به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج، صبح امروز نشست فعالان اقتصادی استان با تعدادی از مدیران ارشد بانک ملی ایران در سالن جلسات اتاق یاسوج برگزار شد. در این نشست حسن مونسان معاون امور شعب بانک ملی، مقدم بیرانوند مدیر امور شعب منطقه دو بانک ملی ایران، واقفی رئیس اداره کل بازاریابی و امور مشتریان بانک ملی ایران، منصور دانش آموز مدیر امور شعب بانک ملی استان، منوچهر یاری نایب رئیس اتاق بازرگایی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج و تعدادی از فعالان اقتصادی استان حضور داشتند.

حسن مونسان معاون امور شعب بانک ملی در این نشست با اشاره به موضوع مهم و حساس«اقتصاد» گفت: مقام‌ معظم رهبری بیش از یک دهه شعار سال را با عنوان اقتصادی انتخاب کردند که حساسیت موضوع برای حاکمیت نظام‌ و فعالان اقتصادی و دستگاه‌های پر رنگ‌تر باشد و خدمات بیشتری ارائه شود.

معاون بانک ملی ایران بیان کرد: امسال که به‌نام سال مانع زدایی نام‌گذاری شده تکلیف بسیار سنگین است. البته در همین چند ماهی که  دولت سیزدهم کار را شروع کرده شاهد تحولاتی هستیم و به نظر می‌رسد در مدت زمانی کوتاهی بسیاری از مشکلات در همه حوزه‌ها خصوصا حوزه بانکی رفع شود.

وی با اشاره به اینکه اقتصاد ایران  بانک محور است، افزود: در شرایط تحریم‌ها نیاز است آماده‌تر و چابک‌تر باشیم.بانک ملی حاکمیتی و یک بنگاه صرفه اقتصادی نیست، مسئولیت‌های سنگینی در حوزه آسیب‌های اجتماعی و محرومیت‌زدایی تا کمک به دولت و مشکلاتی که دولت در بخش های مختلف دارد از جمله سیاست‌های بانک ملی است.

این مسئول با بیان اینکه بانک ملی همواره در کنار دولت‌ها بوده، گفت: از دوران جنگ تا عرصه سازندگی بانک ملی در حوزه سدسازی، ساخت سیلو، مجتمع پتروشیمی نقش داشته و تا امروز همین رسالت را انجام داده به تازگی ۱۰ مصوبه برای توسعه حمل و نقل جاده و ریلی صورت گرفته است.

 مونسان در خصوص طرح ملی مسکن که یکی از مباحث کلان دولت سیزدهم است، گفت: بانک ملی اولین بانکی است که آمادگی خود برای همکاری با دولت اعلام کرد و از شعب استانی خواستیم در این زمینه همکاری کنند.

معاون بانک ملی ایران گفت: یکی از موضوعات اساسی تغییر بسته سیاست اعتباری ما است که  جهش و سرعت لازم را نداشت. این بسته در خرداد به نتیجه رسید و اختیارات استان‌ها را افزایش دادیم محدودیتی برای سرمایه ثابت قابل نشدیم.

وی بیان کرد: برای شرکت‌های دانش بنیان بسته تعریف کردیم که سرمایه ثابت و در گردش و انواع ضمانت نامه در نظر گرفته شود، ضمن اینکه اختیار استان را چندین برابر افزایش دادیم که پرونده‌ها به تهران ارجاع داده نشوند که خوشبختانه امسال هیچ پرونده‌ای از یاسوج به تهران ارجاع داده نشد.سعی کردیم فعالان اقتصادی را تنها نگذاریم.

وی با اشاره به اقدام خوب مجلس برای تسهیل در صدور مجوزها گفت: فرآیند صدور مجوز در کشور زمان زیادی را به خود اختصاص می‌داد ورود مجلس کار ارزشمندی بود، ضمن اینکه اهتمام جدی  در دولت برای بخش تولید و اشتغال شکل گرفته است.

