به گزارش روابط عمومی اتاق یاسوج، صبح امروز نشست فعالین اقتصادی با علی صالح آبادی مدیرعامل بانک توسعه صادرات کشور و اعضای هیئت مدیره این بانک، در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج برگزار شد.

WhatsApp Image 2019-01-23 at 10.55.08 AM(4)

انتقاد رئیس اتاق یاسوج از قوانین دست و پاگیر بانک‌ها

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج از قوانین دست و پا گیر بانک توسعه صادرات انتقاد کرد و گفت: بروکراسی حاکم بر این بانک خشن‌تر و سخت‌تر از سایر بانک‌های تجاری است.
جبار کیانی‌پور در نشست فعالان اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد با مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران اظهار داشت: در این استان مشکل صادرات داریم در حالی در سایر استان‌ها مشکل مقررات صادرات را داریم و باید روی پدیده صادرات به جد کار کنیم.
وی با اشاره به اینکه این استان یک درصد مساحت و جمعیت کشور را دارد، عنوان کرد: تمامی ظرفیت‌های استان برابر چندین استان‌های مجازو است به گونه‌ای که ۱۰ درصد آب‌های سطحی، ۸ درصد جنگل، ۱۷ تا ۲۵ درصد نفت و گار، فرصت‌های کم نظیر گردشگری و اقلیم چهارفصل دارد.
کیانی‌پور با اشاره به اینکه همسایه استان‌های بزرگ کشور هستیم، ابراز کرد: از ۳۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار صادرات غیر نفتی کشور ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار دلار سهم کهگیلویه و بویراحمد است که به یک درصد هم نمی‌رسد.
رئیس اتاق یاسوج بیان کرد: با این همه ظرفیت و توانمندی در بخش‌های مختلف بخش خصوصی و مجموعه دولت برای صادرات اهتمام جدی نداشته‌ایم و البته در این زمینه بخش خصوصی دلایل از جمله عدم حضور در مبادی ورودی و خروجی و مرکز کشور ، نبود صنایع قدرتمند و عدم آشنایی با تجارت دارد.
کیانی‌پور با اشاره به اینکه نسل جدید فعلان اقتصادی این استان هستیم و پدرمان صنعتگر ، بارزگان و تاجر نبودند، ادامه داد: برخی استان‌های سابقه ۱۰ ساله در صادرات و تجارت دارند در حالی کهگیلویه و بویراحمد در سال‌های اخیر اداره گمرک در آن ایجاد شده است.
وی با تاکید بر اینکه باورمان این است که صادرات پیش ران اقتصاد کشور بوده و این استان در این زمینه فرصت‌های جدی دارد ولی مغفول مانده است، گفت: باید ببنیم برای توسعه صادرات و در راستای منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های کلی نظام و برنامه‌های توسعه‌ای به عنوان اسناد فرادستی چه کرده‌ایم.
کیانی‌پور با بیان اینکه در ارتباط با صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات مشکلات داریم، خاطرنشان کرد: سرمایه گذاران استانی‌های دیگر از جمله اصفهان، فارش و تهران را رها نمی‌کنند و به سراغ استانی همچون کهگیلویه و بویراحمد بیایند که راه ارتباطی مناسب از جمله زمینی، هوایی و ریلی ندارد.
وی عنوان کرد:مشوق قابل قبولی برای سرمایه گذاری در این استان که متمایز کند با دیگر استان‌ها وجود ندارد و هیچ دلیلی برای تحریک سرمایه گذار برای حضور در استان وجود ندارد.
کیانی‌پور افزود: بر اساس آخرین مطالعات سازمان صنعت، معدن و تجارت فرصت سرمایه گذاری در حوزه محصولات صنعتی استان ۵۴ میلیون دلار، کشاورزی ۲۸ میلیون دلار و گردشگری و صنایع دستی پیش بینی شده است که البته در این زمینه انتقاد جدی داریم زیرا معتقدیم ظرفیت این استان بیش از این است.
وی با تاکید بر اینکه شاهد بدبختی و نکبت شدید باغداران هستیم، گفت: ۹۰ هزار تن سیب درجه یک، ۹۰ هزار تن مرکبات و هزار تن عسل روی دست تولیدکنندگان می‌ماند.
رئیس اتاق یاسوج با بیان اینکه در صورتی بی تعارف حرف بزنیم بهتر می‌توانیم به نتیجه برسیم، ادامه داد: ۴۹۸ هزار و ۲۴۰ متر مربع دست بافته‌ها این استان روی دست مانده و تبدیل به ارزش افزوده نمی‌شود
کیانی‌پور ابراز کرد: انتظار داریم بانک توسعه صادرات پیشران بانک‌های کهگیلویه و بویراحمد برای بحث توسعه صادرات باشد و البته از مدیر بانک توسعه صادرات استان به دلیل حضور کمتر از ۶ ماهه گلایه‌ای نداریم.
وی خاطرنشان کرد: بروکراسی حاکم بر بانک توسعه صادرات خشن تر و سخت‌تر از سایر بانک‌های تجاری است به گونه‌ای که برای صدور یک ضمانت نامه بانکی که برای کنار آمدن سخت بوده قدرت ریسک بالای ندارد و در قوانین و مقررات بانکی سخت عمل می‌کند.
کیانی‌پور گفت:انتظار می‌رود مقررات بانک توسعه صادرات بومی و متناسب با داشته‌های استان شود زیرا در غیر این صورت موفق نمی‌شویم زیرا استان نوپا و توان مالی مردم پایین است.

