارشناسان و همه مجموعه میدانیم که تاکنون در خصوص آمار رقم دقیق و واضحی ارائه نشده است که انتظار میرود نسبت به این مهم چارهای اندیشیده شود.
کیانی در ادامه تصریح کرد: در صورتی که آمار در تمامی زمینهها از جمله اشتغال واقعی باشد میتوان فکری اساسی و مهم در راستای رفع معضل و مشکل انجام داد.
این مسئول با لحنی جدی از آمارهای غیر واقعی و عدم همخوانی آنها با واحدهای تولیدی در کهگیلویه و بویراحمد اشاره و بیان داشت: آمار ارائه شده باید واقعی باشد اگر میگوییم این قدر گوشت تولید میکنیم ولی سردخانه نداریم بدون شک جایی از کار ایراد دارد که باید این امر به صورت واقعی گزارش شوند تا دیگر شاهد عدم همخوانیهای اینگونه نباشیم.
کیانی ضمن تاکید به مجموعه و دبیر کارگروه اشتغال اذعان کرد: کارگروه اشتغال باید عملیاتیتر، دقیقتر و با برنامه مشخص و همراه با ارائه آمار واقعی باشد تا بتوان به نحوی بهتر و مطلوبتر نسبت به اشتغال استان چارهاندیشی کرد.
وی بر راستآزمایی در خصوص آمار تاکید کرد و گفت: انتظار میرود مسئولان در جلسات به این شکل با آمار دقیق و واقعی ارائه گزارش کنند تا دچار سردرگمی و عدم خروجی نامناسب و یا بدون خروجی نباشند.
نماینده بخش خصوصی در کهگیلویه و بویراحمد اذعان کرد: امید میرود مسئولان اجرایی با ارائه آمار واقعی و اجرایی برنامههای راهبردی نسبت به اشتغالزایی واقعی در استان چارهاندیشی کنند.
طرحهای اشتغالزایی کهگیلویه و بویراحمد نباید منفعل باشد
در بخش دیگر این نشست معاون برنامهریزی استاندار کهگیلویه و بویراحمد به اعتبارات تخصیص یافته استان در صندوق توسعه ملی اشاره و اذعان کرد: میزان اعتبار اختصاص یافته بخش صنعت استان در صندوق توسعه ملی امسال ۳۵ میلیارد تومان بوده که طی چند ماه اخیر ۲۵ میلیارد تومان سهمیه استان در صندوق توسعه ملی مصوب شده است.
وی با تاکید بر اینکه طرحهای جدیدی در حوزه صنعت و معدن کهگیلویه و بویراحمد به صندوق معرفی شده است، گفت: با معرفی طرحهای جدید به صندوق توسعه ملی در صورتی که ۳۵ میلیارد تومان انعقاد قرارداد شوند تعهد کسب شده این حوزه محقق میشود.
این مسئول میزان اعتبار در بخش کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد از صندوق توسعه ملی را ۳۵ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: تاکنون ۲۵ میلیارد تومان طرح معرفی شده که امید میرود تا پایان سال مجموعه و مدیران مربوطه نسبت به تصویب طرحها همت کنند.
نوروزی دیگر اعتبارات مصوب شده را در صندوق توسعه ملی را مربوط به صندوق مهر امام رضا (ع) دانست و گفت: سهمیه صندوق مهر امام رضا ۱۵ میلیارد تومان بوده که تاکنون ۱۰ میلیارد تومان آن پرداخت شده است.
معاون برنامهریزی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در بخش دیگر سخنان خود به خوشههای کسب و کار اشاره و اذعان کرد: خوشه مجموعه فعالیتها در یک راستا و در یک مجموعه جغرافیایی مشخص است که دارای منافعی از جمله اثر بیرونی مثبت است.
وی با تاکید بر اینکه اگر بتوانیم خوشه کسب و کار را در سطح کهگیلویه و بویراحمد راهاندازی کنیم بسیار ارزشمند و مفید واقع میشود، گفت: صنعت و معدن و جهاد کشاورزی باید هرکدام حداقل یک الی دو خوشه ارائه دهند که انتظار میرود در کمترین زمان ممکن طرحهای خود را مشخص و ارائه دهند.
نوروزی ضمن تاکید به بانکهای عامل کهگیلویه و بویراحمد اذعان کرد: بانکها موظف هستند رقمی که از مرکز ابلاغ شده را پرداخت کنند از اینرو بانکهای عامل باید با کمیته امداد، بهزیستی و بنیاد شهید و امور ایثارگران همکاری لازم در خصوص طرحهای اشتغالزایی این نهادها را داشته باشند.
منبع: فارس