معاون مدیرعامل بانک ملی ایران با اشاره به اینکه دغدغه‌ها و درخواست‌های فعالان اقتصادی را به شورای بانک‌ها ارجاع می‌دهم، گفت: بسیاری از مشکلات فعالان اقتصادی در همین استان کهگیلویه و بویراحمد قابل حل است.

وی با بیان اینکه در بانک ملی اعطای تسهیلات  حتی تسهیلات خرد تا سقف ۵۰ میلیون با یک ضامن انجام می‌شود، گفت: بانک اقدامات زیادی انجام داده اما ضعف اطلاع‌رسانی موجب شده فعالان اقتصادی و مردم چندان در جریان این موضوع نباشند.

مونسان خطاب به شعب بانک ملی در کهگیلویه و بویراحمد گفت: شعب بانک باید بیش از ۶۰ درصد مصارف خود را در بخش صنعت و کشاورزی و گردشگری هزینه کنند و مکلف هستند در کنار بخش تولید و صنعت استان باشند و حمایت کنند.

منوچهر یاری تل‌زالی نائب رئیس اتاق بازرگانی یاسوج با اشاره به ظرفیت‌های بسیار بالای استان کهگیلویه و بویراحمد در حوزه تولید و اشتغال، اظهار داشت: بانک ملی یکی از برندهای نظام بانکی کشور است و از برندها در حمایت از تولید و اشتغال انتظار و توقع بیشتری می‌رود. برندهای موفق نیز همواره به انتظارات و خواسته های مشتریان خود ارج می نهند و در واقع همین امر است که به موفقیت و برند شدن آن ها کمک می کند.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ادامه داد: انتظار بخش خصوصی استان کهگیلویه و بویراحمد به عنوان یک استان کمتر توسعه یافته این است که در راستای رسالت عدالت اجتماعی بانک ملی ایران به عنوان یک بانک دولتی که با نگاه ویژه به اقتصاد کشور و نگاه توسعه گرایانه ای  که به سایر استانها داشته اید به استان محروم کهگیلویه و بویراحمد که حقیقتا مظلوم واقع شده است نیز داشته باشید.

منوچهر یاری افزود: استان کهگیلویه و بویراحمد با وجود ذخایر زیرزمینی ارزشمند نفت و گاز و منابع آبی فراوان، جنگل های انبوه، گیاهان دارویی منحصر به فرد و همچین معادنی که ظرفیت بسیار ارزشمندی دارند، اما به دلیل نبود اعتبارات و کم لطفی برخی مسؤلین این استان همچنان محروم و کمتر توسعه یافته مانده است.

نایب رئیس اتاق بازرگانی در ادامه بیان داشت: ما به عنوان بخش خصوصی استان انتظار داریم نگاه عدالت گرا و توسعه ای بانک ملی ایران به استان کهگیلویه وبویراحمد به گونه ای باشد که اذهان عمومی جامعه احساس شود.

وی افزود: خواهش و انتظار بخش خصوصی این است که تولید کنندگان استان کهگیلویه و بویراحمد مورد حمایت جدی تر و بیشتری از طرف بانک ملی قرار گیرند و این بانک درخصوص منابع و تسهیلات یارانه دار، از ظرفی فعلی خود بیش از پیش استفاده نماید.

 

منصور دانش آموز مدیر امور شعب بانک ملی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست اظهار داشت: ۵۰ درصد تهسیلات اشتغالزایی کمیته امداد را بانک ملی پرداخت کرده است. در پرداخت تسهیلات زلزله محدودیت‌های وجود داشت که این محدودیت‌ها برداشته و همه تسهیلات زلزله زدگان هم پرداخت شد.
رئیس شورای هماهنگی بانک‌های استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه افزود: بعضی از بانک‌ها بیش از ۱۱۰ درصد و برخی بانک‌ها هم ۱۴۰ درصد از منابع خودشان را پرداخت کرده‌اند.
منصور دانش آموز در ادامه گفت: بعضی از بانک‌ها مکلف هستند که بعد از اتمام وقت اداری، منابعشان را به مرکز انتقال بدهند و وظایفی در پرداخت تسهیلات تکلیفی ندارند. انتظار می‌رود، به گونه‌ای عمل شود که بانک‌ها منابع آنها به مرکز انتقال داده نشود و در استان‌های محروم هزینه شوند.

