فعالان اقتصادی استان کهگیلویه و بویراحمد روز پنجشنبه در نشست با حجت الله عبداملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به بیان مسائل و دغدغه‌های فعالیت‌های اقتصادی در استان پرداختند.

در ابتدای این نشست آیت ارمغانی سرپرست اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به تعطیلی یا نیمه فعال بودن ۷۰ درصد واحدهای صنعتی گفت:  ۲۱۳ واحد دامداری و ۶۳ واحد مرغداری از مجموعه ۱۴۰ واحد تعطیل هستند.

وی در ادامه سخنان خود به چالش عدم حضور نیروی بومی در واحدهای پتروشیمی اشاره و عنوان کرد: تناسب بین آموزش‌های فنی‌ حرفه‌ای و  بازار کار جود ندارد و آموزش‌ها بازار محور نیستند.

 وی با اشاره به آمار بیکاری ۹.۹ درصد استان در تابستان و ۱۱.۴ درصد در پاییز از وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی خواست از فعالین اقتصادی، تولیدکننده‌ها و صنعت استان حمایت شود.

در ادامه نوبت به صحبت‌های فعالان اقتصادی رسید که وزیر تعاون قبل از سخنان فعالان اقتصادی گفت: خدا را شکر می‌کنم که توفیق پیدا شد دوباره به استان کهگیلویه و بویراحمد و شهر یاسوج سفر کنم.

حجت الله عبدالملکی گفت: به نمایندگی از رئیس جمهور اینجا هستم و همه مسائلی که نیاز است دولت بداند را مطرح کنید تا در جلسه فرداشب با حضور رئیس جمهور جمع‌بندی شود.

وی خطاب به فعالان اقتصادی با بیان اینکه مواردی را مطرح کنید که از  عهده دولت دربیاید، افزود: تاکید اقای رئیس جمهور در سفر‌های استانی، گره گشایی از استان‌ها است.

در ادامه این نشست جبارکیانی‌پور رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج سخنان خود را با گلایه از وزیر کار شروع کرد و گفت: فعالان اقتصادی علاقمند به حضور وزیر کار در یکی از اتاق‌های بازرگانی، تعاون و اصناف بوده اند و بهتر بود نشست با فعالان اقتصادی به میزبانی یکی از این اتاق ها در فضایی صمیمی برگزار شود.

 کیانی پور با اشاره به سابقه عبدالملکی در کمیته امداد امام خمینی، تحلیل شرایط استان برای وزیر کار را زیره به کرمان بردن دانست و گفت: عنوان «توسعه نیافته» علی رغم تلاش‌های ۴۰ ساله جمهوری اسلامی زیبنده استان کهگیلویه و بویراحمد نیست.

وی به تلاش دولت آقای رئیسی برای رفع مشکلات مردم اشاره و عنوان کرد: آنچه موجب شده توسعه متوازن شکل نگیرد این است که نتوانستیم از تمام اسناد بالادستی استفاده کنیم و نتوانستیم برنامه جامع و ارزشمندی داشته باشیم.

کیانی پور ادامه داد: سهم استان در پروژه‌های بزرگ سرمایه‌گذاری پایین است و نیاز است مگاپروژه‌هایی تعریف شود که استان از این وضعیت خارج شود، ضمن اینکه اکثر فارغ التحصیلان دانشگاهی دانش نامه دارند اما مهارت کافی ندارند.

رئیس اتاق بازرگانی یاسوج به وضعیت تامین اجتماعی و مالیات اشاره و عنوان کرد: تامین اجتماعی همواره حیات خلوت دولت‌ها بوده در حالی که سهامداران واقعی آن، کارفرمایان و کارگران هستند، اما تیغ تیز تامین اجتماعی روی گلوی کارفرمایان است و تحت هر شرایطی حساب سرمایه‌گذار مسدود می‌شود؛ وی افزود: امروز به جد درگیر مالیات هستیم.

در ادامه این نشست محمدی رییس اتاق تعاون استان نیز با بیان اینکه توجه به تعاون حلقه مفقود اقتصاد پویا است، افزود:  قوانین دست و پاگیر بانکی موجب تعطیلی تعاونی‌ها شده است.

وی به مشکلات بازار فروش اشاره و عنوان کرد: نبودن زنجیره تولید و فروش رنج بزرگ تولیدکنندگان است.

