رئیس اتاق بازرگانی یاسوج تأکید کرد:همکاری دولت و بخش خصوصی برای ایجاد بنگاههای کوچک اقتصادی در کهگیلویه و بویراحمد
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج بر ضرورت همکاری دولت و بخش خصوصی برای ایجاد بنگاههای کوچک اقتصادی در کهگیلویه و بویراحمد تأکید کرد.
جبار کیانیپور امروز در بیست و سومین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: با موافقت مسؤولان ارشد استان نشستهای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی به جای سالن استانداری از این پس در سالن اتاق یاسوج برگزار میشود.
رئیس اتاق یاسوج در ادامه بر ضرورت ایجاد بنگاهها کوچک اقتصادی در استان تأکید کرد و افزود: دولت و بخش خصوصی همت جدی برای ایجاد بنگاهها کوچک اقتصادی داشته باشند.
کیانیپور بیان کرد: توسعه کارآفرینی خرد در دستور کار اتاق بازرگانی استان است و دستگاهها برای توسعه آن همکاری میکنند.
جبار کیانی پور افزود: فعالان اقتصادی مطرح بخش خصوصی در این زمینه، کارآفرینان جوان را زیر چتر حمایتی خود قرار میدهند.
وی اظهار داشت: شرایط قانونی برای پرداخت بدهیهای دولت به بخش خصوصی و پیمانکاران فراهم شده است و دستگاههای اجرایی میبایست از این وضعیت برای پرداخت بدهیهای خود استفاده کنند.
کیانی پور بیان کرد: براساس مصوبه های دولت و دستورالعملهای بانک مرکزی، بانک ها نباید کمبود منابع را بهانه پرداخت نکردن تسهیلات و رونق تولید کنند.
وی عنوان کرد: حدود سه ماه از سفر هیأت دولت به استان میگذرد که بخش خصوصی و اقتصادی استان مطالبهگر مصوبات سفر هستند.
این مسؤول، خواستار استفاده از اسناد خزانه برای پرداخت مطالبات بخش خصوصی شد و با بیان اینکه بانکهای عامل پیگیر جذب مصوبات سفر باشند، مطرح کرد: شرایط قانونی برای پرداخت بدهیهای دولت به بخش خصوصی و پیمانکاران ایجاد شده و دستگاهها از این فرصت برای پرداخت بدهیهای خود استفاده کنند.
جبار کیانی پور در این نشست اظهار داشت: با توجه به اینکه دولت، اتاق بازرگانی را مسئول پیگیری رویدادهای سفر خود به استان قرار داد، مصوبات این سفر توسط اتاق بازرگانی در نشست های شورای گفت و گو پیگیری خواهد شد.
وی افزود: حدود سه ماه از سفر هیئت دولت به استان سپری میشود و بخش خصوصی و بخشهای اقتصادی مطالبهگر دستاوردهای سفر هستند.
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج گفت: در این نشست از نقطه نظر مجموعه مدیران دولت استفاده میکنیم که چه راهکارهایی برای عملیاتی کردن این مصوبات وجود دارد و چه کمکهایی از عهده بخش خصوصی برمیآید.
کیانی پور در ادامه با اشاره به اهتمام دولت برای ایجاد اشتغال در کشور، افزود: باید بخش خصوصی و دولتی همت جدی برای ایجاد بنگاههای کوچک کارآفرینی در استان داشته باشند.
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج به موضوع اعمال جریمه پلکانی توسط بانکهای کهگیلویه و بویراحمد اشاره داشت و تصریح کرد: اکثر فعالان اقتصادی استان با مشکل مواجه هستند و باید در این خصوص به بانکها تذکر داده شود.
معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد مطرح کرد: حرکت روبه جلوی استان در ایجاد روابط خارجی
معاون امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: مسؤولان اقتصادی استان سال جاری با پنج هیأت خارجی مذاکرده کردند.
مجید محنایی در نشست گفتوگوی دولت و بخش خصوصی که به دستور کار بررسی مصوبات سفر دولت به استان اختصاص داشت، گفت: سفر رئیس جمهور به استان سفر خوبی بود و من به این سفر امیدوارم چراکه اهرمهای خوبی پشت این سفر بود.
وی تصریح کرد: بعد از سفر همه وعدهها و مصوبات را به صورت کتبی پیگیری کردیم و هماکنون هم در معاونت نظارت معاون اول رییس جمهور کمیتهای برای پیگیری مصوبات تشکیل شده است.
معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: استاندار استان هم در تهران پیگیری چهار موضوع پیگیری مصوبات سفر، وضعیت دو پتروشیمی استان، تخصیص آب و احداث پارک علم و فناوری است.
این مسؤول با بیان اینکه به عنوان مجموعه دولت آمادگی داریم که بخش غیر دولتی و اتاق بازرگانی ما را به چالش بکشاند، گفت: مدیران اقتصادی ما باید مصوبات سفر را در تهران پیگیری کنند.
وی بیان کرد: صندوق توسعه از نیازمندیهای استان است که باید توسط دبیر شورای بانکهای استان پیگیری و احداث شود.
این مسؤول عنوان کرد: در سفر رئیس جمهور قرار شد صندوق توسعه بخش کشاورزی در شهرهای باشت، گچساران و کهگیلویه ایجاد شود که جهاد کشاورزی باید پیگیر ایجاد این صندوق باشد.
وی افزود: صندوق توسعه بخش کشاورزی قبلا در شهر یاسوج احداث شده پس نباید ایجاد صندوق در سه شهرستان استان موجب ایجاد تنش در استان شود.
محنایی عنوان کرد: در نشست آینده گفتوگوی دولت و بخش خصوصی مصوبات سفر و عملکرد دستگاهها در پیگیری این مصوبات به صورت ریز توسط مدیران ارائه شود.
معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به رایزنیها با هیأتهای تجاری خارجی گفت: در سال جاری مسؤولان اقتصادی استان با هیأتهای خارجی از اُمسک روسیه، هیاتهای تجاری کشورهای کره، چین و ژاپن و همچنین سفیر بلغارستان در جمهوری اسلامی در خصوص راههای تعامل و ارتباط بیشتر گفتوگو کردند که این نشاندهنده تحرک رو به جلوی کهگیلویه و بویراحمد در روابط خارجی است.
وی در پایان با اشاره به اینکه صادرات محصولات استان به خارج از کشور نیازمند زمان است، افزود: برخی در استان از رایزنیهای ما با هیأتهای خارجی انتقاد میکنند که از انتقادهای سازنده در جهت پیشرفت کهگیلویه و بویراحمد استقبال میکنیم.
مدیرکل اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد: بانکهای کهگیلویه و بویراحمد مطالبهگر مصوبات سفر هیأت دولت باشند/ اختصاص یارانه ۱۴۰ میلیاردی به بخش تولید
مدیرکل امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد در این نشست گفت: بانکهای استان مطالبهگر مصوبات سفر دولت باشند.
سید حسین سهمگین اظهار کرد: قبل از سفر رئیس جمهور و اعضای هیأت دولت به استان کهگیلویه و بویراحمد اطلاعات مربوط به طرحهای اقتصادی که نیازمند تسهیلات بودند از استان گرفته شد.
مدیرکل امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در سفر هیأت دولت ۵۷ طرح اقتصادی جدای از طرحهای زیربنایی مشخص و جهت دریافت تسهیلات به بانک مرکزی ارجاع شد و بانک مرکزی هم طرحها را بانکهای عامل در استان اعلام کرد اما مدیران بانکها میگویند باید مدیران اجرایی این موضوع را پیگیری کنند.
وی تصریح کرد: وقتی که طرحها به وسیله بانک مرکزی به بانکهای عامل ارسال شده مدیران عامل بانکهای استانی به عنوان بازوان توسعه استان باید به مرکز مراجعه کنند و این اعتبار را مطالبه کنند و اگر بانکی نمیتواند این موضوع را پیگیری کند به استانداری اعلام کند.
این مسؤول بیان کرد: اعتبار اختصاص یافته به ۵۷ طرح اقتصادی استان ۶۴۶ میلیارد تومان و ۹۵۵ میلیون یورو است و اینکه انتظار داشته باشیم استاندار استان به تنهایی پیگیر جذب این اعتبارات باشد کار اشتباهی است بلکه باید دستگاههای اجرایی و بانکها در تعامل با بانک مرکزی تخصیص اعتبارات را پیگیری کنند و اگر جایی هم مشکلی بود اعلام کنند تا سیستم اقتصادی استان پیگیری کند.
وی در خصوص تخصیص اعتبار ۱۴۰ میلیاردی به عنوان یارانه بخش تولید گفت: دولت به افرادی که اشتغال جدید ایجاد کنند یارانه میدهد و این یارانه هم به کسانی که واجد شرایط هستند پرداخته میشود.
مدیرکل امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: اجرا و پرداخت ۱۴۰ میلیارد یارانه تولید زمانبر است و طبق آخرین اطلاعاتی که دارم قرار بود دیروز از سوی سازمان مدیریت و برنامهریزی این مبلغ به استان تخصیص داده شود.
سهمگین با بیان اینکه نسبت به اجرای مصوبات سفر دولت به استان کهگیلویه و بویراحمد مثبتنگر باشیم گفت: اجرای شدن مصوبات سفر دولت به استان سه ماه طول میکشد و هنوز برای اجرای شدن مصوبات در استان دیر نشده و تا ۲۴ آبان ماه فرصت داریم که مصوبات مورد نظر دولت اجرایی شود.
وی عنوان کرد: هیچ عذری از بانکهای استان پذیرفته نیست لذا بانکها تلاش کنند در تعامل با بانک مرکزی مجوزهای لازم را اخذ کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد مطرح کرد: اختصاص ۵۰ میلیارد ریال تسهیلات صنایع دستی به کهگیلویه و بویراحمد
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۵۰ میلیارد ریال تسهیلات صنایع دستی به استان اختصاص داده شد.
محمود باقری در این نشست گفت: در سفر هیأت دولت به استان کلنگ هتل ۴ ستاره در شهر یاسوج به زمین زده شد و عملیات اجرایی این هتل هم آغاز شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: بعد از سفر دولت چند طرح بومگردی افتتاح شد و کار در این حوزه هم به شکل مطلوبی در حال پیگیری است.
وی با اشاره به اینکه بخش خصوصی استان باید پای کار باشد، خواستار تشکیل انجمن تولید کنندگان و صادرکنندگان شد، افزود: صادرکنندگان سایر استانهای کشور محصولات استان را خریداری و صادر میکنند اما بخش خصوصی خود استان کهگیلویه و بویراحمد محصولات صنایع دستی ما را نمیخرند.
این مسؤول با بیان اینکه محصولات صنایع دستی از گمرک استان صادر نمیشود، گفت: تولید صنایع دستی در استان مطلوب است اما تاکنون محصولات استان ما از گمرک استان صادر نشده است.
باقری اضافه کرد: کهگیلویه و بویراحمد دومین استان کشور بعد از اصفهان است که بیشترین تسهیلات صنایع دستی به مبلغ ۵ میلیارد تومان به این استان اختصاص داده شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در سفر دولت به استان ۵ طرح گردشگری از جمله تله کابین سیسخت، مجتمع گردشگری، هتل پاسارگاد و تله کابین یاسوج به بانک معرفی شدند که پرداخت تسهیلات به این واحدها نیازمند یک یا دو ماه زمان است.
رئیس جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد : اعتبارات سفر رئیسجمهور در بخش کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد محقق نشد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: تاکنون ریالی از مصوبات سفر هیئت دولت در بخش کشاورزی پرداخت نشده است.
جعفر گوهرگانی با بیان اینکه پس از سفر رئیسجمهور به استان، مطالبات مردم نسبت به دولت زیاد شده است اظهار داشت: در حوزه کشاورزی در همه بخشها، روستاها و مناطق استان روزانه شاهد حضور مردم برای پیگیری مصوبات سفر هستیم.
وی افزود: از یک سو به دلیل اینکه منابع مالی در اختیار بانکها قرار دارد، از ابتدا بسیاری از متقاضیان دریافت تسهیلات بخش کشاورزی را به بانکها معرفی کردیم، و از سوی دیگر بانکها نیز گلهمند شده و استدعا داشتند تا زمانی که گشایشی حاصل شود، این سیل عظیم مردم را معرفی نکنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد خواستار تشکیل کمیتهای برای پیگیری مصوبات سفر رئیس جمهور شد و تصریح کرد: پیگیری مسئولان استان روی یک غلطک و روال طبیعی قرار ندارد و اگر مصوبات از طریق وزارتخانهها پیگیری نشود، استان ضرر میکند.
گوهرگانی با بیان اینکه تاکنون ریالی از مصوبات سفر هیئت دولت در بخش کشاورزی پرداخت نشده، گفت: باید حداقل تزریق این اعتبار در رابطه با تسهیلات بانکی و عمرانی مسلموس باشد، این در حالی است که از سفر رئیس جمهور جز درخواستهای مردم تاکنون چیزی عاید بخش کشاورزی نشده است.
وی با بیان اینکه از ۵۷ طرح مصوب سفر هیئت دولت، ۶ طرح به بخش کشاورزی مربوط میشود، ادامه داد: با توجه به وعده رئیس جمهور، اقدامات لازم را شروع کردهایم و تلاش میکنیم تا پایان سال ۹۵ این طرحها را به بهرهبرداری برسانیم.