امین منوچهری مشاور اقتصادی اتاق بازرگانی یاسوج نیز در این جلسه نیز با اشاره به ظرفیت بانک‌های استان کهگیلویه و بویراحمد، اظهار داشت: سهم سرانه پرداخت تسهیلات استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۳۸ میلیون تومان است. یعنی ۳۵ درصد میانگین کشوری تسهیلات پرداخت می‌کنند. و با یک بررسی متوجه می‌شوید که بیشتر تسهیلات در استان کهگیلویه و بویراحمد به سمت تسهیلات خرد بوده که آن هم در بخش‌های حمایتی پرداخت شده و کمتر در حوزه تولید بوده است.
وی با اشاره به سفر رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد و احداث ۱۰ مگا پروژه در این استان، اظهار داشت: بانک ملی در استان کهگیلویه و بویراحمد بر خلاف سایر استان‌ها که هلدینگ های مربوط به آن سرمایه گذاری کردند، در این استان هیچ نقش آفرینی نداشتند و این امید می‌رود مگا پروژه‌ای را با مطالعه قبلی با همکاری اتاق بازرگانی و مجموعه استان کهگیلویه و بویراحمد در استان انجام دهند و در پروژه‌ای سرمایه گذاری کنند.
منوچهری گفت: بانک‌ها میل چندانی برای فعالیت در حوزه اقتصادی و تولید ندارند و انتظار می‌رود که در پرداخت تسهیلات انعطاف پذیری بیشتری از خودشان نشان دهند و منابع و تسهیلات تکمیلی برای استان کهگیلویه و بویراحمد داشته باشند.
مشاور اتاق بازرگانی یاسوج در ادامه گفت: اختیارات مدیران بانک‌ها در استان کهگیلویه و بویراحمد کم است. سقف اختیار بانک‌ها را در استان کهگیلویه و بویراحمد بالا ببرید و به جای اینکه پرونده‌های تسهیلات بالا به تهران فرستاده شود و در یک بازه ۶ ماه گیر بیفتد، سقف اختیارات بانک‌های استان کهگیلویه و بویراحمد زیاد شود تا بیش از گذشته به تولید و کسب کار کمک شود.

قربانی مدیر کارخانه سینره یاسوج نیز در این نشست گفت: بانک‌های استان کهگیلویه و بویراحمد هیچ اختیاری از خودشان ندارند. بانک‌ها برای یک وام یک میلیارد تومانی ماها سرمایه کذار و تولید کننده را می‌دوانند و بعدش هم هیچ. چرا که در تهران برای آنها تصمیم گیری خواهد شد.
نماینده سیمان مارگون نیز با بیان اینکه ما بزرگترین کارخانه استان کهگیلویه و بویراحمد هستیم، اظهار داشت: استان کهگیلویه و بویراحمد مشکل بزرگی در حوزه حمل و نقل دارد و هیچ کاری برای توسعه این صنعت نشده است. حمل و نقل پایه اساسی برای صادرات است. امیدوارم نگاه ویژه‌ای در این خصوص شود. روزانه به ۱۸۰ دستگاه تریلر برای صادرات محصولاتمان داریم و ما مجبور شدیم در نبود این صنعت در استان، بخش عمده‌ای از سرمایه در گردش خودمان را برای توسعه حمل و نقل بگذاریم.
وی افزود: ۳۲ دستگاه کامیون و تریلر خریداری کردیم برای اینکه صادرات محصولاتمان را خودمان پشتیبانی بکنیم. شرکت حمل و نقل توانمند برای واحدهای تولیدی و صنعتی بسیار مهم است.
یکی دیگر از فعالان اقتصادی گفت: نبود وثقیه یکی دیگر از مشکلات جلوی پای سرمایه گذاران و تولید کنندگان است. انتظار می‌رود سفته را جایگزین وثیقه کنید.