روند ادامه جلسه و صحبت‌های دولتی‌ها موجب انتقاد وزیر تعاون قرار گرفت و عبدالملکی خواست که مدیران گزارش عملکرد ارائه ندهند و فقط به بیان مشکلات و خواسته‌ها بپردازند.

 

در ادامه این نشست محمدباقرفهیمی فعال اقتصادی و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی با بیان اینکه حال صنعت خوب نیست،گفت: یک کارآفرین باید ۶۰ روز کاری زمان بگذارد تا اجازه پیدا کند افزایش نیرو بدهند.

حسن‌پور نیز به نمایندگی از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: نیازمند تسهیلات برای خرید دستگاه‌ ها خط تولید پنل خورشیدی انجام دهیم.

فاخر عوض‌زاده فعال حوزه گردشگری نیز با بیان اینکه صنعت گردشگری ورشکست شده است، گفت: همه فعالان حوزه گردشگری در راهروهای دادگاه گرفتار شده‌اند. صنعت گردشگری استان  نیاز به خطوط ریلی و هوایی دارد.

رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق بازرگانی یاسوج نیز در ادامه این نشست با انتقاد از رویکرد مرکزگرا در تخصیص بودجه گفت: شهرستان کهگیلویه با یک ظرفیت عظیم دارد ولی بودجه تعلق نمی‌گیرد، ۴۷ هکتار بافت تاریخی دوران ساسانی در بلاد شاپور کهگیلویه داریم، سه سال است که برای ۱۰ میلیارد تومان رسانه‌ها مانور می‌دهند ولی فایده‌ای نداشته است.
مجتبی اندرزیان اظهار کرد: ما از شما وزیر قوی دولت سیزدهم که دولتی انقلابی است، انتظار داریم انقلابی در ساختار بوروکراتیک ایجاد کنید.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی گفت: امیدواریم در این ساختار، بوروکراسی به ایده‌های شما به عنوان یک وزیر کارآفرین و ایده پرداز تحمیل نشود و بتوانید با ایده‌هایتان بوروکراسی را تغییر دهید.
وی با بیان اینکه شما با اصطلاح «دره مرگ» در کارآفرینی آشنا هستید، اظهار کرد: در تخصیص تسهیلات طرح بنگاه‌های زودبازده، استان ما اول بود، در تسهیلات طرح اشتغال فراگیر جزو استان‌های اول بودیم ولی چرا اشتغال زایی در استان کهگیلویه و بویراحمد به بیراهه رفت؟
وی افزود: به نظر من تولید و کارآفرینی یک سیستم دینامیک در استان کهگیلویه و بویراحمد ندارد، یک مدل کپی برداری در حوزه‌های کارآفرینی داریم.

اندرزیان در خصوص مدل هوش نوآورانه اظهار کرد: سه گانه تعامل بین دولت، فعالین اقتصادی یا اتاق بازرگانی، هسته‌های فناور باشد، به این شکل که فعالان اقتصادی طرح‌های پژوهشی خود را اعلام کند، هسته‌های فناور تقبل کنند.
وی با انتقاد از ترکیب جلسه فعالان اقتصادی استان کهگیلویه و بویراحمد با وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، اظهار داشت: متأسفانه ساختار مرکزگرایی مانع توسعه است و ترکیب همین جلسه به جای اینکه از کل استان کهگیلویه و بویراحمد باشد، از شهرستان مرکز استان است.
وی ادامه داد:شهرستان کهگیلویه یک ظرفیت عظیم دارد ولی بودجه ای به آن تعلق نمی‌گیرد، ۴۷ هکتار بافت تاریخی دوران ساسانی در بلاد شاپور کهگیلویه داریم، سه سال است که برای ۱۰ میلیارد تومان رسانه‌ها مانور می‌دهند ولی فایده‌ای نداشته است.
اندرزیان گفت: خواهش می‌کنم و التماس می‌کنم از این شهر تاریخی بازدید کنید، بودجه ویژه‌ای برای احیای بافت تاریخی درنظر بگیرید، ما آماده‌ایم یک مدل استارتاپ برای این بافت تاریخی اختصاص دهیم.

 

 

 

گزارش تصویری این نشست: