رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال گفت: ۹۰۰ هزار هکتار جنگلکاری در کشور انجام شده است.
فریبرز غیبی در همایش محیط زیست و توسعه پایدار با محوریت مشاغل سبز با اشاره به از بین رفتن بعضی از تالابهای کشور، اظهار داشت: علت اصلی از بین رفتن این تالابها مدیریت غلط است زیرا در برخی از استانهای کشور در زیرتالابها چاه آب حفر کرده و با کاشتن گندم به مرور سبب نابودی کامل تالاب میشوند.
رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال افزود: افزایش حشرات، آتش سوزیها و چرای دامها همه از عوامل تخریب لایه ازون و منابع ملی است.
وی با تاکید بر اینکه آموزش رکن اساسی فرهنگ محیط زیست در یک جامعه است، عنوان کرد: باید فرهنگ حفاظت زیست محیطی در کشور نهادینه شود.
غیبی با اشاره به اینکه ۱۲۷ نهالستان در کشور بیش از ۱۰۰ میلیون اصله نهال تولید میکند، بیان کرد: حدود ۹۰۰ هزار هکتار در کشور جنگلکاری شده است و پیش بینی شده در برنامه ششم ۸۲۰ هزار هکتار جنگلکاری در کشور ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه تا کنون ۲۲۰ هزار هکتار زراعت چوب در ایران انجام شده است، تاکید کرد: در برنامه ششم باید ۷۵ هزار هکتار چوب در کشور تولید شود.
غیبی با بیان اینکه جنگلهای شمال ایران مادر جنگلهای اروپا است، عنوان کرد: هرکسی از مناطق شمالی کشور عبور میکند باید عوارض سبز را پرداخت کند.
رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال با اشاره به اینکه ۳۷۹ پارک جنگلی و ۱۱۳ بوستان در کشور وجود دارد، اظهار داشت: از این تعداد ۱۱۹ مورد احاله مدیریت شده و ۲۶۰ آماده احاله مدیریت است.
وی با اشاره اینکه میزان طرحهای احیا و بهرهبرداری محصولات فرعی جنگلی و مرتعی ۵.۶ میلیون هکتار است، بیان کرد: ۱۱۰ تعاونی بهرهبرداری محصولات مرتعی در کشور وجود دارد.
غیبی تصریح کرد: در سال ۹۴ حدود ۶۹۲ تن محصولات جنگلی و مرتعی در کشور تولید شد و حدود ۱۷۱ هکتار در کشور به زیر کشت گیاهان دارویی رفت.
وی با بیان اینکه ۲۰ سلامتکده طب سنتی در کشور وجود دارد، گفت: محصولات گیاهان دارویی ایران به کشورهای مختلفی از جمله آمریکا، فرانسه، هلند، انگلستان و ترکیه صادر میشود.
غیبی با بیان اینکه ۳۵ درصد منابع درآمدی دنیا از صنعت گردشگری به دست میآید، بیان کرد: استانهایی همچون کهگیلویه و بویراحمد باتوجه به طبیعت بکر میتواند در راستای گردشگری سبز گامهای موثری بردارد.