جلسه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی یاسوج در تاریخ ۱۶/۱۱/۹۱ با حضور مدیر عامل اتحادیه زنبورداران کشور در سالن جلسات اتاق بازرگانی یاسوج تشکیل گردید. دراین جلسه که با حضور مدیران و مسئولین استانی و همچنین زنبورداران و تعاونی های شاغل در امر تولید فرآورده های عسل تشکیل گردید، مسائل و مشکلات صنعت زنبورداری استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان و راهکارهای لازم جهت رفع مشکلات این صنعت ارائه گردید.
در ابتدای جلسه منوچهر عزیزی نایب رئیس اول اتاق بازرگانی یاسوج گفت: با توجه به مشکلات مربوط به صنعت زنبورداری دراستان باید تدابیری اندیشیده شود تا با همکاری ستاد بحران، سازمان جهاد کشاورزی و دیگر ادارات و سازمان های مرتبط با این صنعت بتوان مشکلات را برطرف و گام های موثری جهت توسعه و شکوفایی زنبورداری در استان کهگیلویه و بویراحمد با توجه به پتانسیل های بالقوه موجود برداشته شود.
در ادامه جلسه کیهان ایمانی رئیس اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان فرآورده های عسل استان کهگیلویه و بویراحمد و رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی یاسوج بیان داشت: یکی از مشکلات زنبورداران استان افزایش هزینه های تولید و نبود سرمایه کافی جهت انتقال کلنی های عسل به مکانهای مطلوب می باشد.
ایمانی افزود: اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان فراورده های عسل استان کهگیلویه و بویراحمد اولین اتحادیه در نوع خود در کشور است و زیر نظر اتاق بازرگانی یاسوج مشغول به فعالیت است که از این بابت باید از اتاق بازرگانی یاسوج جهت ثبت، راه اندازی و حمایت از این اتحادیه کمال تشکر وقدردانی را به عمل آوریم.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی یاسوج گفت: عسلی که دراستان کهگیلویه و بویراحمد و در دامنه های کوه دنا تولید می گردد دارای فرق اساسی از لحاظ کیفیت و طعم با سایر عسل ها در سراسر کشور است. وی افزود: در استان کهگیلویه و بویراحمد یک کندوی عسل در سال ۱۲ کیلو عسل تولید می کند، در صورتی که اگر به زنبورهای آن کندو شکر داده شود تولید آن به ۱۰۰ کیلو عسل خواهد رسید. ایشان همچنین از مجموعه مشکلات زنبورداران استان کهگیلویه و بویراحمد به وجود دکل های مخابراتی در محل استقرار کندوهای عسل اشاره کردند و عنوان داشتند که امواج رادیویی و مخابراتی این دکل ها باعث گم شدن راه زنبورها در مسیر بازگشت به کندو می شوند که این موضوع خود دلیلی برای کاهش این کندوها شده است.
رئیس اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان فرآورده های عسل استان کهگیلویه و بویراحمد از مدیر عامل شرکت مخابرات استان درخواست نمود درخصوص رفع این مشکل تدبیری بیندیشند. وی افزود: باید صمیمانه دست به دست هم بدهیم تا مشکلات این قشر زحمت کش بر طرف شود و شاهد افزایش تولید این محصول همه پسند در استان باشیم.
در ادامه مدیر کل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری بیان داشت: بحث زنبورداری به عنوان یک زیر بخش اقتصادی مطرح می باشد و بخش مهمی از زندگی افراد کره زمین به این صنعت وابسته است و همچنین در قران کریم به کرات به این نعمت الهی اشاره گردیده و نام یکی از سوره های آن هم به نام زنبور نام گذاری گردیده است.