نائب رئیس اتاق یاسوج نیز در این نشست گفت: در بخش های زیادی از استان ظرفیت وجود دارد، اما‌ از زمانی که با بانک صادرات صحبت شده، از بخش نامه ها گفته می شود، و ما از این بخش نامه ها که کمکی به استان ما نکرده، خسته هستیم.
چنگیز هاشمی بیان کرد: بیان انتقادات خاطر شما را مکدر نکند ولی بانک توسعه صادرات کمکی به استان ما نکرده است.
وی اشاره کرد: مردم از مطالبات تحقق نیافته و عدم‌حمایت های بانک ها برای فعالیت های بازرگانی و اقتصادی گلایه مند بوده و عدم‌ حمایت آنها سبب اعتراض آنها خواهد شد.
 هاشمی تصریح کرد: امیدوارم سفر شما موجبات حل مشکلات اقتصادی کارخانجات، و سرمایه گذاران استان شود و اگر بانک توسعه صادرات نمی تواند حمایتی داشته باشد، باید اعلام شود تا تصمیمی دیگر گرفته شود.

WhatsApp Image 2019-01-23 at 10.55.08 AM(6)

صادرات غیرنفتی ایران توان تأمین ارز مورد نیاز کشور را دارد

مدیرعامل بانک توسعه صادرات در این نشست با بیان اینکه صادرات غیرنفتی توان این را دارد که ارز کشور را در این شرایط تأمین کند، گفت: این یک مقوله مهم و راهبردی برای کشور است.
علی صالح‌آبادی اظهار داشت: برای ایجاد اشتغال و توسعه پایدار باید به‌سمت صادرات برویم.
وی با بیان اینکه میزان صادرات غیرنفتی در کشور هم‌اکنون به‌نسبت قبل افزایش داشته است، عنوان کرد: در طول زمان یک کشور نفتی بودیم و با نفت اداره می‌شدیم و کمتر به صادرات فکر می‌کردیم.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ابراز کرد: در ۱۵ سال اخیر توجه به صادرات غیرنفتی در کشور شده و در این زمینه رشد و توسعه داشتیم ولی هنوز با ایده‌آل فاصله داریم.
صالح‌آبادی با اشاره به اینکه ترکیه ۱۷۰ میلیارد دلار صادرات دارد در حالی که نفت ندارد، ادامه داد: در کشور کمتر به صادرات فکر کردیم و صادرات ۴۰ میلیارد دلاری در شأن کشور ما نیست.
وی خاطرنشان کرد: بانک توسعه صادرات باید پتروشیمی گچساران را تأمین مالی کند و در این زمینه ۲۲۰ میلیون یورو تسهیلات در نظر گرفتیم که هم‌اکنون ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با وجود محدودیت‌های ارزی که داریم تمام توان و تلاش خود برای بهره‌برداری سریعتر این پروژه به‌کار می‌گیریم.
صالح‌آبادی تصریح کرد: از این میزان منابع مورد نیاز برای پتروشیمی گچساران ۱۵۰ میلیون یورو توسط بانک توسعه صادرات و ۷۰ میلیون یورو نیز توسط بانک تجارت تأمین می‌شود.
وی با تأکید بر اینکه “دوست داریم به استان کهگیلویه و بویراحمد کمک کنیم و الّا دلیلی برای حضور نبود”، خاطرنشان کرد: در زمینه بوروکراسی و مقررات پرداخت تسهیلات آن بخشی در اختیار ما است و آمادگی تسهیل داریم.
صالح‌آبادی با تأکید بر اینکه “هیچ چشم‌داشتی به منابع کهگیلویه و بویراحمد نداریم که از اینجا جمع کنیم و ببریم در استان دیگر هزینه کنیم”، افزود: نسبت منابع و تسهیلات ما ۶ برابر است و در صورت توسعه صادرات حاضر هستیم ۶۰ برابر تسهیلات به‌نسبت منابع پرداخت کنیم.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات همچنین با تأکید بر اینکه “دنبال سهمیه‌بندی نیستیم که بین استان‌ها تقسیم کنیم”، گفت: هرچه توانایی جذب بیشتر و صادرات توسعه یابد به آن استان بیشتر تسهیلات پرداخت می‌کنیم.
صالح‌آبادی خاطرنشان کرد: از نظر منابع این توانایی را داریم که کمک کنیم که بحث سهمیه‌بندی مطرح نباشد و برخی از ضوابط کشوری هستند و مربوط به بانک توسعه صادرات نیست مثل معوقه و چک برگشتی دست ما را می‌بندد ولی برخی محدودیت‌ها که به بانک ربط دارد از جمله گردش مالی و وثیقه آمادگی همکاری داریم.