حسین سهمگین ادامه داد: عسل امروزه به عنوان یک کالای لوکس و پرطرفدار در دنیا به حساب می آید که در سبد غذایی اکثر مردم دنیا وجود دارد. وی افزود: یکی از مشکلات پیش روی جهان و تخریب هایی که بر ضد حیات در حال وقوع است، خالی کردن محیط زیست از تنوع جانوری است که نقش مهمی در نابودی محیط زیست بازی می کند. لذا با توجه به حیات و توسعه صنعت زنبورداری تمهیداتی جهت حفاظت، نگهداری و ازدیاد این حشره در کره زمین و هم چنین در کشور ما و این استان اتخاذ گردیده است. ایشان عنوان کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد بنا بر اقلیم متنوع و مطلوب و همچنین پتانسیل بالا در این زمینه، فرصت خوبی جهت ارتقا و توسعه این صنعت را داراست، که می توان با برنامه ریزی موثر و کارامد به بهترین شکل از آن بهره برد. سهمگین اعلام داشت: در استانداری تمهیداتی اتخاذ گردیده که کسانی که در این زمینه به استانداری مراجعه و دراین صنعت فعال می باشند، به آنها تسهیلاتی اعطا شود تا علاوه بر کمک به آنها، این تمهیدات بتوانند محرکی برای شکوفایی این صنعت در استان باشد. ایشان در آخر با اشاره به اینکه ریزگرد ها عامل مهمی در جهت انقراض نسل زنبور ها در استان و سطح کشوراست، ابراز امیدواری کرد با توجه به مطالعاتی که در این زمینه جهت رفع این معضل درحال انجام است، بزودی شاهد رفع این مشکل در استان و کشور باشیم.
در ادامه این جلسه آقای معاونت دام جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد بیان داشت: جهاد کشاورزی این استان آمادگی هر گونه کمک در پیشبرد و ارتقا این صنعت را دارد و در سال تولید ملی و طبق رهنمودهای مقام معظم رهبری، ایجاد اشتغال مولد و ارتقا تولید جهت ایجاد سرمایه از اهداف اصلی این سازمان است. محمد نعمتی افزود: در سطح استان ۱۵۰۰نفر به صورت مستقیم به این حرفه مشغول هستند و سهم فروش استان ازمیزان فروش کشور ۲/۱ درصد است که باتوجه به تولید کنونی در حال حاضر رتبه ۱۵را در کشور دارا هستیم که امید می رود این رتبه را به دو یا سه ارتقا یابد. وی افزود: متاسفانه در استان کهگیلویه و بویراحمد توجه کافی به این صنعت نشده است و امید می رود همه مسئولین جهت رونق و پیشرفت آن همکاری کنند.
در ادامه جلسه تعدادی از زنبورداران استان به طرح مشکلات و مسائل مربوط به حرفه خود پرداختند و هر یک به نوعی از مدیر عامل اتحادیه زنبورداران کشور و مدیران حاضر در جلسه خواستار پیگیری و رفع این مشکلات شدند.
در پایان جلسه عفت رئیسی سرحدی، مدیرعامل اتحادیه زنبورداران کشور ضمن ابراز تشکر از اتاق بازرگانی یاسوج و همچنین پیگیری های کمیسیون کشاورزس این اتاق جهت برگزاری این جلسه، بیان داشت: مشکلات بسیاری در سر راه این صنعت در کشور وجود دارد ولی متاسفانه می بینم مشکلات این استان با توجه به صحبتهای افراد حاضر در جلسه بسیار حادتر است. وی ادامه داد جای بحث است که چرا این استان با وجود برخورداری از پتانسیل های بالا در زمینه زنبورداری و تولید عسلۀ، این گونه مظلوم واقع شده است. ایشان از عسل تولیدی در جنوب کشور اعم از استانهای فارس، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال بختیاری و خوزستان به عنوان مرغوب ترین عسل کشور یاد کرد و افزود: باید با برند سازی و عرضه این عسل مرغوب در سراسرکشور و خارج از کشور این مناطق را به بازارهای هدف معرفی کنیم. مدیرعامل اتحادیه زنبورداران کشور بیان کرد: متاسفانه نام و برند عسل دنا را استانهای اصفهان و خوزستان برای خود برگزیده اند و با این برند آن را عرضه می کنند و جای سوال است که چرا این برند در همین استان نباید عرضه و شناسانده شود؟
رئیسی افزود: ما در سطح کشور و در مناطقی همچون استان کهگیلویه وبویراحمد گیاهان دارویی و پتانسیل های خاصی داریم که می طلبد با توجه به این قابلیت ها به صنعت زنبور داری توجه خاص و ویژه ای شود.
ایشان اعلام داشت: تشکیل صندوق برای این اتحادیه و بیمه کردن واحدهای تولیدی محصول عسل، زمینه ارتقا این صنعت را در کشور فراهم نموده است.
مدیرعامل اتحادیه زنبورداران کشور ضمن قول مساعد جهت همکاری این اتحادیه با زنبورداران استان کهگیلویه و بویراحمد ابراز امیدواری کرد این همکاری بتواند گره گشای مشکلات این قشر زحمت کش و رونق این صنعت در این استان گردد.